24 Απριλίου, 2024

Συνέντευξη Νίκου Τζούμα – Ένα όνομα συνειφασμένο με την επιτυχία…

Συνέντευξη Νίκου Τζούμα – Ένα όνομα συνειφασμένο με την επιτυχία…

ΜΑΡΑ ΒΑΛΑΜΒΑΝΗ
ΜΑΡΑ ΒΑΛΑΜΒΑΝΗ

Σήμερα έχω την χαρά και την τιμή να τον φιλοξενούμε στο onenews.gr .

Νίκο καλώς ήρθες στο onenews.gr. Χαίρομαι ιδιαίτερα που καταφέραμε επιτέλους να βρεθούμε από κοντά και να πιούμε τον καφέ μας, αλλά και για να μιλήσουμε για το ξεκίνημα και την πορεία σου στο χώρο της μουσικής βιομηχανίας και του τραγουδιού.. Και ας ξεκινήσω ρωτώντας σε για τα παιδικά σου χρόνια.. πως ήταν, πως μεγάλωσες , που γεννήθηκες;

Ευχαριστώ παρά πολύ το onenews.gr για την όμορφη πρόσκληση, είναι και εμένα χαρά μου να βρίσκομαι κοντά σας !! Θα ξεκινήσω από το ότι γεννήθηκα στις Η.Π.Α. Στην Βοστόνη ,λόγο συχνών μετακινήσεων μεγάλωσα μεταξύ Ελλάδας και Αμερικής, με πολύ όμορφα παιδικά χρόνια είχα την ευκαιρία να γνωρίσω διαφορετικές κουλτούρες και έθιμα ανάμεσα στις δυο χώρες όπου βιωματικά έπλασαν μαζί με την οικογένεια μου τον χαρακτήρα και την προσωπικότητα μου, αισθάνομαι τυχερός που είχα αυτήν την ευκαιρία στην ζωή μου.

nikos tzoumas
nikos tzoumas

 

Άρα το μικρόβιο της μουσικής σου εμφυτεύτηκε από πολύ μικρή ηλικία.. ποιους καλλιτέχνες θαυμάζεις περισσότερο;

Η μουσική μπήκε στην ζωή μου απ’ την ημέρα που δημιουργήθηκα πριν γεννηθώ,, ο Πατέρας μου ,Ο Πέτρος ο Τζούμας γνωστός τραγουδιστής και συνθέτης στο χώρο της παραδοσιακής μουσικής ήταν αυτός που πάντα θαύμαζα και ήθελα να μοιάσω , πολλοί καλλιτέχνες ιδίως της παραδοσιακής και δημοτικής μουσικής ήταν σε καθημερινή βάση στο σπίτι μας με τον πατέρα μου να κάνουν πρόβες και να παίζουν μουσική, βεβαίως δεν έλειπαν και τα λαϊκά ακούσματα απ’ το σπίτι μας κι έτσι δημιουργήθηκε η ανάγκη να ασχοληθώ κι εγώ με την μουσική και το τραγούδι !!!

Μεγαλώνοντας έβλεπες ότι ήθελες να ακολουθήσεις επαγγελματικά αυτό τον δρόμο, της μουσικής και του τραγουδιού;

Δεν κατάλαβα πως η αγάπη μου για την μουσική και το τραγούδι, έγινε επάγγελμα,, από πολύ μικρή ηλικία το μόνο που ονειρευόμουνα και ήθελα να κάνω στην ζωή μου ,ήταν να ασχοληθώ με την μουσική !!! Από 7 χρόνων τραγούδαγα σε κάποιες χοροεσπερίδες κοντά στον Πατέρα μου, κι έλεγα 4/5 τραγουδάκια μέσα στο πρόγραμμα του ..από 14 πλέον πληρωνόμουν κιόλας..(χαχαχα)…

Πες μου για τις συνεργασίες σου και ποιες θεωρείς τις σημαντικότερες;

Πολλές και σημαντικές συνεργασίες σε αυτά τα 33 χρόνια που υπάρχω στον χώρο της μουσικής ,,είναι παρά πολλοί που έχω συνεργαστεί ,κάποιες από αυτές πολύ αγαπημένες !!! Νότης Σφακιανακης,Σταματης Γονίδης, Λευτέρης Πανταζης,Γιαννης Πλουταρχος,Γιαννης Ζουγανέλης ,Σάκης Μπουλάς ,Σταματης Κόκοτας ,Πίτσα Παπαδόπουλου,Ριτα Σακελαριου,Λιτσα Γιαγκούση ,Στάθης Αγγελοπουλος,Μάκης Χριστοδουλοπουλος,Αντύπας,,,,και πολλούς άλλους !!! Απ το δημοτικό και νησιωτικό παραδοσιακό τραγούδι είχα την τύχη να συνεργαστώ με την Σοφία Κολλητηρη,τον Γιάννη Κωνσταντίνου,Τον Βαγγέλη Κονιτόπουλο, Την Μαρία Νομικού,Τον Βασίλη Σαλέα , τον Νίκο Χατζοπουλο, τον Λευτέρη Ζερβά ,τον Θανάση Βασιλόπουλο και πολλούς ακόμα !!! Τέλειες στιγμές, μοναδικά μαθήματα πλάι σε μεγάλους καλλιτέχνες ,νιώθω ευγνώμων για ότι έχω βιώσει μέσα από αυτές τις συνεργασίες ..

Πόσο δύσκολο η εύκολο είναι να εδραιωθεί ένας καλλιτέχνης στον χώρο, η τελικά είναι θέμα τύχης;

Θέμα τύχης μέχρι ένα ορισμένο σημείο ,όταν μετά από χρόνια μπορεί κάποιος να υπάρχει δυναμικά στο χώρο πάει να πει ότι κάτι γίνεται σωστά ..έτσι έρχεται η καταξίωση και η αναγνώριση είναι μια αλυσίδα πραγμάτων που άλλοτε λειτουργούν υπέρ σου και άλλοτε όχι …εσύ κοιτάς πάντα να κρατάς τα πιο θετικό !!

nikos tzoumas

Πότε έκανες την πρώτη σου δισκογραφική δουλειά, με ποιους συν εργάστηκες και τελικά το αποτέλεσμα σε αποζημίωσε;

Η πρώτη μου δισκογραφική δουλειά κυκλοφόρησε το 2009, όπου ετοιμάζαμε αυτήν την παραγωγή απ’ το 2004 ,με κάποιες συχνές αλλαγές κυρίως στην ενορχήστρωση μας πήρε μαζί με τους συνεργάτες μου αρκετό καιρό μέχρι να κατασταλάξουμε . Το αποτέλεσμα σαν άκουσμα και ύφος μας δικαιώνει απόλυτα και ακόμα μετά από τόσα χρόνια το cd έχει ήχο σημερινό ..Σαν πρώτη προσπάθεια ήταν μια βοήθεια για την συνέχεια μου,, υπέροχες στιγμές !!

Πόσες δισκογραφίες έχεις κάνει συνολικά;

Τέσσερα cd”s και αρκετά singles , μεμονωμένες κυκλοφορίες τραγουδιών σε ψηφιακή μορφή, είναι πλέον η πιο διαδεδομένη μορφή κυκλοφορίας τραγουδιών !!! Η τελευταία μου κυκλοφορία, είναι μέσα από την Real music το τραγούδι με τίτλο, ΝΙΚΟΤΙΝΗ .Σε στίχους του Πέτρου Βασιλειαδη που είναι και παραγωγός μου στην real music,και μουσική του Αυγερινού Σέρμπου.

Έχεις συνεργαστεί επίσης με μεγάλα μαγαζιά της νύχτας καθώς επίσης έχεις δώσει και πολλές συναυλίες στο εξωτερικό. Μίλησε μου για αυτές τις εμπειρίες σου…

Κάθε χώρος (μαγαζί) έχει την δίκη του προσωπικότητα και ύφος ,ο καλλιτέχνης που συμμετέχει σε μια τέτοια παραγωγή καλείτε να δώσει τον καλύτερο του εαυτό για το αποτέλεσμα !! Μεγάλη τύχη να δουλέψεις σε μαγαζιά όπως το Ποσειδώνιο ,Αστέρια, Ιερά Οδός ,Πύλη Αξιού, Politis ,, Αθήνα και Θεσσαλονίκη .. Κάθε πόλη έχει τα χαρίσματα της και τις ομορφιές της, στο εξωτερικό όπως Αμερική, Αυστραλία, Καναδάς, Παναμά, Γερμανία, Σουηδία, και άλλες χώρες, ο Ελληνισμός είναι πιο έντονος στους ανθρώπους εκεί, τους λείπει η Πατρίδα τους άσχετα το ότι ζουν εκτός ,πάντα έχουν στην ζωή τους τα ήθη και έθιμα της Ελλάδας !!! Πάντα όμορφες στιγμές όταν τραγουδάω για τους Έλληνες στο εξωτερικό και ειδικά στην Αμερική όπου έχω πολλούς φίλους και συγγενείς !!

nikos tzoumas
nikos tzoumas

Τα τωρινά σου σχέδια ποια είναι; Ετοιμάζεις κάτι καινούργιο;

 

Μετά την τελευταία μας κυκλοφορία από την Real music ,Νικοτίνη ,ετοιμάζουμε με τον παραγωγό μου και συνεργάτη μου Πέτρο Βασιλειάδη ένα cd με 4 καινούργια τραγούδια όπου ένα από αυτά θα κυκλοφορήσει αρχές Ιουνίου .. Όσο για τις εμφανίσεις μου, έχουμε ήδη ξεκινήσει σε διαφορά μέρη της Ελλάδας ..

 

Ειλικρινά σε ευχαριστώ για το χρόνο που μου αφιέρωσες , παρ’ όλες τις υποχρεώσεις σου τις επαγγελματικές…Το χάρηκα πραγματικά…και σου ευχόμαστε κάθε επιτυχία στα βήματα σου…

 

Ευχαριστώ για την δυνατότητα και το βήμα που μου έδωσες κι εσύ και το onenews.gr να συμμετέχω σε αυτήν την όμορφη συζήτηση, εύχομαι υγεία σε όλο τον κόσμο καλή Ανάσταση και Καλό Πάσχα ,σας ευχαριστώ για όλα !!