Σύνδρομο Koro-like – Έκαψαν σπίτι ιερέα γιατί… έκλεψε το πέος από 7 άντρες

 Σύνδρομο Koro-like – Έκαψαν σπίτι ιερέα γιατί… έκλεψε το πέος από 7 άντρες

Το σπίτι του Προφήτη Τζόσουα Ουχέμπε στην κοινότητα Νταούντου στη Νιγηρία, έγινε στάχτη από το εξαγριωμένο πλήθος, μετά τις κατηγορίες ότι έκλεψε τα γεννητικά όργανα 7 αντρών σε χωριό στη Νιγηρία

 

«Μπορείς να χρησιμοποιείς το πέος σου και τον κόλπο της γυναίκας σου και τα πάντα των παιδιών σου για λεφτά, δεν έχουμε πρόβλημα με αυτό. Αλλά να χρησιμοποιείς τα πέη άλλων και τα παιδιά τους μας εξοργίζει» σχολιάζουν κάτοικοι του χωριού Αγίμπε Σουλέγκα Φέστους.

Ένα εκπρόσωπος των χωρικών ανέφερε στο Facebook ότι όντως οι δύο άντρες θεωρήθηκαν υπεύθυνοι για την πράξη της αρπαγής αντρισμού, από τη συνέλευση του συμβουλίου των δημογερόντων του χωριού.

Λεπτομέρειες για το «έγκλημα» δεν έγιναν γνωστές, ούτε η τοποθεσία των «κλοπιμαίων», ωστόσο οι κληρικοί συνελήφθησαν και μεταφέρθηκαν στο αρχηγείο της αστυνομίας στο Μακουρντί, πρωτεύουσα της Μπενού, με τους δύο άντρες να περιμένουν την ετυμηγορία του κυβερνήτη της επαρχίας.

Όσο παράξενο κι αν ακούγεται, δεν είναι η πρώτη φορά που τέτοια περιστατικά συμβαίνουν στη Νιγηρία.

Οι κλοπές γεννητικών οργάνων αντρών και γυναικών στη χώρα δεν είναι και τόσο σπάνιες. Τέτοιες καταγγελίες αυξάνονται ιδίως την περίοδο πριν τα Χριστούγεννα.

123481751_869618890241641_7595703067945460667_o

Τα «θύματα» είναι πεπεισμένα ότι κάποιος όντως τους έχει κλέψει τα γεννητικά όργανα και με μαγικό τρόπο τα έχει κάνει να εξαφανιστούν, συχνά χρησιμοποιώντας τους για δικό του όφελος ή απόλαυση.

Οι άνθρωποι πιστεύουν ότι ένα άγγιγμα η σκούντημα του «κλέφτη» αρκεί για να τους αρπάξει τα γεννητικά όργανα, ενώ συχνά κάνουν λόγο για ένα αίσθημα ηλεκτρικού σοκ που διαρκεί και επαναλαμβάνεται και μετά την αρπαγή.

Σ’ αυτές τις περιπτώσεις, η μαρτυρία και μόνο ενός θύματος μαγικής κλοπής γεννητικών οργάνων αρκεί για να συγκεντρωθεί οργισμένος όχλος και δεν λείπουν οι περιπτώσεις που ακολουθεί λιντσάρισμα των δραστών.

Τις περισσότερες φορές τα θύματα που είναι βέβαια ότι έχουν πέσει θύμα κλοπής ισχυρίζονται ότι τα γεννητικά τους όργανα επιστρέφουν στο σώμα τους αμέσως μετά την απειλή ή την τιμωρία του «κλέφτη» από το εξαγριωμένο πλήθος του χωριού.

Βέβαια, δεν λείπουν και τα παράπονα ότι τα γεννητικά όργανα που επιστράφηκαν στα θύματα είναι μικρότερα σε μέγεθος από το αρχικό ή ότι ανήκουν σε κάποιον άλλο, όπως αναφέρει ο Σάνι Ιλεκούκβου στην ψυχιατρική μελέτη του για τις μαγικές κλοπές γεννητικών οργάνων στη Νιγηρία.

Μάλιστα, το παραπάνω πρόκειται για μια σπάνια ψυχιατρική διαταραχή γνωστή και ως σύνδρομο Koro-like, που χαρακτηρίζεται από έντονο άγχος για σμίκρυνση πέους ή εισχώρησή του μέσα στο σώμα, με την πάθηση να έχει διαπιστωθεί και σε δύο Έλληνες άντρες.

Χαρακτηριστικό είναι ότι στον έναν απ’ αυτούς, έναν μεσήλικα άντρα, τα συμπτώματα επέμειναν για 18 συνεχή έτη.

 

 

 601 total views,  2 views today

RSS
Follow by Email