Συναγερμός στο Μαξίμου για εκλογές: «Νέος πρωθυπουργός τρίτο πρόσωπο, ώστε να μην έρθει ο Τσίπρας»

Συναγερμός στο Μαξίμου για εκλογές: «Νέος πρωθυπουργός τρίτο πρόσωπο, ώστε να μην έρθει ο Τσίπρας»

Ποια τα κρυφά σχέδια του Μαξίμου για εκλογές και νέο Πρωθυπουργό;

Παρά τη θερινή ραστώνη και την απουσία όλων σχεδόν των μεγαλοπαραγόντων της χώρας από το κλεινόν άστυ, στο παρασκήνιο εντείνονται οι διεργασίες για την «επόμενη μέρα» των τηλεφωνικών παρακολουθήσεων.

Όσο πληθαίνουν οι αποκαλύψεις για το βρωμερό κύκλωμα που είχε δημιουργηθεί σε θεσμικά κέντρα και σε παράκεντρα, τόσο αυξάνονται οι παράγοντες εκείνοι που είχαν επενδύσει πολιτικά σε μια μακροημέρευση του Κυριάκου Μητσοτάκη στην εξουσία και τώρα βλέπουν να διαψεύδονται!

Πείθονται μάλιστα όλο και περισσότερο πως δεύτερη θητεία για τον νυν πρωθυπουργό είναι σχεδόν απίθανο να υπάρξει, αλλά και ότι -παρά την άνετη κοινοβουλευτική πλειοψηφία των 157 βουλευτών – η κυβέρνηση θα καταστεί αδύναμη να κυβερνήσει και η χώρα θα οδεύει σε πολιτική αποσταθεροποίηση.

Ταυτόχρονα, ωστόσο, ουκ ολίγοι εξ αυτών των παραγόντων, δεν επιθυμούν σε καμία περίπτωση την επιστροφή του Αλέξη Τσίπρα στην πρωθυπουργία, εξέλιξη όμως που πιθανόν –και υπό προϋποθέσεις- να μην μπορεί να αποτραπεί.

Γνωρίζοντας πως είναι σχεδόν αδύνατον να υπάρξει κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, αλλά και ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι «σκληρό καρύδι» και δεν πρόκειται να παραιτηθεί αλλά θα είναι εκείνος που θα οδηγήσει τη χώρα στις εκλογές, αναζητούν τρίτο πρόσωπο που θα μπορεί να προωθηθεί και να προταθεί για πρωθυπουργός μετά τις κάλπες.

Ένας πρωθυπουργός και μια κυβέρνηση δηλαδή «τύπου Παπαδήμου», ώστε έτσι να αποκλειστεί η συγκρότηση «κυβέρνησης προοδευτικών δυνάμεων», όπως επιδιώκει σε πρώτη φάση η Κουμουνδούρου.

Στο πλαίσιο αυτό δεν αποκλείεται (το αντίθετο θα λέγαμε) να επιχειρηθεί και αποδυνάμωση του Νίκου Ανδρουλάκη, ώστε στην πορεία να αναδιαρθρωθεί γενικότερα το πολιτικό σύστημα της χώρας!

Ενιαία γραμμή προς το παρόν δεν υπάρχει, αλλά οι ζυμώσεις έχουν ξεκινήσει!

 462 total views,  2 views today

.