20 Απριλίου, 2024

Συναγερμός στην Ολλανδία: Σύγκρουση τρένων με πολλούς «σοβαρά τραυματίες» – Οι πρώτες εικόνες

Συναγερμός στην Ολλανδία: Σύγκρουση τρένων με πολλούς «σοβαρά τραυματίες» – Οι πρώτες εικόνες

Ολλανδία: Επιβατικός συρμός με τουλάχιστον πενήντα επιβαίνοντες εκτροχιάστηκε όταν συγκρούστηκε με μηχάνημα έργου πάνω στις σιδηροτροχιές, με αποτέλεσμα πολλοί άνθρωποι πάνω στο τρένο να «τραυματιστούν σοβαρά», ανακοίνωσαν οι ολλανδικές υπηρεσίες αντιμετώπισης εκτάκτων καταστάσεων.

Δεν έχει δοθεί πιο συγκεκριμένος απολογισμός μέχρι στιγμής. Εκδηλώθηκε φωτιά σε τουλάχιστον ένα από τα βαγόνια του συρμού, σύμφωνα με το ολλανδικό δημόσιο πρακτορείο ειδήσεων ANP.

Νωρίτερα, το πρακτορείο έκανε λόγο για σύγκρουση επιβατικού με εμπορευματικό συρμό.

Το πρώτο βαγόνι του τρένου εκτροχιάστηκε κι είναι πεσμένο στο ένα πλευρό σε χωράφι, σύμφωνα με το ANP. Το δεύτερο βαγόνι έχει επίσης πέσει στο ένα πλευρό, ενώ στο τελευταίο βαγόνι εκδηλώθηκε φωτιά, κατά τις αρχικές πληροφορίες.

Οι υπηρεσίες αντιμετώπισης εκτάκτων καταστάσεων έχουν σπεύσει στην περιοχή όπου έγινε η σύγκρουση, κοντά στο χωριό Βούρσχοουτεν, ανάμεσα στη Χάγη και στη Λάιντεν.

Οι Ολλανδικοί Σιδηρόδρομοι (NS) ανέφεραν μέσω Twitter ότι δρομολόγια που συνδέουν τη Λάιντεν και τη Χάγη έχουν ανασταλεί εξαιτίας του ατυχήματος.

Ολλανδία: Τρία ελικόπτερα στο σημείο της σύγκρουσης

Οι διασώστες μετέφεραν τον λεγόμενο «κωδικό 50», ο οποίος δείχνει ότι οι αρχές αναμένουν έως και 50 τραυματίες. Στο σημείο έχουν κληθεί τρία ιατρικά ελικόπτερα.

Σύμφωνα με το Reuters, μετά τη σύγκρουση των τρένων ξέσπασε φωτιά, όπως είχε γίνει στη σιδηροδρομική τραγωδία στα Τέμπη. Το επιβατικό τρένο μετέφερε τουλάχιστον 50 ανθρώπους.

https://twitter.com/TheInsiderPaper/status/1643078612554244100?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1643078612554244100%7Ctwgr%5E22b826cf9ac98485b5e410662d6e47c75976a847%7Ctwcon%5Es1_c10&ref_url=https%3A%2F%2Feleftherostypos.gr%2Fdiethni%2Fsynagermos-stin-ollandia-sygkrousi-trenon-me-pollous-sovara-travmaties-oi-protes-eikones

Ολλανδία: Τραυματίες σε κρίσιμη κατάσταση

«Έγινε σύγκρουση επιβατικής αμαξοστοιχίας και οικοδομικού υλικού», ανέφεραν οι υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης σε ανακοίνωσή τους. «Υπάρχουν πολλοί τραυματίες και ασθενείς σε κρίσιμη κατάσταση. Είμαστε επικεντρωμένοι στη διάσωση ανθρώπων», συμπλήρωσαν.

Προηγούμενη δήλωση από τις υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης ανέφερε ότι το τρένο συγκρούστηκε με μια εμπορευματική αμαξοστοιχία, η οποία βρισκόταν επίσης στο σημείο, αλλά δεν εμπλέκεται.

Εκπρόσωπος της σιδηροδρομικής εταιρείας NS είπε ότι περίπου 50 επιβάτες επέβαιναν στο τρένο. Το πρώτο μέρος του τρένου κατέληξε σε χωράφι, το μεσαίο ανατράπηκε δίπλα στις ράγες και το τελευταίο μέρος πήρε για λίγο φωτιά

Σύμφωνα με ολλανδικά Μέσα και αναφορές στα social media, οι διασώστες απομακρύνουν τους τραυματίες από το σημείο της σύγκρουσης.