28 Μαρτίου, 2024

Συναγερμός για τον Μπόρις Τζόνσον: Απειλείται η ζωή του;

Συναγερμός για τον Μπόρις Τζόνσον: Απειλείται η ζωή του;

Επίθεση στο σπίτι του Βρετανού πρωθυπουργού;

Συναγερμός επικρατεί στη Βρετανία για τον Μπόρις Τζόνσον, καθώς ένα αυτοκίνητο έπεσε σε τοίχο του σπιτιού του το πρωί της Δευτέρας (9/5), με τα αίτια του περιστατικού να διερευνώνται.

Οι αστυνομικές Αρχές έσπευσαν στο ακίνητο στο νότιο Λονδίνο στις 01:19 π.μ., αφότου το αυτοκίνητο προσέκρουσε στον μπροστινό τοίχο, προκαλώντας ζημιές σε έναν φράχτη και ένα δέντρο.

Γείτονας του πρωθυπουργού που μίλησε στις Αρχές ανέφερε πως το σπίτι που τους τελευταίους μήνες ανακαινίζεται, είχε γίνει στόχος διαδηλωτών τις τελευταίες εβδομάδες. Ο γείτονας είπε ότι πολλά αυτοκίνητα είχαν σταματήσει έξω από το τριώροφο κτίριο, παίζοντας δυνατά ρωσική μουσική με κατεβασμένα παράθυρα, με τον Τζόνσον να έχει διώξει νωρίτερα τον Ρομάν Αμπράμοβιτς.

Η μέρα που βρέθηκε ένοπλος κοντά στο σπίτι του

Συναγερμός σήμανε στη μητροπολιτική αστυνομία του Λονδίνου τη Δευτέρα (18/4), η οποία ανακοίνωσε ότι συνέλεβα έναν άνδρα οπλισμένο με μαχαίρι, κοντά στην επίσημη κατοικία του πρωθυπουργού, Μπόρις Τζόνσον, μετέδωσε το Reuters.

Ο δρόμος γύρω από το Whitehall, το οποίο φιλοξενεί πολλά κυβερνητικά κτήρια, όπως το υπουργείο Οικονομικών, το Υπουργείο Εξωτερικών και το Υπουργείο Άμυνας και οδηγεί στο γραφείο και την κατοικία του Johnson’s Downing Street, αποκλείστηκε από την αστυνομία.

«Γύρω στις 08:50 (τοπική ώρα), ένας 29χρονος άνδρας, ο οποίος ήταν οπλισμένος με μαχαίρι, απείλησε δύο αστυνομικούς του Υπουργείου Άμυνας. Χρησιμοποιήθηκε ένα όπλο τέιζερ και ο άνδρας ακινητοποιήθηκε από τους αστυνομικούς. Δεν υπάρχουν αναφορές για τραυματισμούς.

Συνελήφθη ως ύποπτος για απόπειρα δολοφονίας και κατοχή επιθετικού όπλου και παραμένει υπό κράτηση σε αστυνομικό τμήμα του κεντρικού Λονδίνου. Το περιστατικό δεν αντιμετωπίζεται ως συνδεόμενο με την τρομοκρατία», αναφέρει χαρακτηριστικά η ανακοίνωση της αστυνομίας.