28 Μαρτίου, 2024

Συγκλονίζει ο σύζυγος της 44χρονης: Μακάρι να μην πέθανε από το AstraZeneca

Συγκλονίζει ο σύζυγος της 44χρονης: Μακάρι να μην πέθανε από το AstraZeneca

«Κανείς από τους αρμόδιους δεν επικοινώνησε μαζί μας. Η κοπέλα πήγε κι άλλαξε το εμβόλιο για να γίνει καλά μια ώρα αρχύτερα…»

Ο Κώστας Γκουγκουλιάνης, σύζυγος της 44χρονης που πέθανε ύστερα από τον εμβολιασμό της με το AstraZeneca μίλησε στην «Ωρα Ελλάδος» για το τραγικό συμβάν. Δεν έχει διακριβωθεί αν η γυναίκα κατέληξε από το εμβόλιο, όμως ο κ. Γκουγκουλιάνης εξαπολύει δριμύ κατηγορώ και ζητά απαντήσεις και αλήθειες.

«Το κάνω για να μην φύγει άλλη κοπέλα σαν τη δικιά μου και για τα παιδιά μου» λέει ο κ. Γκουγκουλιάνης και συνεχίζει αναφερόμενος στην Μαρία Θεοδωρίδου, καθηγήτρια παιδιατρικής και πρόεδρος της εθνικής επιτροπής εμβολιασμών, που απάντησε σχετικά με το περιστατικό θανάτου της 44χρονης: «Απορώ γιατί πήγαμε για νεκροψία και δεν ρωτήσαμε την κυρία Θεοδωρίδου. Η νεκροψία έδειξε ότι η Μαρθούλα έφυγε από οξύ έμφραγμα μυοκαρδίου.

Τι έπρεπε να πει η ιατροδικαστική αν πέθανε από το εμβόλιο; Αν δεν βάζαμε ιατροδικαστή και δικηγόρο θα μπορούσαμε να πάμε παρακάτω για να δούμε αν πήγε από το εμβόλιο; Εγώ ποιον να ρωτήσω. Πριν λίγο καιρό είχε κάνει και γενικές εξετάσεις και ήταν όλες καθαρές. Μας είπαν ότι στις 13 Απριλίου είχε κάνει επέμβαση κι εμείς 13 Απριλίου κάναμε μαθήματα διαδικτυακά με τα παιδιά. Μας πήραν από το νεκροτομείο και μας ρωτούσαν αν είχε πάθει έμφραγμα παλιότερα. Αν είχατε πάθει εσείς έμφραγμα, θα πηγαίνατε να κάνετε το εμβόλιο;

Το μόνο που ξέρω είναι ότι η κοπέλα έφυγε από οξύ έμφραγμα μυοκαρδίου και κράτησαν ορισμένα όργανά της για να κάνουν τοξικολογικές και να δουν τι έχει συμβεί. Το μόνο που θέλω είναι να μάθουμε γρήγορα τι έγινε και να προφυλαχθεί ο κόσμος. Αυτό θέλω να προφυλάξω τον κόσμο. Δεν είμαι ούτε αρνητής, ούτε ήρθα από το διάστημα, καταλαβαίνω τι συμβαίνει. Αν δεν είναι καλό να γίνεται αυτό το εμβόλιο, να μην γίνεται, υπάρχουν κι άλλα εμβόλια».

Ο κ. Γκουγκουλιάνης είπε ακόμη ότι «κανείς από τους αρμόδιους δεν επικοινώνησε μαζί μας. Η κοπέλα πήγε κι άλλαξε το εμβόλιο για να γίνει καλά μια ώρα αρχύτερα.

Μακάρι να μην είναι από το εμβόλιο. Δεν θέλω να κουκουλωθεί το θέμα. Αν φταίει το εμβόλιο, να μας το πουν»

Ο ιατροδικαστής Δημήτρης Γαλεντέρης, τον οποίο όρισε η οικογένεια της θανούσης για να διεξάγει έρευνα για το αν συνδέεται τελικά ο θάνατός της με το εμβόλιο της AstraZeneca μίλησε στην «Ωρα Ελλάδος» και τόνισε: «Δεν υπήρξε θρόμβωση, ούτε υπήρχε οξύ επεισόδιο ισχαιμίας του μυοκαρδίου. Το μόνο εύρημα, ήταν μια παλιά εστία, στο πίσω τοίχωμα της αριστερής κοιλίας. Μια πολύ μικρή εστία, που θεωρώ ότι αν δεν πέρασε ασυμπτωματικά, η ασθενής ίσως το εξέλαβε ως κάτι μυοσκελετικό και δεν το έψαξε ποτέ» είπε χαρακτηριστικά.

Κληθείς να σχολιάσει τα λεγόμενα της κυρίας Θεοδωρίδου συμφώνησε με τα λεγόμενά της, καθώς «θρομβώσεις δεν βρήκαμε».

Στο ερώτημα πόσος χρόνος χρειάζεται για να δοθούν τελικά οι απαντήσεις για το αν οφείλεται το εμβόλιο επεσήμανε πως «ένα ιστοπαθολογικό εργαστήριο θέλει ένα τρίμηνο να βγάλει συμπεράσματα, αλλά θεωρώ ότι θα λάβει προτεραιότητα το περιστατικό αυτό και θα μάθουμε νωρίτερα».