28 Μαρτίου, 2024

Συγκίνησε η Νένα Μεντή για τον πρώτο της σύζυγο: «Πέθανε σε ηλικία 34 ετών, δεν υπάρχει αυτό το σοκ»

Συγκίνησε η Νένα Μεντή για τον πρώτο της σύζυγο: «Πέθανε σε ηλικία 34 ετών, δεν υπάρχει αυτό το σοκ»

Η Νένα Μεντή με εξομολογητική διάθεση μίλησε για τον πρώτο της σύζυγο, που «έφυγε» από τη ζωή σε ηλικία μόλις 34 ετών

Στον θάνατο του πρώτου της συζύγου, του ηθοποιού Κώστα Στυλιάρη, ο οποίος «έφυγε» από τη ζωή σε ηλικία μόλις 34 ετών αναφέρθηκε με συγκίνηση η ηθοποιός Νένα Μεντή, που δηλώνει αισιόδοξη σαν άνθρωπος παρά τις δυσκολίες που έχει βιώσει στη ζωή και την καριέρα της.  Όπως είπε στην εκπομπή «The 2night Show» με τον Γρηγόρη Αρναούτογλου στον ΑΝΤ1: «Ο πρώτος μου άντρας (σ.σ. ο Κώστας Στυλιάρης, επίσης ηθοποιός) έφυγε σε ηλικία 34 ετών. Δεν υπάρχει αυτό το σοκ. Δηλαδή ακόμα τώρα που έχουνε περάσει πάρα πολλά χρόνια, το αναπολώ, τη στιγμή… και δεν το χωράει το μυαλό μου καθόλου. Γερός άνθρωπος και πέθανε ξαφνικά».

«Εκείνη την περίοδο μόλις είχαμε γυρίσει τον “Θίασο” του Αγγελόπουλου, όπου έπαιζε και εκείνος. Εκείνος έπαιζε, εγώ λέω ένα τραγούδι… Μετά από έναν χρόνο και λιγότερο, πέθανε» συνέχισε στην εξομολόγησή της η Νένα Μεντή. Αποκάλυψε, μάλιστα, ότι για αρκετό καιρό δεν μπορούσε καν να πάει στο σινεμά. «Για δύο-τρία χρόνια δεν πήγα στο σινεμά (για να παρακολουθήσει την ταινία) κι όταν πήγα και τον είδα, δεν λιποθύμησα, αλλά έπεσα κάτω από το κάθισμα. Δεν το άντεχα. Γιατί ήταν πολύ νέος και πολύ ξαφνικό αυτό που είχε γίνει».

Ο ηθοποιός Κώστας Στυλιάρης ερμηνεύει τον ρόλο του φασίστα, που πυροβολεί στον αέρα στο τέλος της σκηνής. Η Νένα Μεντή με χιούμορ σχολίασε ότι ο Αγγελόπουλος δεν της έκανε κοντινό πλάνο στη σκηνή: «είχαμε φιλική σχέση, του το έλεγα αλλά δεν ήθελε, ο Θόδωρος ήταν των μακρινών πλάνων». Δείτε στο βίντεο τη σκηνή στην οποία τραγουδά η Νένα Μεντή.

Νένα Μεντή: Το 1978 είχα αφήσει για 4 χρόνια το θέατρο, δεν το άντεχα

Το 1978 η ηθοποιός θα έβλεπε το άσχημο πρόσωπο του θεάτρου και θα έπαιρνε την απόφαση να αποσυρθεί. «Άφησα 4 χρόνια το θέατρο γιατί δεν το άντεχα. Ήταν το 1978, συνέβη κάτι, δεν έχει νόημα να το πω σε έναν θίασο, και είπα εγώ δεν έχω σχέση, έχω άλλα μυαλά και δεν μπορώ να προσαρμοστώ. Με τον άνδρα μου ανοίξαμε μαγαζί αλλά κράτησε 3 μήνες, τα υπόλοιπα έπαιζα χαρτί, γιατί είμαι χαρτόμουτρο» είπε. Μιλώντας για τον χώρο του θεάτρου είπε: «Υπάρχει μια σοβαροφάνεια στη χώρα μας. Θεωρούμε ότι εμείς οι ηθοποιοί είμαστε κάτι ξεχωριστό. Έχω βρεθεί με υπερόπτες συναδέλφους. Δεν είναι όλοι οι άνθρωποι στον χώρο αυτό που συμβαίνει στον χώρο το τελευταίο καιρό».

Μεντή: Με τον σύντροφό μου τα τελευταία 15 χρόνια μένουμε χωριστά

«Ερωτεύτηκα και αγάπησα, είμαι της αγάπης πολύ». Στην προσωπική της ζωή είναι ευτυχισμένη και πλήρης. Το μαρτυρούν τα 44 χρόνια πλάι στον αγαπημένο της, Σταύρο Μερμήγκη, ο οποίος όμως δεν θέλει να μιλά για εκείνον. Κάτι παράδοξο όμως στη σχέση τους είναι ότι έχουν αποφασίσει να ζουν χωριστά. «Έχω ένα σπουδαίο άνθρωπο. Ήμουν πολύ τυχερή. Νεότερο από εμένα αρκετά. Δυνατό ηθοποιό. Έχουμε παίξει και μαζί και έτσι ερωτευτήκαμε. Με έχουν ερωτευτεί πολύ, αλλά ήμουν και λίγο δύσκολη.

Η Νένα Μεντή με τον σύντροφό της ηθοποιό Σταύρο Μερμήγκη
Η Νένα Μεντή με τον σύντροφό της ηθοποιό Σταύρο Μερμήγκη (NDP)

Ζήσαμε μαζί 25 χρόνια, μείναμε μαζί, κάναμε ένα παιδί, είμαστε αγαπημένοι, αλλά εδώ και 15 χρόνια μένουμε χώρια. Είμαστε μαζί, πολύ αγαπημένοι. Είμαστε και οι δυο στο ίδιο μήκος κύματος, δεν το “φόρεσε” κανείς στον άλλον. Σας το συνιστώ, είναι he best. Αρκεί να έχεις μια προσωπικότητα γεμάτη και δεν αισθάνεσαι ανασφαλής».

Όσο για τον λόγο που δεν ενσάρκωσε την Ευτυχία Παπαγιαννοπούλου στον κινηματογράφο – έναν ρόλο που έπαιξε με τρομερή επιτυχία στο σανίδι – αυτός ήταν ότι δεν της άρεσε το σενάριο στην πρόταση που της έγινε.