18 Απριλίου, 2024

Στη ΓΑΔΑ η αδελφή της Ρούλας- “Πο@τανα να πας κι εσύ μέσα”

ΑΠΟ ΤΑ ΥΠΟΓΕΙΑ ΕΧΩΣΑΝ ΣΤΗ ΓΑΔΑ ΤΗΝ ΑΔΕΛΦΗ ΤΗΣ ΦΟΝΙΣΣΑΣ ΡΟΥΛΑΣ, ΤΑ ΣΑΪΝΙΑ ΤΗΣ ΕΛ.ΑΣ . “ΠΟ@ΤΑΝΑ, ΝΑ ΠΑΣ ΚΙ ΕΣΥ ΜΕΣΑ”|.ΜΑΡΑΘΩΝΙΑ ΚΑΤΑΘΕΣΗ 8 ΩΡΩΝ

Σε εξέλιξη βρίσκεται η μαραθώνια κατάθεση της Δήμητρας Πισπιρίγκου στον 11ο όροφο της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής.

Η αδερφή της Ρούλας Πισπιρίγκου, μετά το πόρισμα των ιατροδικαστών για τους θανάτους της Μαλένας και της Ίριδας καταθέτει ως μάρτυρας όσα γνωρίζει για την υπόθεση του θανάτου των τριών παιδιών στην Πάτρα.

Να σημειωθεί ότι το πόρισμα των ιατροδικαστών Καρακούκη – Καλόγρηα αποφαίνεται ότι τα δύο παιδιά δολοφονήθηκαν, όταν κάποιος τους προκάλεσε ασφυξία.

Η Δήμητρα Πισπιρίγκου ήταν παρούσα στο θάνατο του δεύτερου παιδιού της Ρούλας Πισπιρίγκου και του Μάνου Δασκαλάκη, της μόλις 6 μηνών Ίριδας, η οποία βρέθηκε νεκρή στην κούνια της την Άνοιξη του 2021 στο σπίτι της οικογένειας στην Πάτρα.

Την αποδοκίμασαν κατά την είσοδό της στη ΓΑΔΑ:

Η Δήμητρα Πισπιρίγκου πέρασε το κατώφλι της ΓΑΔΑ στη μία σήμερα το μεσημέρι. Κατά την είσοδό της ακούστηκαν ύβρεις εναντίον της ενώ οι αστυνομικοί αδικαιολόγητα, προσπαθούσαν να απωθήσουν τους δημοσιογράφους.

Στη ΓΑΔΑ η Δήμητρα Πισπιρίγκου

Με την κατάθεση της αδελφής της Ρούλας Πισπιρίγκου ολοκληρώνεται σήμερα ο κύκλος των καταθέσεων για την πολύκροτη υπόθεση της Πάτρας ενώ δεν αποκλείεται να δοθούν από κάποιους εμπλεκόμενους συμπληρωματικές εξηγήσεις έως τα τέλη της εβδομάδας.

«Ήταν σε πολύ ήρεμη κατάσταση» – «Ψύχραιμη και πανέτοιμη», λέει ο δικηγόρος της Ρούλας Πίσπιρίγκου για την αδερφή της Δήμητρα

«Ήδη είναι σε εξέλιξη η κατάθεσή της η οποία δίνεται ενόρκως, δηλαδή αντιμετωπίζεται ως μάρτυρας και πηγή πληροφόρησης για τα ερευνόμενα περιστατικά και ειδικά για της μικρής Ίριδας, γιατί βρισκόταν στο σπίτι και η ίδια», είπε μιλώντας στο Tlive ο δικηγόρος της Ρούλας Πισπιρίγκου, Όθωνας Παπαδόπουλος.
Για τη φραστική επίθεση που δέχθηκε η Δήμητρα Πισπιρίγκου όταν έφτανε στο κτίριο της ΓΑΔΑ, ο δικηγόρος είπε: «Ήταν 2 ή 3 κυρίες που καταφέρθηκαν εναντίον της Δήμητρας Πισπιρίγκου, η οποία προσήλθε στην ώρα που την κάλεσαν, άμεσα και πρόθυμα να εκτελέσει την υποχρέωσή της και να δώσει την μαρτυρική κατάθεση για την οποία κλήθηκε».
Σύμφωνα με τον κύριο Παπαδόπουλο, η Δήμητρα Πισπιρίγκου «πριν από τη συγκεκριμένη είσοδο στο αστυνομικό μέγαρο ήταν σε πάρα πολύ ήρεμη κατάσταση, ψύχραιμη και πανέτοιμη να δώσει τη συγκεκριμένη κατάσταση…Κλήθηκε να εκτελέσει ένα καθήκον, αμέσως ανταποκρίθηκε».

Όσο για το πώς αντέδρασε η Ρούλα Πισπιρίγκου στις καταιγιστικές εξελίξεις των τελευταίων ωρών και συγκεκριμένα στο πόρισμα των ιατροδικαστών που χαρακτηρίζουν δολοφονίες τους θανάτους Μαλένας και Ίριδας, ο κύριος Παπαδόπουλος είπε: «Θα του δούμε αν είναι έτσι (δολοφονίες)… Είπε (η Ρούλα) ότι δεν το περίμενε. Το θεωρεί ως αποτέλεσμα της σκιαγράφησης υπόθεσης και της προσωπικότητάς της μέχρι σήμερα. Ότι Υπήρχαν παθολογικά αίτια που είχαν δοθεί ως αίτια θανάτου στους γονείς. Τώρα ξαφνικά εξαφανίστηκαν τα παθολογικά αίτια ή αμφισβητούνται και εμφανίζεται με μία απρόσμενη βεβαιότητα το ενδεχόμενο του ασφυκτικού θανάτου που θα πρέπει να μελετηθεί πολύ προσεκτικά όταν θα έχουμε στα χέρια μας το σύνολο του πορίσματος».

Το πόρισμα

Στο πολυσέλιδο πόρισμα που χθες το μεσημέρι διαβίβασε στο Ανθρωποκτονιών ο προιστάμενος της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας Αθηνών κ. Νικος Καρακούκης, αναφέρεται οτι τα δυο κοριτσάκια δολοφονήθηκαν και μάλιστα με βίαιο τρόπο απο κάποιο χέρι που τους έφραξε την αναπνοή μέχρι να τους «πάρει» τη ζωή.

Στην περίπτωση της Ίριδος, το βραδυ της δολοφονίας στην οικία της οικογένειας στην Πάτρα, βρίσκονταν μόνο δυο πρόσωπα. Η Ρούλα Πισπιρίγκου και η Δήμητρα. Συνεπώς, η σημερινή κατάθεση της αδερφης της προφυλακισμένης μητέρας αποκτά εξαιρετικό ενδιαφέρον, καθως θα κληθεί να περιγράψει λεπτο προς λεπτό τι συνέβη τη μοιραια βραδιά του Μαρτιου του 2021. Στην προηγουμενη κατάθεση της, είχε δώσει ένα ακλόνητο άλλοθι στη Ρούλα Πισπιρίγκου όμως τότε τα δεδομένα ήταν άλλα, γεγονός που σημαίνει οτι και οι ερωτήσεις των αστυνομικών και οι απαντήσεις της μάρτυρος θα κινούνται σε διαφορετικό επίπεδο.

Με την κατάθεση της, ολοκληρώνεται ο κύκλος των καταθέσεων όλων των προσώπων και το μόνο που απομένει ειναι να δούμε αν και πότε Αστυνομία και Εισαγγελία θα καλέσουν τη Ρούλα Πισπιρίγκου για εξηγήσεις. Κάτι που αναμένεται να διευκρινιστεί τις επόμενες ώρες. H ίδια μέσα απο τις φυλακές συνομιλεί διαρκώς με τον δικηγόρο της κ. Όθωνα Παπαδόπουλο προκειμένου να καθορίσει τις επόμενες κινήσεις, επιμένοντας για άλλη μια φορά, πως δεν έχει καμία εμπλοκή και οτι δεν σκότωσε τα παιδιά της. «Έχω χάσει τα παιδιά μου και έχει διαλυθεί η οικογενεια μου, έχω στερηθεί την προσωπική μου ελευθερία βρισκόμενη κρατούμενη στις φυλακές Κορυδαλλου» υποστηρίζει.

Αυτό είναι το απόσπασμα από το πόρισμα Καρακούκη – Καλογρηά που οδηγεί σε ασφυκτικό θάνατο και εγκληματική ενέργεια και αναμένεται να προκαλέσει ραγδαίες εξελίξεις στην υπόθεση της Πάτρας.