19 Απριλίου, 2024

Στη φρουρά Μητσοτάκη ο αστυνομικός που ξυλοκόπησε τον μοτοσικλετιστή; [video]

Στη φρουρά Μητσοτάκη ο αστυνομικός που ξυλοκόπησε τον μοτοσικλετιστή;

Πληροφορία που φέρει τους αστυνομικούς, που όχι μόνο παραβίασαν κόκκινο σηματοδότη συνοδεύοντας κάποιον επίσημο, αλλά στη συνέχεια κακοποίησαν δικυκλιστή που διαμαρτυρήθηκε επειδή κόντεψαν να πέσουν πάνω του, ανήκει στη φρουρά του πρωθυπουργού, δημοσιεύει το Documento.

Το δημοσίευμα αναφέρει ότι η μηχανή με πινακίδα ΙΖΟ 955, δεν είναι καταχωρημένη επισήμως και φαίνεται να ανήκει στην Υπηρεσία Προέδρου Μελών Κυβέρνησης, και να έχει διατεθεί στη φρουρά του Μητσοτάκη. Προσθέτει ότι είναι μία από τις πέντε που έχουν αγοραστεί πρόσφατα και έχουν διατεθεί στον Αρχηγό της ΕΛΑΣ, τον Διοικητή της ΕΥΠ και κάποια μέλη του Μαξίμου.

Στο ίδιο δημοσίευμα σημειώνεται ότι το κυβερνητικό αυτοκίνητο που συνόδευαν οι αστυνομικοί πιθανολογείται πως χρησιμοποιεί ένας πολύ στενός συνεργάτης του Κυριάκου Μητσοτάκη. Σε κάθε περίπτωση, εκτός της αστυνομικής βίας, που είναι το μείζον στην προκειμένη περίπτωση, είναι αξιοσημείωτο ότι κυβερνητικό αυτοκίνητο παραβιάζει τον ΚΟΚ.

Το Documento γράφει ότι απευθύνθηκε στο Γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού, προκειμένου να λάβει επίσημη απάντηση για το θέμα και να διασταυρωθούν πλήρως οι πληροφορίες, ωστόσο δεν υπήρξε ανταπόκριση.

Το βίντεο δημοσιοποίησε στο Facebook ο Γιώργος Καλαϊτζίδης, μέλος του «Ρουβίκωνα», ο οποίος καταγγέλλει πως «πέρασαν παράνομα με κόκκινο χωρίς ούτε καν να έχουν βάλει τις σειρήνες ένα αμάξι με φιμέ τζάμια επισήμου πιθανώς υπουργού. Το αμάξι είχε αστυνομική συνοδεία που επέβαινε σε μηχανές. Πήγαν να πέσουν επάνω σε έναν άνθρωπο που επέβαινε σε μηχανάκι και πέρναγε κανονικά από την οδό Ξενίας».

«Δεν φτάνει δηλαδή που πήγαν να τον σκοτώσουν τον άνθρωπο επειδή πέρασαν παράνομα με κόκκινο τον χτυπάνε κιόλας. Φυσικά το αμάξι με τα φιμέ τζάμια και τον “επίσημο” έφυγε κατ’ ευθείαν».

Έρευνα για το ζήτημα – μετά τον σάλο που ξέσπασε- ξεκίνησε η Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων της αστυνομίας. Όπως σημειώνεται στην ανακοίνωση της ΕΛΑΣ, «ανατέθηκε στην Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων Σωμάτων Ασφαλείας η διερεύνηση της εμπλοκής αστυνομικού με ιδιώτη σε χθεσινό περιστατικό, που απεικονίζεται σε βίντεο που έχει αναρτηθεί σε ιστοσελίδες στο διαδίκτυο, στη συμβολή των οδών Μιχαλακοπούλου και Ξενίας».

Σημειώνεται ότι έρευνα και απόδοση ευθυνών για το εν λόγω περιστατικό είχε ζητήσει ο τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννης Ραγκούσης.