28 Μαρτίου, 2024

Στέλιος Κυμπουρόπουλος: Έφυγε άρον άρον από εκδήλωση στο Προεδρικό Μέγαρο – «Αντίκρισα το θέαμα που πάντα με φοβίζει» (photo)

Στέλιος Κυμπουρόπουλος: Έφυγε άρον άρον από εκδήλωση στο Προεδρικό Μέγαρο – «Αντίκρισα το θέαμα που πάντα με φοβίζει»

Το δυνατό μήνυμά του για τα άτομα με αναπηρία

Ο ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Στέλιος Κυμπουρόπουλος ήταν καλεσμένος σε εκδήλωση της Προέδρου της Δημοκρατίας, Κατερίνας Σακελλαροπούλου στον κήπου του Προεδρικού Μεγάρου που έγινε προς τιμή των πολιτών από την Ουκρανία.

Όμως αν και έφτασε στο σημείο για να παραστεί στην κοινωνικοπολιτική εκδήλωση δεν μπόρεσε να έχει πρόσβαση γιατί δεν υπήρξε μέριμνα για άτομα με κινητικά προβλήματα.

Όπως σημείωσε σε ανάρτησή του στο Facebook, οι χρήστες αναπηρικού αμαξιδιού δεν μπορούσαν να μπουν στην εκδήλωση διότι στην είσοδο υπήρχαν μόνο σκαλιά και όχι ράμπες. Ο ευρωβουλευτής τελικά αποχώρησε από την εκδήλωση.

Όπως περιγράφει ο ίδιος σε ανάρτησή του, μόλις έφτασε στην είσοδο του Προεδρικού Μεγάρου αντίκρισε αυτό που πάντα τον φόβιζε , όπως αναφέρει χαρακτηριστικά.

«Σήμερα γύρισα πολύ στεναχωρημένος σπίτι μου… Ήμουν καλεσμένος σε μία επίσημη εκδήλωση, όχι κομματική, θα το έλεγα πολιτιστική-κοινωνική καλύτερα. Και μόλις έφτασα αντίκρισα το θέαμα που πάντα με φόβιζε.

Μια είσοδο με αρκετά σκαλιά! Το εμπόδιο της κοινωνικότητάς μου ήταν μπροστά μου! Εκείνη τη στιγμή δεν ήμουν μόνο εγώ σε αυτό το σημείο, ήμασταν όλοι οι χρήστες αναπηρικού αμαξιδίου που αναζητούμε τη δυνατότητα να συμμετέχουμε από οποιοδήποτε αξίωμα στη ζωή!.

Τελικά την άφησα πίσω μου την εκδήλωση απογοητευμένος. Αλλά αν δεν δηλώσουμε στην κοινωνία τι είναι αυτό που μας ενοχλεί για να ζήσουμε καλύτερα, πως τελικά θα την αλλάξουμε;» έγραψε ο Στέλιος Κυμπουρόπουλος στο Facebook.

https://www.facebook.com/photo.php?fbid=613941030087992&set=a.493601385455291&type=3