Σπάνιες εικόνες στον ποταμό Βοϊδομάτη – Ανατριχιαστικό βίντεο με τα ορμητικά νερά

Σπάνιες εικόνες στον ποταμό Βοϊδομάτη – Ανατριχιαστικό βίντεο με τα ορμητικά νερά

Στο όριο της πλημμύρας βρίσκονται πολλές περιοχές στο λεκανοπέδιο Ιωαννίνων

Η κακοκαιρία πλήττει την χώρα από το πρωί, με αρκετές περιοχές να έχουν πληγεί με καταστροφές και το 112 να προειδοποιεί για ακραία καιρικά φαινόμενα. Την ίδια στιγμή στο όριο της πλημμύρας βρίσκονται πολλές περιοχές στο λεκανοπέδιο Ιωαννίνων. Με την ευκαιρία δες εδώ εικόνες από τα πρώτα χιόνια στην Φθιώτιδα.

Μάλιστα, ο Δήμος Ιωαννιτών απευθύνει έκκληση στους κατοίκους να αποφεύγουν για τις επόμενες ώρες τις άσκοπες μετακινήσεις ή αν αυτό δεν είναι εφικτό να είναι πολύ προσεκτικοί.

Στον αστικό ιστό δεν υπήρξαν μέχρι στιγμής προβλήματα. Λόγω της πλημμύρας στο ύψος της γέφυρας της Εγνατίας η επαρχιακή οδός Κουτσελιού- Δαφνούλας παραμένει κλειστή.

Τα χωριά που επηρεάζονται

Τα χωριά που επηρεάζονται άμεσα είναι:

  • Πλατανιά
  • Δροσοχώρι
  • Ηλιόκαλη
  • Καραδήμα
  • Δαφνούλα
  • Κλειστός επίσης παραμένει ο δρόμος Πλατανιάς- Καστρίτσας λόγω πλημμυρών

Με μεγάλη προσοχή, μετά από πλημμύρες που εκδηλώθηκαν, γίνεται η κίνηση στον δρόμο Χαροκοπίου- Πλατανιάς, στο σημείο Ράχες.

Καθαρίζουν τους δρόμους από φερτά υλικά

Οι υπηρεσίες του δήμου με τα μηχανήματα που διαθέτουν και σε συνεργασία με την Πολιτική Προστασία της Περιφέρειας Ηπείρου επιχειρούν σε διάφορα σημεία της Δημοτικής Ενότητας Παμβώτιδας, καθαρίζοντας δρόμους από φερτά υλικά, τάφρους και διανοίγοντας πρόχειρες διόδους για τη διοχέτευση νερών.

Προβλήματα έχει δημιουργήσει και η υπερχείλιση του ποταμού Αχέροντα. Στη Γλυκή πλημμύρισαν επιχειρήσεις που βρίσκονται στις όχθες του ποταμού. Ελαιώνες και καλλιέργειες εσπεριδοειδών πνίγηκαν στα λασπόνερα. Σε λίμνη έχει μετατραπεί ο κάμπος Φαναρίου ενώ σε συναγερμό βρίσκονται οι κάτοικοι των χωριών.

Σπάνιες εικόνες στον ποταμό Βοϊδομάτη

Φούσκωσαν τα ποτάμια της Ηπείρου από την έντονη βροχόπτωση που πέφτει τα τελευταία 24ωρα. Χαρακτηριστικό παράδειγμα ο Βοϊδομάτης ποταμός που έχει ανέβει τόσο πολύ δημιουργώντας σπάνιες εικόνες για όσους τον γνωρίζουν καλά.

 214 total views,  2 views today

.