28 Μαρτίου, 2024

Σούπερ μάρκετ, λαϊκές, κομμωτήρια: Τι ισχύει σε Θεσσαλονίκη και Αττική

Τι ισχύει για σούπερ μάρκετ, λαϊκές αγορές και κομμωτήρια από το Σάββατο 6 Φεβρουαρίου

Τα δεδομένα αλλάζουν και τα σούπερ μάρκετ, οι λαϊκές αγορές και τα κομμωτήρια θα έχουν τους δικούς τους κανόνες σε Αττική, Θεσσαλονίκη και Χαλκιδική έπειτα από την ανακοίνωση των νέων μέτρων για την αναχαίτιση του κορονοϊού μετά τα νέα μέτρα που ανακοίνωσε η κυβέρνηση και ισχύουν από το πρωί του Σαββάτου 6 Φεβρουαρίου  .

Σούπερ μάρκετ

Τα σούπερ μάρκετ σε αυτές τις περιοχές θα λειτουργούν κανονικά το Σάββατο, αλλά με νέο ωράριο. Η απαγόρευση κυκλοφορίας στην Αττική ξεκινά το Σαββατοκύριακο από τις 6 το απόγευμα, με αποτέλεσμα τα σούπερ μάρκετ να κλείνουν νωρίτερα και συγκεκριμένα στις 5, ώστε ο κόσμος να προλαβαίνει να επιστρέψει στην οικία του, πριν από την απαγόρευση στις μετακινήσεις.

Λαϊκές αγορές

Aναστέλλεται η λειτουργία των λαϊκών αγορών τα Σαββατοκύριακα. Το συγκεκριμένο μέτρο θα τεθεί σε ισχύ από το επόμενο Σαββατοκύριακο (13 -14 Φεβρουαρίου).

Κομμωτήρια

Σύμφωνα με τις ανακοινώσεις του Νίκου Χαρδαλιά, τα κομμωτήρια, κουρεία, κέντρα αισθητικής, καθώς και υπηρεσίες διαιτολογίας και διαιτολογικών μονάδων, οι υπηρεσίες προσωπικής υγιεινής και φροντίδας σώματος λειτουργούν κανονικά με τους όρους και τα μέτρα που ήδη ισχύουν.