29 Μαρτίου, 2024

Σοβαρό τροχαίο για τον πιο αγαπημένο ηθοποιό του Κωνσταντίνου και Ελένης

Σοβαρό τροχαίο για τον πιο αγαπημένο ηθοποιό του Κωνσταντίνου και Ελένης – Έδωσε μάχη για να κρατηθεί στη ζωή

Κωνσταντίνου και Ελένης: Σίγουρα ένας από τους πιο αγαπημένους ηθοποιούς της σειράς, αν όχι ο πιο αγαπημένος, ήταν ο “Μάνθος Φουστάνος”!

Ο γνωστός Βασίλης Κούκουρας λοιπόν σε πρόσφατη συνέντευξή του αποκάλυψε πως πριν μερικά χρόνια είχε ένα πολύ σοβαρό τροχαίοατύχημα με την μηχανή του και λίγο έλειψε να του στοιχίσει την ζωή

Ο ηθοποιός αποκάλυψε πως από τις επαναλήψεις του «Κωνσταντίνου και Ελένης» δεν παίρνει ούτε €1 από τις επαναλήψεις του εκάστοτε επεισοδίου. Ο ίδιος είπε για το συγκεκριμένο σίριαλ: «Ακόμα δουλεύω για να ‘πετάξω’ τον Μάνθο Φουστάνο και θα ήθελα να ξεκουραστεί λίγο». Ο Βασίλης Κούκουρας δεν δίστασε πως θα ήθελε να δώσει μια συνέντευξη χωρίς να ερωτηθεί για τον συγκεκριμένο ρόλο μιας και έχει κάνει «απίστευτα πράγματα στο θέατρο». Έτσι, όπως τόνισε, παρουσίασε το τηλεπαιχνίδι TV Quiz για βιοποριστικούς λόγους.

Κωνσταντίνου και Ελένης: Σοβαρό τροχαίο για τον πιο αγαπημένο ηθοποιό

Το σοβαρό τροχαίο ατύχημα

Ο Βασίλης Κούκουρας, σε άλλο σημείο της συνέντευξής του, αναφέρθηκε και στο σοβαρό ατύχημα που είχε με τη μηχανή του, το 2013, το οποίο παρ’ ολίγον να του στοιχίσει τη ζωή, λέγοντας: «Ήταν μια κακιά στιγμή. Όσα φέρνει η ώρα, δεν τα φέρνει ο χρόνος».

“Κωνσταντίνου και Ελένης” αποκάλυψη: Αυτό ήταν το αρχικό όνομα του Κατακουζηνού

Ήρθε στο φως της δημοσιότητας μια συνταρακτική αποκάλυψη για τη σειρά Κωνσταντίνου και Ελένης. Όπως έγινε γνωστό το ονοματεπώνυμο “Κωνσταντίνος Κατακουζηνός” δεν ήταν η αρχική σκέψη του Χάρη Ρώμα και της Άννας Χατζησοφιά!

Μπορεί λόγω τίτλου -και λόγω γιορτής φυσικά- τα μικρά ονόματα των πρωταγωνιστών να ήταν σίγουρα, ωστόσο το επίθετο και το επάγγελμα του Κωνσταντίνου στην αρχική ήταν κομμάτι δύσκολο.

Όπως η ίδια η Άννα Χατζησοφιά είχε αποκαλύψει στο αφιέρωμα για το “Down Town”, η έμπνευση για τη βυζαντινολογία προήλθε από ένα πολύ συγκεκριμένο πρόσωπο, ενώ το αρχικό επίθετο της λατρεμένης “Κατακουζήνας” ήταν άλλο!

Κωνσταντίνου και Ελένης

“Το ότι ο Κωνσταντίνος Κατακουζηνός ήταν βυζαντινολόγος προέκυψε από έναν φίλο του Χάρη Ρώμα, ο οποίος όντως εργαζόταν ως βυζαντινολόγος και μας είχε κάνει εντύπωση το επάγγελμά του. Από αυτόν τον φίλο, λοιπόν, εμπνευστήκαμε το επάγγελμα του ήρωα της σειράς.

Κάτι που δεν είναι γνωστό είναι πως δεν είχαμε εξαρχής σκεφτεί να πούμε Κατακουζηνό τον ήρωα. Η πρώτη μας σκέψη ήταν να τον ονομάσουμε Παλαιολόγο, αλλά καταλήξαμε στο ότι πρέπει το όνομα και το επίθετο του χαρακτήρα να αρχίζουν από το ίδιο γράμμα. Είχαμε αυτό το κόλλημα με τον Χάρη”, είχε πει η σεναριογράφος.

Φυσικά, όλοι μας πιστεύουμε πως όσα χρόνια κι αν περάσουν πάντα θα έχουμε κάτι καινούργιο να μάθουμε για τη θρυλική σειρά του ΑΝΤ1, όπως είναι η original σκηνή με τη Βλαχάκη γιαγιά και τις λίρες που δεν προβλήθηκε ποτέ.

Λίγα λόγια για τη σειρά Κωνσταντίνου και Ελένης

Το Κωνσταντίνου και Ελένης είναι ελληνική κωμική σειρά που προβλήθηκε τις τηλεοπτικές περιόδους 1998-1999 και 1999-2000 από τον ΑΝΤ1. Στη σειρά πρωταγωνιστούν οι Ελένη Ράντου, Χάρης Ρώμας, Βασίλης Κούκουρας, Μαρία Λεκάκη, Καλλιρρόη Μυριαγκού και Στέργιος Νένες.

Το σενάριο γράφτηκε από τον Χάρη Ρώμα και την Άννα Χατζησοφιά, ενώ η σκηνοθεσία έγινε από τον Κώστα Λυχναρά. Η σειρά έκανε πρεμιέρα στις 12 Οκτωβρίου του 1998 και ολοκληρώθηκε στις 23 Ιουνίου του 2000 με 68 επεισόδια και ένα making of επεισόδιο, ενώ αποτελεί remake (ξαναφτιάξιμο) της σειράς “Εξ’ αδιαιρέτου” που είχε γραφτεί από την Άννα Χατζησοφιά και είχε προβληθεί από την ΕΤ1 την σεζόν 1992 – 1993.

Η σειρά διαδραματίζεται στο Μαρούσι και συγκεκριμένα στην οδό Σπύρου Λούη, όπου σε ένα νεοκλασικό σπίτι συγκατοικούν δύο τελείως αντίθετοι χαρακτήρες, ο Κωνσταντίνος Κατακουζηνός (Χάρης Ρώμας) και η Ελένη Βλαχάκη (Ελένη Ράντου).

Η πλοκή της σειράς

Η συγκατοίκηση αυτή προέκυψε ξαφνικά μετά από νομικό πρόβλημα. Ο θείος του Κωνσταντίνου, στον οποίο ανήκε το σπίτι, άφησε δύο διαθήκες πριν το θάνατό του, από τις οποίες η μία κληροδοτούσε το σπίτι στον Κωνσταντίνο και η άλλη στην Ελένη.

Επειδή ήταν άγνωστο το ποια ήταν η πιο πρόσφατη (άρα και η έγκυρη, εφόσον θα αναιρούσε την προηγούμενη), το σπίτι δεν γινόταν να το έχει στην κατοχή του ούτε ο Κωνσταντίνος, ούτε η Ελένη. Στην αντιθετική σχέση τους, θεμελιώνονται τα επεισόδια της σειράς.

Στις ζωές των δύο κεντρικών χαρακτήρων υπάρχουν παράλληλα και άλλοι τέσσερις άνθρωποι. Ο Μάνθος Φουστάνος (Βασίλης Κούκουρας), η Πέγκυ Καρρά (Μαρία Λεκάκη), η Ματίνα Μανταρινάκη (Καλλιρρόη Μυριαγκού) και ο Νικόλας Βαρθακούλιας (Στέργιος Νένες). Οι χώροι όπου συνήθως εκτυλίσσονται τα γεγονότα, είναι το σπίτι των Κωνσταντίνου και Ελένης, το σπίτι του Μάνθου και το μπαρ στο οποίο εργάζονται η Ελένη, η Πέγκυ και ο Νικόλας.