28 Μαρτίου, 2024

Σημαντική κίνηση: Ετοιμάζεται η online χορήγηση της άδειας οδήγησης

Κάντε το με ένα κλικ

Σε μια σημαντική κίνηση από το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης, ετοιμάζεται εφαρμογή για την online χορήγηση της άδειας οδήγησης, αλλά και την ανανέωσή της, προσφέροντας μεγαλύτερη άνεση προς τους οδηγούς.

Με την συγκεκριμένη ενέργεια το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης σε συνεργασία με το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών βάζουν έναν τέλος σε όλες τις γραφειοκρατικές αγκυλώσεις του κράτους διευκολύνοντας τους πολίτες, μειώνοντας την απασχόληση των υπαλλήλων με το κοινό και βέβαια μειώνουν στο ελάχιστο τα κρούσματα διαφθοράς καθώς η χρήση της τεχνολογίας θα καταργήσει τις… «παράγκες» έξω από τις Διευθύνσεις Μεταφορών.

Ετοιμάζεται η online χορήγηση της άδειας οδήγησης

Σύμφωνα με το Newsauto.gr, το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών βρίσκεται εδώ και καιρό σε συνεργασίας με το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης για την ψηφιακή αναβάθμιση των υπηρεσιών και ήδη τα πρώτα αποτελέσματα θα αφορούν στην έκδοση της προσωρινής ή της κανονικής άδειας οδήγησης αλλά και της ανανέωσης αυτής.

Μάλιστα ειδικά για την προσωρινή άδεια οδήγησης, ο πολίτης θα μπορεί να οδηγήσει σχεδόν αμέσως μετά τις επιτυχείς εξετάσεις, χωρίς να χρειάζεται να περιμένει για διάστημα πολλών εβδομάδων μέχρι να λάβει το δίπλωμά του.

Όλα τα απαραίτητα έγγραφα θα καταχωρούνται ψηφιακά και θα περιλαμβάνουν τις φωτογραφίες, τις ιατρικές εξετάσεις ενώ σχεδιάζονται και επιπλέον εφαρμογές οι οποίες θα είναι αυτόματες και απρόσωπες.

Ειδικότερα οι ιατρικές εξετάσεις θα μπορούν να αντλούνται από την εφαρμογή της συνταγογράφησης ενώ οι πολίτες θα μπορούν μόνοι τους και χωρίς την μεσολάβηση των Σχολών Οδηγών να ορίζουν την ημερομηνία πραγματοποίησης των εξετάσεών τους μέσω των Διευθύνσεων Μεταφορών της εκάστοτε Περιφέρειας.