20 Απριλίου, 2024

Σφαγή για περιουσία Βουτσά: Γιατί η Σάντρα Βουτσά κατήγγειλε την εξαφανισμένη σύζυγο, Θεανώ Παπασπύρου

Σφαγή για περιουσία Βουτσά: Γιατί η Σάντρα Βουτσά κατήγγειλε την εξαφανισμένη σύζυγο, Θεανώ Παπασπύρου

Τι αποκάλυψε η Σάντρα Βουτσά για τη δεύτερη σύζυγο του Κώστα Βουτσά, Θεανώ Παπασπύρου στην εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα»;

Σεισμός στη σχέση της πρωτότοκης κόρης του αείμνηστου Κώστα Βουτσά, Σάντρας, με τη δεύτερη σύζυγο του πατέρα της Θεανώ Παπασπύρου.

Αφορμή για τη διαμάχη των δύο γυναικών, που είδε ξαφνικά το φως της δημοσιότητας μέσω της εκπομπής «Αλήθειες με τη Ζήνα», σχεδόν έναν χρόνο μετά τον θάνατο του αγαπημένου κωμικού, στάθηκε ένας μικρός εικαστικός θησαυρός, τον οποίο είχε συλλέξει παλαιότερα ο τελευταίος με σκοπό να τον μοιράσει μια μέρα στα παιδιά του.

Συγκεκριμένα, πρόκειται για μια σειρά από πίνακες γνωστών ζωγράφων, οι οποίοι, όπως κατήγγειλε στην «Espresso» η Σάντρα Βουτσά, βρίσκονται εδώ και πολλά χρόνια στο σπίτι της Θεανώς Παπασπύρου -μητέρας των δύο αδελφών της, Θεοδώρας και Νικολέττας- και, παρά την επιθυμία του αείμνηστου καλλιτέχνη, εκείνη αρνείται να τους δώσει, υποστηρίζοντας πως είναι δικοί της.

Μανιώδης συλλέκτης

«Ο πατέρας μου αγαπούσε ιδιαίτερα την τέχνη της ζωγραφικής και είχε άποψη, καθώς ήταν μανιώδης συλλέκτης πινάκων. Επισκεπτόταν συχνά εκθέσεις σε διάφορες γκαλερί και πραγματοποιούσε αγορές έπειτα από συμβουλές που του έδιναν γνώστες του αντικειμένου. Ο ίδιος είχε αγοράσει πολλούς πίνακες, κάνοντας έτσι μια σημαντική επένδυση για το μέλλον, αφού ορισμένοι από αυτούς έχουν μεγάλη αξία» μας λέει η Σάντρα Βουτσά και συνεχίζει:

Με τις τρεις κόρες του

«Πάντοτε έλεγε ότι ήθελε αυτή η συλλογή του να μοιραστεί στις τρεις κόρες του – σε εμένα, στη Νικολέττα και τη Θεοδώρα. Ο μικρός Φοίβος δεν υπήρχε ακόμη τότε, ούτε σαν ιδέα, αφού ο πατέρας μου δεν είχε παντρευτεί ακόμη ούτε την Εύη Καραγιάννη. Το ότι ήθελε να μας μοιράσει τους πίνακες δεν το έλεγε μόνο σε εμάς, αλλά και σε κουβέντες με φίλους και γνωστούς του – το έλεγε ακόμη και σε εκπομπές. “Αγοράζω πίνακες για τρία μου κορίτσια” έλεγε χαρακτηριστικά».

Όπως αναφέρει στην «Espresso» η Σάντρα, οι πίνακες αποκτήθηκαν την εποχή που ο Κώστας ήταν παντρεμένος με τη Θεανώ Παπασπύρου και, μετά τον χωρισμό τους, εκείνη προθυμοποιήθηκε να τους φυλάξει στο σπίτι της στο Κολωνάκι, ώστε να τους μοιράσει η ίδια όταν θα έφτανε η ώρα.

Ο Κώστας Βουτσάς με τη Θεανώ Παπασπύρου

«Αυτή ήταν, υποτίθεται, η συμφωνία. Αλλωστε, τα έργα τέχνης αποκτήθηκαν αποκλειστικά και μόνο με χρήματα του πατέρα μου. Η Θεανώ δεν είχε καμία συμμετοχή σε αυτό. Οταν όμως, μετά τον θάνατό του, της έκανα κρούση για το θέμα, υπήρξε από την πλευρά της μια απάντηση του στιλ “είναι δικά μου, δεν τα δίνω”! Εγώ σιχαίνομαι τους θρασύδειλους, μου αρέσουν οι άνθρωποι που έχουν κότσια.

Θα μπορούσε η κυρία Παπασπύρου να είχε πει πριν από τον θάνατο του πατέρα μου “κοίταξε, Κώστα, εγώ θεωρώ ότι αυτοί οι πίνακες είναι δικοί μου και δεν θέλω να τους μοιράσω ή θέλω να τους μοιράσω μόνο στις δικές μου κόρες”. Αφού λοιπόν εκείνη μού έδωσε τελεσίγραφο, κι εγώ προχωρώ αναλόγως» προειδοποιεί η Σάντρα, χωρίς να αποκλείει το ενδεχόμενο να κινηθεί νομικά.

«Εννοείται πως θα κάνω ό,τι χρειαστεί για να πάρω αυτά που άφησε ο πατέρας μου. Διότι το πρώτο είναι αυτό: Πρόκειται για κάτι που μου άφησε ο πατέρας μου, και δεν έχει αυτή δικαίωμα να το κρατάει!» σημειώνει.

«Ηταν δίκαιος»

Σε ερώτησή μας για το πώς πιστεύει πως θα αντιδρούσε ο αξέχαστος Κώστας Βουτσάς, αν ήταν εν ζωή και μάθαινε για αυτή τη διαμάχη, η Σάντρα είναι απόλυτη:

«Ο πατέρας μου ήταν ένας πολύ δίκαιος άνθρωπος. Δεν υπήρχε περίπτωση ποτέ να αφήσει μια τέτοια κατάσταση να υφίσταται, γι’ αυτό βεβαίως και η Θεανώ λειτούργησε έτσι αφού πέθανε ο πατέρας μου. Δεν θα τολμούσε να το κάνει όσο ήταν εν ζωή».

Η Σάντρα Βουτσά με τον πατέρα της και τη μητέρα της Ερρικα Μπρόγιερ

Οσο για τη θέση που έχουν πάρει οι δύο αδελφές της σε όλο αυτό, πρόκειται για ένα θέμα που, όπως μας λέει η κόρη του Κώστα Βουτσά και της Ερρικας Μπρόγιερ, επιθυμεί να μη σχολιάσει.

«Καταλαβαίνεις πως για τη Νικολέττα και τη Θεοδώρα είναι η μητέρα τους και για μένα είναι οι αδελφές μου. Οπότε είναι κάτι εντελώς προσωπικό μας. Εγώ την εκκρεμότητα την έχω με τη Θεανώ Παπασπύρου, με κανέναν άλλον.

Σε καμία περίπτωση δεν θα βρεθώ αντιμέτωπη με τις αδελφές μου. Αλλωστε, δεν έχουν εκείνες τους πίνακες – τους έχει η μητέρα τους» καταλήγει.