29 Μαρτίου, 2024

Σεισμός στην Αθήνα: Στο ΟΑΚΑ το επίκεντρο – «Πρέπει να ελέγξουμε το ρήγμα», λέει ο Λέκκας

Ισχυρός σεισμός στο νησί

Σεισμός στην Αθήνα: Στο ΟΑΚΑ το επίκεντρο – «Πρέπει να ελέγξουμε το ρήγμα», λέει ο Λέκκας

Οι εκτιμήσεις των σεισμολόγων για τη δόνηση που χτύπησε την Αττική

Σεισμός μεγέθους 2,9 Ρίχτερ σημειώθηκε το νωρίς το απόγευμα της Δευτέρας 25 Οκτωβρίου, με επίκεντρο το Μαρούσι, αναστατώνοντας τους κατοίκους της Αθήνας. Ο σεισμός είχε εστιακό βάθος μόλις 5 χιλιομέτρων.

Σεισμός στο Μαρούσι: Τι λένε οι σεισμολόγοι

Έγινε μάλιστα ιδιαίτερα αισθητός κυρίως στη βορειοδυτική αττική και συγκεκριμένα σε περιοχές όπως το Νέο Ηράκλειο, οι Αχαρνές και η Νέα Φιλαδέλφεια καθώς, σύμφωνα με τον χάρτη του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου, το επίκεντρο της σεισμικής δόνησης εντοπίζεται στο Μαρούσι, μέσα σε βοηθητικό γήπεδο του ΟΑΚΑ.

Στις πρώτες τους δηλώσεις, οι σεισμολόγοι εμφανίστηκαν καθησυχαστικοί. Μιλώντας στο MEGA ο πρόεδρος του ΟΑΣΠ, καθηγητής Ευθύμιος Λέκκας σημείωσε: «Το επίκεντρο ήταν στο ΟΑΚΑ μέχρι το δαχτυλίδι ουσιαστικά. Ήταν ένας σεισμός της τάξεως των 3 βαθμών, ήταν μικρός σεισμός, και με μικρή διάρκεια. Προσπαθούμε να δούμε πoιο ρήγμα τον προκάλεσε. Η περιοχή έχει καλυφθεί από τον οικιστικό ιστό, συνεπώς η παρατήρηση στην επιφάνεια του εδάφους είναι πολύ δύσκολη. Η εστία του σεισμού ήταν στα 5χλμ. Πρέπει να το ελέγξουμε αυτό το ρήγμα».