23 Απριλίου, 2024

Σε νευρική κρίση στην ΕΡΤ μετά το φιάσκο Πετρούνια: Παρουσιάστρια τα ακούει on air απ’ το κοντρόλ

Σε νευρική κρίση στην ΕΡΤ μετά το φιάσκο Πετρούνια: Παρουσιάστρια τα ακούει on air απ’ το κοντρόλ

Η μία γκέλα διαδέχεται την άλλη στην ΕΡΤ

Ενός κακού μύρια έπονται λέει ο θυμόσοφος λαός και φαίνεται πως στην ΕΡΤ το φιάσκο με τη μη μετάδοση της προσπάθειας του Λευτέρη Πετρούνια στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο έχει προκαλέσει (κυριολεκτικά μάλλον) νευρική κρίση με αποτέλεσμα η μια γκέλα να διαδέχεται την άλλη στο Ραδιομέγαρο της Μεσογείων. Κάτι που μάλλον επιβεβαιώνει κι ένα βίντεο που κυκλοφορεί τις τελευταίες ώρες κι έχει γίνει viral στα social media καθώς καταδεικνύει πως ο εκνευρισμός είναι έντονος στα κεντρικά της Δημόσιας Τηλεόρασης.

Σαν να μην έφτανε το… φάουλ με την αποτυχία της τηλεοπτικής κάλυψης του κορυφαίου Ελληνα αθλητή της ενόργανης και χρυσού ολυμπιονίκη του Ρίο, ακολούθησε το δεύτερο φάουλ με τη μνημειώδη ανακοίνωση της Δημόσιας Τηλεόρασης, η οποία αντί να απολογηθεί για το φιάσκο, προσπάθησε (μάλλον αποτυχημένα) να αποποιηθεί των ευθυνών της ρίχνοντας το φταίξιμο στους Ιάπωνες σκηνοθέτες διότι έκαναν… unfair και δεν σεβάστηκαν τον ολυμπιονίκη Πετρούνια. Βεβαίως, η ΕΡΤ πρωτίστως δεν σεβάστηκε τον Πετρούνια καθώς δεν διασφάλισε πως, ό,τι κι αν γινόταν, η εικόνα με την προσπάθειά του θα έπρεπε να φτάσει πάση θυσία στους δέκτες των Ελλήνων τηλεθεατών.

Ώρες αργότερα κι αφού πλέον άπαντες (ακόμη και οι πλέον αδαείς επί των τηλεοπτικών) είχαν αντιληφθεί ότι η ΕΡΤ είπε τη… μισή αλήθεια ως προς την γκέλα της για τη μη μετάδοση του προγράμματος του Πετρούνια -αφού θα μπορούσε απλά (με ένα email) να έχει εξασφαλίσει τις προσπάθειες από το αγώνισμα των κρίκων ανεξάρτητα από την εικόνα που θα μεταδιδόταν κεντρικά- ακολούθησε η προσπάθεια από τον δημοσιογράφο επικεφαλής της αθλητικής διεύθυνσης της ΕΡΤ, Γιώργο Λυκουρόπουλο, να απολογηθεί on air για το ότι η ΕΡΤ δεν είχε προβλέψει ότι μπορεί οι Ιάπωνες σκηνοθέτες να μην μετέδιδαν live την προσπάθεια του Πετρούνια. Η παρουσιάστρια της αθλητικής εκπομπής της ΕΡΤ, Κατερίνα Αναστασοπούλου, ρώτησε τον Γιώργο Λυκουρόπουλο αν η ΕΡΤ είχε τη δυνατότητα για παράλληλη κάλυψη των κρίκων προκειμένου να μην χαθεί η προσπάθεια του Πετρούνια, «όπως είχε γίνει το 2016 με την Κατερίνα Στεφανίδη» όπως ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ωστόσο, όταν η δημοσιογράφος επέμεινε επ’ αυτού τονίζοντας ότι «το 2016 είχε γίνει αυτό με την Κατερίνα…», φαίνεται ότι δεν άρεσε σε κάποιους η… επιμονή της στο να πει το αυτονόητο. Την ώρα λοιπόν που ο Γιώργος Λυκουρόπουλος προσπαθούσε να εξηγήσει τι συνέβη, απ’ το βάθος (προφανώς απ’ το κοντρόλ) ακούγεται μια φωνή να κάνει παρατήρηση σε έντονο ύφος προς την Κατερίνα Αναστασοπούλου. «Τι κάνεις αυτή τη στιγμή;» ακούγεται καθαρά. Είναι προφανές ότι σε κάποιους στην ΕΡΤ δεν άρεσε η επισήμανση του αυτονόητου σε live μετάδοση.