19 Απριλίου, 2024

Σχέση νέας γυναίκας με μεγαλύτερο άντρα

Δεν είναι λίγες οι φορές, που βλέπουμε ζευγάρια με τον άντρα να είναι αρκετά μεγαλύτερος από την σύντροφο του. Όπως δεν είναι και λίγες οι φορές που το αποδίδουμε στην οικονομική κατάσταση του άντρα και ίσως καταδικάζουμε την γυναίκα ότι «τον θέλει για τα λεφτά του».

Το νόμισμα όμως, έχει πάντα δύο όψεις. Η γυναίκα, παρόλο που θέλει να δείχνει δυναμική και το αποδεικνύει με την θέση της στην κοινωνία και τον εργασιακό χώρο, κατά βάθος δεν παύει να είναι το κορίτσι που ενθουσιάζεται με το να της προσφέρεις ένα λουλούδι.

 

Ο μεγαλύτερος άντρας ξέρει καλύτερα από τον νέο, τον τρόπο που θα της συμπεριφερθεί και αυτό σίγουρα είναι λόγω εμπειρίας από τις προηγούμενες σχέσεις του. Ίσως είναι περισσότερο ανεκτικός σε μικρά πράγματα που σε άλλη σχέση θα γινόντουσαν μεγάλα.

 

Πολλές γυναίκες, στο πρόσωπο του συντρόφου τους ψάχνουν να βρουν την πατρική φιγούρα που τους έχει λείψει, ή δεν ήταν αυτό που θα ήθελαν. Δεν σημαίνει ότι μεγάλωσαν χωρίς τον πατέρα τους λόγω θανάτου, αλλά με την αύξηση που έχουν τα διαζύγια, είναι πολλά τα παιδιά που ο γονιός τους είναι «ο πατέρας του Σαββατοκύριακου» και αυτό δεν αρκεί, ιδιαίτερα για τα κορίτσια που έχουν μεγαλύτερη αδυναμία στον πατέρα τους.

 

Όλες οι γυναίκες θέλουν ο σύντροφος τους να είναι «ο ήρωας τους». Να τους δίνει τη σιγουριά ανά πάσα στιγμή και κατά κάποιο τρόπο να είναι φίλος τους αλλά και το αποκούμπι τους σε κάθε δυσκολία. Ένας ώριμος άντρας, συνήθως είναι τακτοποιημένος αν όχι πετυχημένος επαγγελματικά και μπορεί να προσφέρει μια πιο άνετη οικονομικά σχέση στη νεότερη κοπέλα.

 

Υπάρχουν όμως και τα αγκάθια στη σχέση γυναίκας με μεγαλύτερο άντρα και το μεγαλύτερο είναι ο γάμος.

 

Από την πλευρά του, αν έχει ήδη κάνει ένα γάμο και έχει χωρίσει, είναι δύσκολο να αποφασίσει να ξανακάνει το βήμα και ειδικά με μια νέα κοπέλα. Αν έχει παιδιά, πρέπει να τους την επιβάλλει ή να κατορθώσει να τα πείσει ότι η μελλοντική του σύζυγος, δεν θα πάρει τη θέση της μητέρας τους. Ας μην ξεχνάμε, ότι έχει μεγαλώσει σε διαφορετική γενιά, όσο και να το παίζει άνετος και με μοντέρνες αντιλήψεις για να αισθάνεστε πιο κοντά.

 

Υπάρχει και η πιθανότητα να είναι ήδη παντρεμένος και να μένει με τη γυναίκα του. Μπορεί να ισχυρίζεται ότι δεν έχει καθόλου ερωτική επαφή μαζί της και ότι απλά συγκατοικούν, αλλά όλα αυτά δεν ισχύουν. Απλά, θέλει και το κερασάκι στην τούρτα που είναι η νεαρή κοπέλα. «Δεν πρόκειται σε καμία περίπτωση να χωρίσει τη γυναίκα του». Απλώς θα δίνει διορίες, που θα είναι να τελειώσουν τα παιδιά τις σπουδές και πολλά άλλα.

 

Όσο για την νέα κοπέλα είναι δίκοπο μαχαίρι, ειδικά αν έχει σχέδια για οικογένεια και παιδιά, που είναι το όνειρο κάθε γυναίκας. Στη σχέση μιας νέας κοπέλας με έναν ώριμο άνδρα, υπάρχει μια λεπτή ισορροπία που αν διαταραχθεί, εκείνος θα φύγει και δεν θα είναι η πρώτη φορά, γιατί όπως είπαμε είχε και άλλες εμπειρίες..

 

Δύσκολη επίσης είναι η σχέση με τον προϊστάμενο ή το αφεντικό στη δουλειά, γιατί εκ των πραγμάτων εκείνος έχει «το πάνω χέρι». Σε περίπτωση που τσακωθείτε και αργεί η συμφιλίωση, ή αν τελικά χωρίσετε, δεν θα μπορείτε να είσαστε στον ίδιο χώρο. Αν λοιπόν φύγετε, «εκείνος θα μείνει στην επιχείρηση και εσείς χωρίς δουλειά».

 

Συμπέρασμα? Μην τον αγαπήσετε, τουλάχιστον πριν τον γνωρίσετε αρκετά και γιατί όχι? Ζήστε μαζί του για να δείτε τα αποτυπώματα που έχουν αφήσει οι προηγούμενες σχέσεις του. Με το να πάτε διακοπές μαζί ή να περάσετε ένα τέλειο Σαββατοκύριακο στο σπίτι του, δεν αρκεί..