Χαμός!

Σάλος προέκυψε στη Γαλλία με υποψήφιο δήμαρχο, ο οποίος αποφάσισε να αποσύρει την υποψηφιότητα, επειδή κυκλοφόρησε ταινία με ερωτικές του πράξεις, ενώ στην ελληνική Βουλή γίνεται χαμός με τον Γιάνη Βαρουφάκη.

Ο λόγος γίνεται, μάλιστα, για τον Μπενζαμέν Γκριβό, ο οποίος ήταν ο προτιμώμενος υποψήφιος του προέδρου Εμανουέλ Μακρόν αφού – σύμφωνα με το Reuters – και βρέθηκε στη δίνη ενός «ροζ» σκανδάλου.

Γκριβό

«Αποφάσισα να αποσύρω την υποψηφιότητά μου από τις δημοτικές εκλογές», δήλωσε ο Γκριβό σε τηλεοπτική διεύθυνση μετά το βίντεο που διέρρευσε. Σε αυτό ο ίδιος έχει καταγράψει… προσωπικές του στιγμές τις οποίες στη συνέχεια έστελνε στην ερωμένη του συνοδεύοντάς το με κάποια πολύ χυδαία μηνύματα.

Ο 42χρονος παντρεμένος και πατέρας δύο παιδιών, Griveaux, αποτελούσε μέχρι πρόσφατα έναν από τους ευνοούμενος του Μακρόν και για τον λόγο αυτό οι πολιτικοί αντίπαλοι του Γάλλου προέδρου το χρεώνουν σαν προσωπική πολιτική του ήττα.

Πλέον το κόμμα του Μακρόν – σύμφωνα με όσα μεταδίδει το Reuters – μένει χωρίς εκπροσώπηση στην κούρσα για τη δημαρχία του Παρισιού αφού θεωρείτε μάλλον απίθανο να συσπειρωθεί πίσω από τον εκκεντρικό, Σεντρίκ Βιγιανί.

Ο διαφωνών Ρώσος καλλιτέχνης Πιοτρ Παβιένσκι, ο οποίος είχε πυρπολήσει την πρόσοψη ενός υποκαταστήματος της Τράπεζας της Γαλλίας το 2017, διεκδίκησε την ευθύνη για την ανάρτηση αυτή σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Liberation.

Είπε ότι ήθελε με τον τρόπο αυτό να «καταγγείλει την υποκρισία» του Μπενζαμέν Γκριβό, ο οποίος (λέει ότι) «στηρίζεται μονίμως στις οικογενειακές αξίες» αλλά «κάνει ακριβώς το αντίθετο».

 6 total views,  3 views today