Ρωσία: Εταιρεία ρομποτικής πληρώνει 200.000 δολάρια για τα δικαιώματα χρήσης… του προσώπου σας

Ρωσία: Εταιρεία ρομποτικής πληρώνει 200.000 δολάρια για τα δικαιώματα χρήσης… του προσώπου σας

Η ρωσική εταιρεία ρομποτικής Promobot ανακοίνωσε πρόσφατα τα σχέδιά της να αγοράσει τα δικαιώματα χρήσης του προσώπου και της φωνής ανθρώπων για τα ρομπότ της, στην τιμή των 200.000 δολαρίων.

Γνωστή για την παραγωγή υπερρεαλιστικών ρομπότ που μοιάζουν με ανθρώπους, η Promobot αναπτύσσει αυτήν τη στιγμή «ένα ανθρωποειδές βοηθό ρομπότ που θα εργάζεται σε ξενοδοχεία, εμπορικά κέντρα κι άλλα πολυσύχναστα μέρη».

Για τον σκοπό αυτό, η ρωσική startup ανακοίνωσε ότι είναι έτοιμη να πληρώσει 200.000 δολάρια σε όποιον θέλει να μεταβιβάσει τα δικαιώματα του προσώπου του στο Promobot για πάντα.

Η εταιρεία διευκρίνισε ότι θα δέχεται αιτήσεις από άτομα κάθε φυλής και φύλου, με την «ηλικία 25 και άνω» να είναι η μόνη προϋπόθεση που αναφέρεται.

«Η εταιρεία μας αναπτύσσει τεχνολογίες στον τομέα της αναγνώρισης προσώπου, καθώς και της ομιλίας, της αυτόνομης πλοήγησης, της τεχνητής νοημοσύνης και άλλων τομέων της ρομποτικής» αναφέρει ένα πρόσφατο δελτίο Τύπου της Promobot.

ρομπότ-1

Είναι ενδιαφέρον ότι η Promobot αντιμετώπισε νομικά προβλήματα πριν από λίγο καιρό, όταν τη μήνυσε ο Άρνολντ Σβαρτσενέγκερ για 10.000.000 δολάρια επειδή χρησιμοποίησε την εμφάνισή του σε ρομπότ χωρίς να ζητήσει της άδεια του.

Αφού επιλεγεί ένα πρόσωπο από την Promobot, θα φτιαχτεί ένα τρισδιάστατο μοντέλο του προσώπου του, το οποίο θα χρησιμοποιηθεί για τα εξωτερικά χαρακτηριστικά του ρομπότ.

Ωστόσο, το συμβόλαιο δίνει επίσης στην εταιρεία δικαιώματα χρήσης της φωνής του ατόμου, επομένως ο επιλαχών θα πρέπει επίσης να «υπαγορεύσει τουλάχιστον 100 ώρες υλικού ομιλίας» για να δημιουργήσει τη φωνή του ρομπότ.

Η άδεια χρήσης του προσώπου και της φωνής σας σε μια εταιρεία ρομποτικής «για απεριόριστο χρονικό διάστημα» είναι μια τρομακτική πρόταση για πολλούς ανθρώπους, αλλά υπάρχουν πολλοί που δεν θα το σκεφτούν καν αφού θα εξασφαλίσουν 200.000 δολάρια.

H Promobot σταμάτησε να δέχεται αιτήσεις πρόσφατα αφού είχε ήδη δεχτεί πολύ μεγάλο αριθμό.

«Σήμερα έχουμε λάβει πάνω από 20.000 αιτήσεις και ο πελάτης μας αποφάσισε να αναστείλει τη συλλογή αιτημάτων. Θέλουμε να ευχαριστήσουμε όλους τους συμμετέχοντες» εξήγησε η ρωσική εταιρεία στον ιστότοπό της.

 478 total views,  6 views today

.