Ρεζίλι των σκυλιών ο Χάρης Θεοχάρης στο BBC: Ποιες σκληρές ερωτήσεις δεν ήξερε να απαντήσει [video]

Ρεζίλι των σκυλιών ο Χάρης Θεοχάρης στο BBC: Ποιες σκληρές ερωτήσεις δεν ήξερε να απαντήσει

Πώς έγινε ρεζίλι στο BBC ο υπουργός τουρισμού Χάρης Θεοχάρης;

Τα βρήκε… σκούρα ο Χάρης Θεοχάρης από Άγγλο δημοσιογράφο, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο BBC, αναφορικά με το άνοιγμα του τουρισμού στη χώρα μας.

Ο Χάρης Θεοχάρης βρέθηκε στο Λονδίνο τις τελευταίες μέρες, όπου είχε σειρά επαφών με κυβερνητικούς αξιωματούχους, εκπροσώπους αεροπορικών εταιρειών και στελέχη από την τουριστική αγορά του Ηνωμένου Βασιλείου, ενόψει του ανοίγματος του τουρισμού στην Ελλάδα.

Στο περιθώριο της επίσκεψή του παραχώρησε συνέντευξη στο BBC, στην οποία δέχθηκε το άγριο «σφυροκόπημα» του Άγγλου δημοσιογράφου.

Ο παρουσιαστής της εκπομπής «Hard Talk», Στίβεν Σακούρ, γνωστός για τον τρόπο με τον οποίο ασκεί πίεση στους φιλοξενούμενούς του, δεν χαρίστηκε ούτε δευτερόλεπτο στον κ. Θεοχάρη σχετικά με το άνοιγμα του τουρισμού στη χώρα μας.

Ο Στίβεν Σακούρ άσκησε κριτική στην ελληνική κυβέρνηση για το αν η 15η Μαΐου ήταν η κατάλληλη ημερομηνία για το άνοιγμα του τουρισμού, καθώς από τη μία οι ΗΠΑ τοποθέτησαν την Ελλάδα στο επίπεδο «4» του κινδύνου, που σημαίνει «μην ταξιδέψετε», ενώ δεν είναι ούτε στην «πράσινη» λίστα της Βρετανίας.

Ο υπουργός Τουρισμού υπογράμμισε ότι κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στη Βρετανία, πρότεινε τον διαχωρισμό των ελληνικών περιοχών, ώστε τα νησιά που είναι σε καλύτερη θέση σχετικά με τους εμβολιασμούς, να μπουν στην «πράσινη» λίστα, όμως ο παρουσιαστής επέμενε ότι κάτι τέτοιο δεν είναι ρεαλιστικό.

«Γιατί να επιλέξουν οι Βρετανοί να πάνε στην Ελλάδα τώρα, όταν θα πρέπει να κάνουν καραντίνα με την επιστροφή τους;», ρώτησε σχετικά.

Ο δημοσιογράφος είπε πως αυτός είναι και ο λόγος του ταξιδιού του στο Λονδίνο, ώστε να πείσει τις βρετανικές αρχές για να αναθεωρήσουν την απόφασή τους. «Βάζετε την οικονομία μπροστά από τη δημόσια υγεία;», ρώτησε ο δημοσιογράφος, με τον υπουργό να απαντάει:

«Όχι, η κυβέρνηση βρίσκει μια ισορροπία μεταξύ της οικονομίας και της δημόσιας υγείας». «Δεν μπορεί να υπάρχει ισορροπία όταν η οικονομία εξαρτάται τόσο πολύ από τον τουρισμό», παρατήρησε ο δημοσιογράφος.

Από τη συζήτηση δεν απουσίαζε το ζήτημα των εμβολιασμών με τον Στίβεν Σακούρ να τονίζει πως προχωράνε με αργούς ρυθμούς. «Με τους πιο αργούς ρυθμούς της Ευρώπης εμβολιάζετε τους πολίτες. Όλοι στον κόσμο θα το δουν και θα αναρωτηθούν», ανέφερε χαρακτηριστικά για να ακολουθήσει ο παρακάτω διάλογος:

Δημοσιογράφος: Είστε στις 5 χειρότερες χώρες.

Θεοχάρης: Όχι δεν είμαστε.

Δημοσιογράφος: «Φοβάμαι ότι αυτό λένε τα νούμερα»

Θεοχάρης: Το σύστημα είναι περίπλοκο και δεν προχωρούν οι εμβολιασμοί αν δεν υπάρχουν εμβόλια.

Ουσιαστικά ο κ. Θεοχάρης παραδέχτηκε εμμέσως πως η Ελλάδα βρίσκεται χαμηλά στον πίνακα. «Κάνατε πολλές εξαγγελίες για εμβολιασμούς έως το τέλος του Απριλίου χωρίς να τις τηρήσετε. Βρισκόμαστε στον Μάιο και ούτε καν ο σχεδιασμός πλησιάζει τους στόχους», σημείωσε ο δημοσιογράφος.

Σε ένα άλλο σημείο ο δημοσιογράφος του λέει πως υπάρχουν καταγγελίες για παραβίαση των δικαιωμάτων των προσφύγων.

Αναλυτικά ο διάλογος:

Δημοσιογράφος: Υπάρχουν πολλές καταγγελίες ότι η Κυβέρνησή σας παραβιάζει τα δικαιώματα των προσφύγων.

Θεοχάρης: Είναι ψέματα. Να σας υπενθυμίσω ότι η φύλαξη των συνόρων γίνεται από κοινού με την Frontex.

Δημοσιογράφος: Μα, οι καταγγελίες προέρχονται από την Frontex.

 

 572 total views,  2 views today

RSS
Follow by Email