25 Απριλίου, 2024

ΡΑΛΙ ΑΚΡΟΠΟΛΙΣ: Το “Ράλι των θεών” … Μαρσάρει ξανά στην Ελλάδα .

ΡΑΛΙ ΑΚΡΟΠΟΛΙΣ: ΤΟ «ΡΑΛΙ ΤΩΝ ΘΕΩΝ»… ΜΑΡΣΑΡΕΙ ΞΑΝΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Το θρυλικό Ράλι Ακρόπολις, το αποκαλούμενο «Ράλι των θεών», επέστρεψε στο πρόγραμμα του WRC και στο διάστημα 9-12 Σεπτεμβρίου (9ος αγώνας στο παγκόσμιο πρωτάθλημα) θα έχουμε την ευκαιρία να θαυμάσουμε στην Ελλάδα τα κορυφαία αυτοκίνητα και τους καλύτερους οδηγούς παγκοσμίως σε ένα σπουδαίο γεγονός του μηχανοκίνητου αθλητισμού.

Έπειτα από οκτώ χρόνια, η καρδιά του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Ράλι θα χτυπήσει και πάλι στην Ελλάδα, στον αγώνα που αποτελεί συνώνυμο της προσπάθειας για ανθρώπους και της αντοχής για μηχανές καθώς παραδοσιακά αποτελεί έναν ιδιαίτερα σκληρό, δύσκολο και απαιτητικό αγώνα.

Ο αγώνας διοργανώνεται σε τρεις σημαντικές περιοχές της χώρας. Η εκκίνησή του θα δοθεί κάτω από τον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης και αμέσως μετά τη σκυτάλη θα πάρει η περιοχή γύρω από την Πλατεία Συντάγματος, όπου θα διεξαχθεί η ειδική διαδρομή «COSMOTE 5G Athens Stage».

Την επόμενη ημέρα ο αγώνας θα συνεχιστεί αρχικά στην Πελοπόννησο και την Κορινθία στη βραβευμένη από το κοινό του WRC ειδική διαδρομή «Άγιοι Θεόδωροι» και στο Λουτράκι, ενώ το Σάββατο και την Κυριακή οι ιστορικότερες διαδρομές του Ράλι Ακρόπολις στη Στερεά Ελλάδα θα έχουν την τιμητική τους.

(intime)

Η ειδική διαδρομή στο κέντρο της Αθήνας

Από σήμερα το πρωί, της 8ης Σεπτεμβρίου, η Πλατεία Συντάγματος θα «κινείται» στο ρυθμό του EKO Ράλι Ακρόπολις και το Σαββατοκύριακο θα πάρει… τα βουνά! Το ιδιαίτερο στοιχείο του εφετινού αγώνα είναι ότι για πρώτη φορά στην ιστορία θα «περάσει» μέσα από το κέντρο της Αθήνας, δημιουργώντας ένα μοναδικό σκηνικό, με την εικόνα να μεταδίδεται σε σε ολόκληρο τον πλανήτη!

Η κεντρική πλατείας της χώρας θα φιλοξενήσει το ΕΚΟ Ράλι Ακρόπολις, αποτελώντας το σημείο όπου το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι θα «συστηθεί» σε κάθε πολίτη ή επισκέπτη της Αθήνας. Στο εσωτερικό της πλατείας, από το πρωί της Τετάρτης 8 Σεπτεμβρίου, οι χορηγοί του αγώνα θα υποδέχονται το κοινό στα ειδικά διαμορφωμένα περίπτερά τους, όπου θα διεξάγονται διάφορες δράσεις και εκδηλώσεις. Παράλληλα, στο χώρο της πλατείας θα φιλοξενηθεί και έκθεση αγωνιστικών και κλασικών ιστορικών αυτοκινήτων. Η διέλευση θα είναι ελεύθερη, τηρουμένων των μέτρων προστασίας από την πανδημία.

Ειδικότερα για την Πέμπτη 9 Σεπτεμβρίου, οι δρόμοι γύρω από την Πλατεία Συντάγματος θα συνθέσουν τη μήκους 0,98 χλμ. πρώτη ειδική διαδρομή του αγώνα, από όπου στις 18:08 θα ακουστεί και ο πρώτος αγωνιστικός ήχος του ΕΚΟ Ράλι Ακρόπολις! Ένα πραγματικά εντυπωσιακό γεγονός που κανένας κάτοικος Αθηνών δεν πρέπει να χάσει! Ξεκινώντας από τη Λεωφόρο Β. Αμαλίας, τα αγωνιστικά αυτοκίνητα θα περάσουν εμπρός από το κτίριο της Βουλής των Ελλήνων και, στρίβοντας διαδοχικά αριστερά, θα τερματίσουν επί της οδού Γεωργίου Α’, έχοντας κυκλώσει την Πλατεία Συντάγματος.

Για λόγους ασφαλείας του αγώνα και αποφυγής συνωστισμού, η Πλατεία Συντάγματος θα εκκενωθεί από τις 13:30 της Πέμπτης έως και την ολοκλήρωση της ειδικής διαδρομής, οπότε και θα ανοίξει πάλι για το κοινό, φιλοξενώντας στο εσωτερικό της και τα αγωνιστικά αυτοκίνητα, που θα παραμείνουν σταθμευμένα εκεί μέχρι το πρωί της Παρασκευής. Η ειδική διαδρομή θα προβληθεί σε απευθείας μετάδοση από την τηλεόραση της ΕΡΤ, όπως βέβαια και από την COSMOTE TV, που από τις 6 έως και τις 13 Σεπτεμβρίου θα βρίσκεται αδιάκοπα δίπλα στον αγώνα, με το pop-up κανάλι «COSMOTE Sport Acropolis Rally».

Η απόλυτη δράση και η αδρεναλίνη θα μεταφερθεί στα βουνά το Σαββατοκύριακο που ακολουθεί και σίγουρα είναι ένα θέαμα που θα τραβήξει τα βλέμματα όλου του πλανήτη, καθώς μιλάμε για το παγκόσμιο πρωτάθλημα ράλι!

eidiki_syntagma.jpeg
(intime)

Η ιστορία

Το Ράλι Ακρόπολις είναι ένας από τους παλαιότερους και κατ’ επέκταση κλασικότερους αγώνες αυτοκινήτου στον κόσμο. Με τη μορφή που έγινε γνωστό διοργανώθηκε για πρώτη φορά από μια ομάδα οδηγών με την υποστήριξη της Shell το 1951. Την επόμενη χρονιά την οργάνωσή του ανέλαβε η ΕΛΠΑ, που από το 1953 και έπειτα καθιέρωσε τον αγώνα με την ονομασία «Ράλι Ακρόπολις». Από το 1956 ο αγώνας άρχισε να αποτελεί γύρο του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Ράλι, ενώ από το 1973, οπότε και η σύσταση του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Ράλι, εντάχθηκε στο αντίστοιχο ημερολόγιο.

Αναμενόμενα στα σχεδόν 70 χρόνια παρουσίας του έχει πολλές σημαντικές στιγμές σε εθνικό και διεθνές επίπεδο, με αποκορύφωμα ίσως την υπερειδική διαδρομή που διοργανώθηκε στο Ολυμπιακό Στάδιο της Αθήνας το 2005 και συγκέντρωσε 65.000 θεατές.

Στη σύγχρονη ιστορία του, το Ράλι Ακρόπολις άλλαξε αρκετές φορές έδρα, φέρνοντας την καρδιά του αγώνα κοντά σε διαφορετικές Περιφέρειες. Ιτέα, Λαμία, Αθήνα και Λουτράκι ήταν οι πόλεις που το φιλοξένησαν τα τελευταία χρόνια και συγκεκριμένα μέχρι και το 2013, που ήταν η τελευταία χρονιά διεξαγωγής του στο πλαίσιο του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Ράλι, καθώς από το 2014 έως και το 2018 ο αγώνας αποτέλεσε μέρος του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος.

(acropolisrally.gr)

Οι συμμετοχές

Με 55 πληρώματα (15 από την Ελλάδα) από συνολικά 24 χώρες να δηλώνουν το «παρών», το ΕΚΟ Ράλι Ακρόπολις είναι έτοιμο να υποδεχτεί το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι της FIA και πάλι στην Ελλάδα. Οι τρεις εργοστασιακές ομάδες των Toyota, Hyundai και M-Sport Ford αναμένονται πάνοπλες στη χώρα μας, τη στιγμή που και στις κατηγορίες WRC2 και WRC3 συναντάμε όλους τους διεκδικητές των σχετικών τίτλων. Παράλληλα, κορυφαία ελληνικά πληρώματα θα μετρήσουν τις δυνάμεις τους τόσο απέναντι στο διεθνή ανταγωνισμό, όσο και μεταξύ τους.

Η Toyota Gazoo WRT, όπως σε κάθε αγώνα του θεσμού, αναμένεται με τέσσερα Yaris WRC για τους Ogier-Ingrassia, Evans-Martin, Rovanpera-Halttunen και Katsuta-Williams. Με ίδιο αριθμό αυτοκινήτων θα παραταχθεί και η Hyundai, με τους Tanak-Jarveoja και Neuville-Wydaeghe να πλαισιώνονται αυτήν τη φορά από τους Dani Sordo-Rozada, ενώ το τέταρτο i20 WRC θα οδηγήσει ο Loubet με τον Haut Labourdette για λογαριασμό της 2C Competition. Από πλευράς M-Sport Ford τα δύο Ford Fiesta WRC θα οδηγήσουν οι Greensmith-Patterson και Fourmaux-Jamoul, ενώ η βρετανική ομάδα θα φέρει στη χώρα μας ακόμα ένα ίδιο αυτοκίνητο για τους Σερδερίδη-Miclotte.

Εντυπωσιακή είναι η λίστα συμμετοχών στην κατηγορία WRC2, με τη μάχη να αναμένεται εξαιρετικά ενδιαφέρουσα, καθώς στη σχετική βαθμολογία οι διαφορά μεταξύ των τριών πρώτων είναι πολύ μικρή! Ο επικεφαλής, Andreas Mikkelsen θα οδηγήσει ένα Skoda Fabia Rally2, ενώ με ίδιο αυτοκίνητο θα εκκινήσει και ο Marco Bulacia. Τη νίκη θα διεκδικήσει και ο Mads Ostberg με το Citroen C3, ενώ, εκτός απροόπτου στη μάχη της κορυφής θα δούμε τους Teemu Suninen-Mikko Markkula με το Ford Fiesta Rally2, τους Nikolay Gryazin-Konstantin Aleksandrov επίσης με Ford Fiesta Rally2, αλλά και τον Oliver Solberg με το νέο Hyundai i20N και τον Αaron Johnston παραπλεύρως! Μάλιστα, στις ειδικές του ΕΚΟ Ράλι Ακρόπολις, το νέο αγωνιστικό προδιαγραφών Rally2 της Hyundai θα κάνει την πρώτη του παγκόσμια εμφάνιση σε χωμάτινες ειδικές!

Στην κατηγορία WRC3, οι Πρωταθλητές ασφάλτου Γαλλίας, Rossel-Coria (Citroen C3) θα προσπαθήσουν να διατηρηθούν στην κορυφή της βαθμολογίας, κάτι καθόλου εύκολο, αφού και ο τρεις φορές Πρωταθλητής Ευρώπης, Kajetan Kajetanowicz (Skoda Fabia Evo), έρχεται στην Ελλάδα με στόχο τη νίκη.

(intime)

Οι ελληνικές παρουσίες

Οι εν λόγω οδηγοί, απέναντί τους θα βρουν κορυφαία ελληνικά πληρώματα, με αυτοκίνητα αντίστοιχων προδιαγραφών. Το ενδιαφέρον στην κατηγορία WRC3 αναμένεται να στραφεί στην παρουσία τόσο των Λάμπρου Αθανασούλα-Νίκου Ζακχαίου, που για την επιστροφή τους στον αγώνα εξασφάλισαν ένα ολοκαίνουργιο Hyundai i20 N (ίδιων προδιαγραφών με αυτό του Oliver Solberg), όσο και στους Παναγιώτη Χατζητσοπάνη-Νίκο Πετρόπουλο, που επιστρέφουν στη δράση με ένα τελευταίων προδιαγραφών Ford Fiesta Rally2!

«Απέναντί» τους, με Volkswagen Polo GTi, θα συμμετάσχουν οι Κύπριοι επικεφαλής της βαθμολογίας του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Ράλι, Αλέξανδρος Τσουλόφτας-Στέλιος Ηλία. Το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα στην κατηγορία θα διεκδικήσουν οι Γιώργος Κεχαγιάς-Μάριος Τσαούσογλου και Βασίλης και Γιάννης Βελάνης, αμφότεροι με Skoda Fabia Rally2, Γιάννης Πλάγος-Άλκης Ρέντης (Citroen C3 Rally2), ο νεαρός Παναγιώτης Ρουστέμης με τον Κωνσταντίνο Νικολόπουλο (Citroen DS3), καθώς και οι Σπύρος Γαλεράκης-Κώστας Σούκουλης (Skoda Fabia).

Από ελληνικής πλευράς, επίσης με Skoda Fabia Rally2, θα συμμετάσχουν οι Παναγιώτης Ηλιόπουλος-Νίκος Ιντζόγλου και Διονύσης Σπανός-Σωτήρης Γκοτοβός, ενώ ο Θέμης Χαλκιάς με τον Ανδρέα Βίγκο θα βρεθούν στη ράμπα της αφετηρίας με ένα Ford Fiesta Rally2.

Με Volkswagen Polo GTi προδιαγραφών Rally2, θα συμμετάσχουν οι Κύπριοι Σίμος Γαλαταριώτης-Αντώνης Ιωάννου, ενώ οι συμπατριώτες τους, Πέτρος Παντελή-Κύπρος Χριστοδούλου, θα διεκδικήσουν το κάτι παραπάνω, οδηγώντας ένα Citroen DS3 Rally2. Τέλος, αναφορικά με τα τετρακίνητα αυτοκίνητα, ενδιαφέρον έχει η παρουσία των Νίκου Ζιώβα-Χρήστου Κουζιώνη, με ένα Ford Fiesta προδιαγραφών Rally3, αλλά και της πρωτοπόρου στο θεσμό Extreme E, Molly Taylor, που έρχεται στην Ελλάδα με ακόμα ένα τετρακίνητο Fiesta.

Στα δικίνητα της κατηγορίας RC4, οι Νώντας Καρανικόλας-Γιώργος Βασιλάκης με Ford Fiesta αναμένεται να δώσουν μάχη με τους Σάββα Λευκαδίτη-Κώστα Κόντο που θα έχουν στη διάθεση τους ένα ολοκαίνουργιο Peugeot 208 Rally4. Με ίδιο αυτοκίνητο θα δούμε και τον Κύπριο Λοΐζο Παπαγεωργίου με τον Βασίλη Κούγια δίπλα του, ενώ με δικίνητo Ford Fiesta R2 θα συμμετάσχουν οι Στέφανος Θεοχαρόπουλος-Γιώργος Κότσαλης. Τέλος, από τη λίστα των συμμετοχών δε θα μπορούσε να λείψει ο αειθαλής Χάρης Καλτσούνης, που με τον Ανδρέα Περίδη στο δεξί μπάκετ του Opel Adam, θα ξεκινήσει για το 38ο Ράλι Ακρόπολις της καριέρας του!

(intime)

Το τηλεοπτικό πρόγραμμα του Ράλι Ακρόπολις

Το μεγάλο ενδιαφέρον που έχει δημιουργήσει η παρουσία του ΕΚΟ Ράλι Ακρόπολις στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι, υπογραμμίζεται από την εκτεταμένη τηλεοπτική του κάλυψη.

Για την πλήρη τηλεοπτική κάλυψη του ΕΚΟ Ράλι Ακρόπολις, η COSMOTE TV έχει δημιουργήσει ειδικό pop-up κανάλι, ενώ επίσης, η ΕΡΤ θα μεταδώσει ζωντανά την Τελετή Εκκίνησης και την COSMOTE 5G Athens Stage. Όπως σε κάθε γύρο του WRC, οι ειδικές διαδρομές θα μεταδίδονται ζωντανά και από τη συνδρομητική πλατφόρμα WRC All Live, στην επίσημη ιστοσελίδα του θεσμού.

Ειδικότερα, η COSMOTE TV έχει δημιουργήσει ένα νέο pop-up κανάλι, το οποίο μέχρι και τις 13 Σεπτεμβρίου θα μεταφέρει τον παλμό του αγώνα με αφιερώματα, συνεντεύξεις, ρεπορτάζ και μετάδοση ειδικών διαδρομών. Έχοντας βγει στον «αέρα» από τις 6 Σεπτεμβρίου, στο κανάλι “COSMOTE Sport Acropolis Rally” ήδη προβάλλεται καθημερινή εκπομπή διάρκειας 1,5 ώρας με παρουσιαστές τους Αντρέα Παλομπαρίνι και Γιάννη-Μάριο Παπαδόπουλο, ενώ οι ρεπόρτερ Βιδιάνος Ρούσσος και Κώστας Κατέβας μεταφέρουν τα τελευταία νέα από το ΕΚΟ Service Park στην Λαμία.

Σε ζωντανή τηλεοπτική μετάδοση του ΕΚΟ Ράλι Ακρόπολις θα προχωρήσει και η ΕΡΤ. Πιο συγκεκριμένα, η ΕΡΤ2 θα καλύψει στην Τελετή Εκκίνησης από την Ακρόπολη την Πέμπτη, 9 Σεπτεμβρίου από τις 17:00 έως τις 18:00, σε περιγραφή Ηλία Παπαϊωάννου, ενώ αμέσως μετά, και μέχρι της 20:00, τη σκυτάλη θα πάρει ο Άγγελος Σταθακόπουλος, για την ειδική διαδρομή COSMOTE 5G Athens Stage, στην Πλατεία Συντάγματος.

Όπως συμβαίνει με κάθε αγώνα του WRC, όλες οι ειδικές διαδρομές θα μεταδοθούν ζωντανά μέσω του WRC+ και πιο συγκεκριμένα, από τη συνδρομητική πλατφόρμα WRC All Live.

COSMOTE Sport Acropolis Rally

Πέμπτη 9 Σεπτεμβρίου

Shakedown, 08:00

Acropolis Rally Show, 17:00

Εκκίνηση, 17:30

SS1 COSMOTE 5G Athens Stage, 18:00

Acropolis Rally Show, 20:00

ΕΡΤ2

Πέμπτη 9 Σεπτεμβρίου

Εκκίνηση, 17:30

SS1 COSMOTE 5G Athens Stage, 18:08

COSMOTE Sport Acropolis Rally

Παρασκευή 10 Σεπτεμβρίου

Acropolis Rally Show, 10:00

SS2 Άγιοι Θεόδωροι 1, 10:15

SS3 Λουτράκι, 11:10

Acropolis Rally Show, 13:00

SS4 Άγιοι Θεόδωροι 2, 13:20

SS5 Θήβα, 15:45

SS6 Ελάτεια, 17:40

Acropolis Rally Show, 20:00

Highlights 1ης ημέρας, 23:30

Σάββατο 11 Σεπτεμβρίου

Acropolis Rally Show, 08:15

SS7 Παύλιανη 1, 08:30

SS8 Γραβιά, 09:55

Acropolis Rally Show, 11:30

SS9 Βωξίτες, 11:50

SS10 Ελευθεροχώρι 1 , 13:00

Acropolis Rally Show, 16:00

SS11 Παύλιανη 2, 16:15

SS12 Ελευθεροχώρι 2, 18:00

Acropolis Rally Show, 20:00

Highlights 2ης ημέρας, 23:30

Κυριακή 12 Σεπτεμβρίου

Acropolis Rally Show, 07:45

SS13 Ταρζάν 1, 08:00

SS14 Πύργος, 09:50

SS15 Ταρζάν 2 (Power Stage), 13:00

Acropolis Rally Show, 14:30

Highlights αγώνα, 23:30

Δευτέρα 13 Σεπτεμβρίου

Acropolis Rally Show, 20:00

Οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο Κέντρο της Αθήνας

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην ευρύτερη περιοχή του Κέντρου της Αθήνας θα πραγματοποιηθούν την Πέμπτη 9 Σεπτεμβρίου λόγω διεξαγωγής της 1ης Ειδικής Διαδρομής του EKO Ράλι Ακρόπολις 2021. Στο πλαίσιο της έναρξης του Ράλι Ακρόπολις για το παγκόσμιο πρωτάθλημα του WRC, τις επόμενες ημέρες στο Κέντρο της Αθήνας θα πραγματοποιηθούν ορισμένες τροποποιήσεις στην κυκλοφοριακή ρύθμιση, όπως ανακοινώθηκε από τη Γ.Α.Δ.Α.

Η Τελετή Εκκίνησης του «Acropolis Rally 2021» θα πραγματοποιηθεί περί ώρα 17:30΄ της Πέμπτης 9 Σεπτεμβρίου 2021 στην Ακρόπολη, από όπου και τα αγωνιστικά οχήματα θα κινηθούν προς τον χώρο Εκκίνησης επί της Λ. Αμαλίας. Την Πέμπτη 9 Σεπτεμβρίου 2021 και περί ώρα 18:00΄, θα διεξαχθεί η 1η Ειδική Διαδρομή (“COSMOTE 5G Athens Stage”) του EKO Acropolis Rally 2021, στη διαδρομή:

Εκκίνηση Λ. Αμαλίας (ύψος εξόδου του Μετρό προ της εισόδου πάρκινγκ της Βουλής Των Ελλήνων) – συνέχεια Λ. Αμαλίας – περιστροφή γύρω από την ειδικά διαμορφωμένη κατασκευή (roundabout) στο ύψος του Μ.Α.Σ. – συνέχεια Λ. Αμαλίας – αριστερά Β. Γεωργίου Α΄ – συνέχεια Β. Γεωργίου Α΄ – αριστερά Πλατεία Συντάγματος – περιστροφή γύρω από την ειδικά διαμορφωμένη κατασκευή (roundabout) στο ύψος της οδού Ερμού – συνέχεια Πλατεία Συντάγματος – αριστερά Όθωνος – συνέχεια Όθωνος – αριστερά Λ. Αμαλίας – συνέχεια Λ. Αμαλίας – περιστροφή γύρω από την ειδικά διαμορφωμένη κατασκευή (roundabout) στο ύψος του Μ.Α.Σ. – συνέχεια Λ. Αμαλίας – αριστερά Β. Γεωργίου Α΄ – συνέχεια Β. Γεωργίου Α΄ – Τερματισμός (ύψος ξεν/χείου «King George»).

Στο πλαίσιο διεξαγωγής του αγώνα, θα πραγματοποιηθούν οι παρακάτω ΠΡΟΣΩΡΙΝΕΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΕΣ ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ κατά μήκος του οδικού δικτύου που περιβάλλει την αθλητική εγκατάσταση της Ειδικής Διαδρομής, ως εξής:

Απαγόρευση της στάσης και στάθμευσης των οχημάτων από 06:00΄ ώρα της Πέμπτης 09/09/2021 και πλήρης διακοπή της κυκλοφορίας αυτών από 11:00΄ ώρα της Πέμπτης 09/09/2021, στις κατωτέρω οδούς και λεωφόρους:

Σταδίου, στο τμήμα της από το ύψος της συμβολής της με την οδό Αμερικής έως τη συμβολή της με την Πλ. Συντάγματος,

Λ. Β. Σοφίας και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, στο τμήμα της από το ύψος της συμβολής της με την οδό Ακαδημίας έως τη συμβολή της με τη Λ. Αμαλίας, καθώς και στις καθέτους αυτής έως την πρώτη παράλληλο,

Λ. Β. Σοφίας στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Λ.Αμαλίας, στο τμήμα της από το ύψος της συμβολής της με την οδό Σέκερη έως τη συμβολή της με την Λ.Αμαλίας, καθώς και στις καθέτους αυτής έως την πρώτη παράλληλο,

Πλ. Συντάγματος, καθ’ όλο το μήκος της,

Φιλελλήνων, καθ’ όλο το μήκος της, καθώς και στις καθέτους αυτής έως την πρώτη παράλληλο,

Λ. Αμαλίας και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, καθ’ όλο το μήκος της, καθώς και στις καθέτους αυτής έως την πρώτη παράλληλο,

Λ. Συγγρού στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Κέντρο, στο τμήμα από το τη συμβολή της με την οδό Καλλιρόης έως τη συμβολή της με την οδό Αθ. Διάκου,

Λ. Συγγρού στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Παραλία, στο τμήμα από το τη συμβολή της με την οδό Αθ. Διάκου έως τη συμβολή της με την οδό Αμβρ.Φραντζή,

Χατζηχρήστου, καθ’ όλο το μήκος της, καθώς και στις καθέτους αυτής έως την πρώτη παράλληλο,

Ροβέρτου Γκάλι, καθ’ όλο το μήκος της, καθώς και στις καθέτους αυτής έως την πρώτη παράλληλο,

Κόμβος Ακρόπολης,

Προπυλαίων, στο τμήμα της από τη συμβολή της με την οδό Ροβέρτου Γκάλι έως τη συμβολή της με την οδό Καβαλλότι,

Καβαλλότι, στο τμήμα της από τη συμβολή της με την οδό Προπυλαίων έως τη συμβολή της με την οδό Μισαραλιώτου,

Μισαραλιώτου, καθ’ όλο το μήκος της,

Πετμεζά, στο τμήμα της από τη συμβολή της με την οδό Μισαραλιώτου έως τη συμβολή της με τη Λ.Συγγρού.

Η κάθετη διέλευση των οχημάτων επί των οδικών αξόνων της Λ. Β.Σοφίας, της Λ.Β.Κων/νου, της οδού Σταδίου και της οδού Πανεπιστημίου θα επιτρέπεται.

Καθορισμός της οδού Βουλής, ως οδού αντίθετης ροής (αντιδρόμηση), στο τμήμα της από τη συμβολή της με την οδό Κολοκοτρώνη έως τη συμβολή της με την οδό Καρ. Σερβίας, μόνο για οχήματα μεταφοράς μονίμων κατοίκων, οχήματα μεταφοράς επιβατών προς ξενοδοχειακές μονάδες και οχήματα ανεφοδιασμού και εξυπηρέτησης παρακείμενων επιχειρήσεων.

Λόγω των ανωτέρω περιορισμών παρακαλούνται οι οδηγοί για τη διευκόλυνσή τους, να επιλέγουν εναλλακτικούς οδικούς άξονες (Χαμοστέρνας, Πειραιώς, Σταδίου κ.λπ.) για την προσέγγισή τους στην περιοχή του Κέντρου της Αθήνας ή ενδεικτικά μπορούν να ακολουθούν τα παρακάτω εναλλακτικά δρομολόγια :

Προς Κέντρο Αθήνας (για τους κινούμενους επί της Λ. Συγγρού):

Λ. Συγγρού – δεξιά Καλλιρόης – συνέχεια Λ.Β.Κων/νου – αριστερά μέσω κάθέτων οδών προς περιοχή Κολωνακίου

Προς Κέντρο Αθήνας (για τους κινούμενους επί της Λ.Κηφισίας):

Λ. Κηφισίας – συνέχεια Λ.Β.Κων/νου – δεξιά Λ.Β.Σοφίας – δεξιά Σέκερη ή,

Λ.Κηφισίας – δεξιά Λ. Αλεξάνδρας – αριστερά μέσω καθέτων οδών προς Κέντρο Αθήνας ή,

Λ.Κηφισίας – δεξιά Λ. Αλεξάνδρας – αριστερά 28ης Οκτωβρίου (Πατησίων).

Η προσέλευση θεατών (πεζών) για την παρακολούθηση της εκδήλωσης, θα πραγματοποιείται:

Για τους προσερχόμενους στη Λ. Αμαλίας, μέσω της οδού Σουρή ή του Ζαππείου,

Για τους προσερχόμενους στην Πλ. Συντάγματος, είτε από τη τη συμβολή Πανεπιστημίου/ Βουκουρεστίου είτε από τη συμβολή Σταδίου/ Αμερικής.

Ανωτέρω κυκλοφοριακές ρυθμίσεις είναι δυνατόν να τροποποιηθούν χρονικά και εδαφικά, αναλόγως των επικρατούντων κυκλοφοριακών συνθηκών.

(intime)