25 Απριλίου, 2024

Ράκος ο Μένιος Φουρθιώτης: H αλήθεια για ταυτοποίηση όπλου και DNA. Ραγδαίες εξελίξεις

Ράκος ο Μένιος Φουρθιώτης: H αλήθεια για ταυτοποίηση όπλου και DNA. Ραγδαίες εξελίξεις

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στην υπόθεση του Μένιου Φουρθιώτη, ο οποίος έχει προσαχθεί από το απόγευμα στο Τμήμα Δίωξης Εκβιαστών της Ασφάλειας.

Σύνδεση των δύο περιστατικών που εκτυλίχθησαν την περασμένη Παρασκευή στα βόρεια προάστια της Αθήνας και οδήγησαν την ΕΛ.ΑΣ. στην έρευνα και την προσαγωγή του Μένιου Φουρθιώτη και δύο ακόμη ατόμων, φαίνεται πως προκύπτει από τη διερεύνηση των αρχών.

Συγκεκριμένα, κατά πληροφορίες της Καθημερινής, οι κάλυκες από τα καλάσνικοφ που χρησιμοποιήθηκαν στο περιστατικό των πυροβολισμών έξω από το σπίτι του παρουσιαστή ταιριάζουν με εκείνους που εντοπίστηκαν κατά την ένοπλη συμπλοκή και καταδίωξη επιβατών μοτοσυκλέτας και αστυνομικών της ομάδας ΔΙ.ΑΣ.

Επιπλέον, οι αρχές ταυτοποίησαν τον έναν από τους δύο προσαχθέντες, μέσω ανίχνευσης DNA σε σακίδιο το οποίο βρέθηκε στο σημείο της συμπλοκής.

Η ΕΛ.ΑΣ. έκανε έρευνα στο σπίτι του τηλεπαρουσιαστή στον Διόνυσο αλλά και στο κανάλι που εργάζεται στα Μελίσσια και, κατά τις πληροφορίες που υπάρχουν μέχρι τώρα, έχουν κατασχεθεί ηλεκτρονικοί υπολογιστές και άλλα στοιχεία.

Ο ίδιος ο Μένιος Φουρθιώτης μαζί με άλλα δύο άτομα έχει προσαχθεί στη ΓΑΔΑ, όπου εξετάζεται.

Ολα ξεκίνησαν όταν οι Αρχές ταυτοποίησαν ότι οι κάλυκες από το καλάσνικοφ του αγνώστου που πυροβόλησε έξω από το σπίτι του παρουσιαστή προέρχονται από το ίδιο όπλο που χρησιμοποίησαν οι δράστες κατά την ένοπλη συμπλοκή και καταδίωξη επιβατών μοτοσυκλέτας από αστυνομικούς της ομάδας ΔΙΑΣ στη Νέα Ερυθραία, τα ξημερώματα της 16ης Απριλίου.

Παράλληλα, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, φέρεται να ταυτοποιήθηκε το DNA του ενός από τους δύο προσαχθέντες με γενετικό υλικό που βρέθηκε στο σακίδιο που εγκατέλειψαν οι δράστες που ξέφυγαν της καταδίωξης. Το DNA φέρεται να ταυτοποιείται με άτομο που μετείχε σε κυκλώματα εκβιαστών/μπράβων στον Πειραιά προ διετίας.

 

Σύμφωνα με πληροφορίες, το όπλο που χρησιμοποιήθηκε στην επίθεση εναντίον αστυνομικών στη Νέα Ερυθραία είναι το ίδιο με αυτό της επίθεσης στο σπίτι του Μένιου Φουρθιώτη
Φωτογραφία: Intimenews/ΝΤΟΥΝΤΟΥΜΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ

Το σπίτι του Μένιου Φουρθιώτη / Φωτογραφία: Intimenews/ΝΤΟΥΝΤΟΥΜΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ

Δείτε το βίντεο από την επίθεση στο σπίτι Φουρθιώτη: