11 Δεκεμβρίου, 2023

Ραγδαίες εξελίξεις στην Πάτρα με τον θάνατο του 49χρονου: «Πέφτουν κεφάλια» στο νοσοκομείο «Άγιος Ανδρέας» – Ο Πλεύρης ζήτησε την παραίτηση του διοικητή (video)

Ραγδαίες εξελίξεις στην Πάτρα με τον θάνατο του 49χρονου: «Πέφτουν κεφάλια» στο νοσοκομείο «Άγιος Ανδρέας» – Ο Πλεύρης ζήτησε την παραίτηση του διοικητή

Σε αργία πλέον και όσοι ευθύνονται για το περιστατικό

Την παραίτηση του διοικητή του νοσοκομείου «Άγιος Ανδρέας» στην Πάτρα μετά το περιστατικό με τον θάνατο του 49χρονου που πήγε στο νοσοκομείο με πόνους στην πλάτη και τον έδιωξαν ζήτησε ο Θάνος Πλεύρης.

Μετά από την αξιολόγηση του πορίσματος της κατεπείγουσας έρευνας ο Υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης διέταξε κατεπείγουσα ΕΔΕ. Παράλληλα ζήτησε την παραίτηση του διοικητή του νοσοκομείου Πάτρας “Άγιος Ανδρέας” και την ενεργοποίηση των διατάξεων της θέσης σε αργία για όσους ευθύνονται για τη λανθασμένη αξιολόγηση του περιστατικού.

Βάσει των αποτελεσμάτων της έρευνας ζήτησε τη διενέργεια άμεσης Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης που πέρα από τις ευθύνες του νοσηλευτικού προσωπικού που επιμελήθηκε του συμβάντος θα αναζητηθούν και τυχόν ευθύνες των διοικητικών οργάνων αναφορικώς με πλημμέλειες τους για το πρωτόκολλο που εφαρμόζεται σε τέτοια περιστατικά, δεδομένου ότι εκείνη την ώρα στο νοσοκομείο εφημέρευαν άνω των 70 ιατρών όλων των ειδικοτήτων που μπορούσαν να ελέγξουν το περιστατικό.

Σύμφωνα με τα όσα είναι γνωστά μέχρι στιγμής, ο άνδρας κατέφθασε στο Νοσοκομείο «Άγιος Ανδρέας» με πόνους στην πλάτη, όμως οι γιατροί δεν του παρείχαν τις πρώτες βοήθειες γιατί το νοσοκομείο δεν εφημέρευε και τον παρέπεμψαν στο νοσοκομείο του Ρίου. Ο άνδρας έφυγε από το νοσοκομείο και λίγο αργότερα ξεψύχησε.

Σπαραγμός της αδερφής του 49χρονου – «Λάθος; Λάθος η ζωή του αδερφού μου; Τον άφησαν να πεθάνει αβοήθητος»

Ξέσπασε αδερφή του 49χρονου που πέθανε στην Πάτρα μετά από επίσκεψη στο νοσοκομείο «Άγιος Ανδρέας», όταν το νοσηλευτικό προσωπικό φέρεται να μην ακολούθησε το πρωτόκολλο και άφησαν τον άνδρα να φύγει ενώ είχε συμπτώματα εμφράγματος.

«Λάθος; Λάθος η ζωή του αδερφού μου; Είναι λάθος;», ανέφερε στον Alpha με έντονη συναισθηματική φόρτιση η αδερφή του 49χρονου.

Ξεσπώντας για τον θάνατο του αδερφού της, πρόσθεσε: «Έκαναν μία λεκτική και οπτική διάγνωση. Μία νοσοκόμα είδε και αποφάσισε να εκτελέσει τον αδερφό μου. Αποφάσισε να μη φωνάξει γιατρό. Αφήσανε τον αδερφό μου να πεθάνει. Καμία μάνα, καμία αδερφή, κανένας αδερφός να μην το ζήσει αυτό».