19 Απριλίου, 2024

Ραγδαίες εξελίξεις για πρόωρες εκλογές: Στο 3,00 η απόδοση στα στοιχήματα για το 2022. Το χρήμα δείχνει τον δρόμο

Ραγδαίες εξελίξεις για πρόωρες εκλογές: Στο 3,00 η απόδοση στα στοιχήματα για το 2022. Το χρήμα δείχνει τον δρόμο

Υπό νορμάλ συνθήκες χρονιά τέλεσης των εθνικών εκλογών στην χώρα θα είναι το 2023, όταν και η παρούσα κυβέρνηση θα έχει συμπληρώσει μια τετραετία στην εξουσία, όπως άλλωστε προβλέπει το Σύνταγμα.

Η αλήθεια, όμως, είναι ότι ειδικά τα τελευταία χρόνια, σπανίως έχει συμβεί κάτι τέτοιο διότι είτε οι ίδιες οι εξελίξεις οδηγούν στην πρόωρη προσφυγή στις κάλπες είτε οι κατέχοντες την εξουσία χρησιμοποιούν το αποκλειστικό δικαίωμά τους για προκήρυξη εκλογών ώστε να προκαλέσουν οι ίδιες τις εξελίξεις.

Έχοντας τα παραπάνω κατά νου ίσως τελικά να οδηγηθούμε σε εκλογές πολύ πιο σύντομα από όσο πιστεύουμε…

Στην πραγματικότητα οι αρχαιρεσίες στο ΚΙΝΑΛ/ΠΑΣΟΚ και η νίκη του Νίκου Ανδρουλάκη σηματοδοτεί την έναρξη της προεκλογικής περιόδου, αφού η ανάδειξη ενός νέου αρχηγού σε ένα κόμμα που παλαιότερα χαρακτηριζόταν «εξουσίας» και φιλοδοξεί να ξαναγίνει πρωταγωνιστής, λειτουργεί ως επιταχυντής της πολιτικής δράσης.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης και το επιτελείο του γνωρίζουν ότι αυτή την στιγμή η Νέα Δημοκρατία συνεχίζει να έχει το «πάνω χέρι» και να προηγείται στην προτίμηση του κόσμου.

Ξέρουν, όμως, καλά πως όσο ο πλανήτης δεν έχει απαλλαγεί οριστικά από τον κορωνοϊό κινδυνεύει να υποστεί μεγάλη φθορά ανά πάσα στιγμή, αφού αρκεί μια απόφαση (όπως παλιότερα τα λοκντάουν ή πρόσφατα τα πρόστιμα σε μη εμβολιασμένους) για να αλλάξουν οι ισορροπίες και να ενισχυθεί η δυσφορία του εκλογικού σώματος.

Προς το παρόν το Μαξίμου δεν νιώθει απειλή από την πανδημία (τουλάχιστον με βάση τις δημοσκοπήσεις) αλλά ούτε από την αλλαγή αρχηγού στο ΚΙΝΑΛ. Θεωρεί πως την δεδομένη χρονική στιγμή το πιθανότερο είναι ότι αυτή η εξέλιξη θα βλάψει τον πολύ πιο συγγενικό χώρο του ΣΥΡΙΖΑ, αφού από εκεί θα αντλήσει ψηφοφόρους το Κίνημα. Έστω σε αυτούς τους πρώτους μήνες της νέας αρχής.

Οπότε το σενάριο προσφυγής στις κάλπες μέσα στους επόμενους μήνες, υπό αυτά τα δεδομένα, ίσως είναι πιο εφικτό από ό,τι νομίζουμε.

Κανείς δεν μπορεί να εγγυηθεί στην κυβέρνηση ότι το πολιτικό σκηνικό θα παραμείνει το ίδιο ευνοϊκό και στο μέλλον, αφού σταδιακά ενδέχεται το ΚΙΝΑΛ όντως να αναδειχθεί σε τρίτο πόλο, συγκεντρώνοντας τις ψήφους δυσαρεστημένων οπαδών της Νέας Δημοκρατίας που όμως δεν πάει το… χέρι τους να ψηφίσουν Τσίπρα!

Εάν ο Κυριάκος Μητσοτάκης αποφασίσει να εκμεταλλευτεί το… μομέντουμ, τότε το 2022 θα είναι έτος εκλογών! Και σε εταιρείες όπως η Novibet, για παράδειγμα, αυτό το ενδεχόμενο πληρώνεται σε απόδοση 3,00. Το λες και επένδυση αντί για στοίχημα!