19 Απριλίου, 2024

“Χρυσό” θα πληρώνουμε το σουβλάκι – Ανεβαίνει κι άλλο η τιμή του!

“Χρυσό” θα πληρώνουμε το σουβλάκι – Ανεβαίνει κι άλλο η τιμή του!

Θα ξεπεράσει ακόμη και τα 3 ευρώ

Αύξηση φωτιά στο δημοφιλές σουβλάκι, που αναμένεται να ξεπεράσει και τα τρία ευρώ.

Ο πρόεδρος του σωματείου των ψητοπωλών Αττικής, Ανδρέας Ανδριανάκης, μίλησε στην εκπομπή LIVE NEWS και ανέφερε πως λόγω των μεγάλων ανατιμήσεων, το σουβλάκι θα παραμείνει ακόμα σε τέτοια περίοδο το πιο φθηνό προϊόν.

“Ο λόγος που ακριβαίνει είναι το μεγάλο κόστος των πλαστικών, της κάβας, των κρεάτων, της μαναβικής, καθώς και όλων των αναγκαίων για τη λειτουργία ενός ψητοπωλείου”, εξήγησε.

Παράλληλα, ο κ. Ανδριανάκης υπογράμμισε πως ο κλάδος θα προσπαθήσει να κρατήσει την τιμή στο σουβλάκι, κάτω από τα 3 ευρώ, και να κυμανθεί στα 2,70 ευρώ.

Θα… χτυπάτε το κεφάλι σας: Τόσο κόστιζε το σουβλάκι με δραχμές!

Οι δραχμές είναι για πολλούς μια όμορφη νοσταλγία, έχοντας τη συνήθεια να κάνουν… σύγκριση στις τιμές προϊόντων με το παλιό μας νόμισμα με αυτές, που υπάρχουν στην εποχή του ευρώ, έστω κι αν είναι ανεδαφικές. Ορισμένες συγκρίσεις, βέβαια, προκαλούν ίλιγγο και χαρακτηριστική είναι αυτή με το σουβλάκι.

Δραχμές: Τόσο στοίχιζε το σουβλάκι με το παλιό νόμισμα

Συγκεκριμένα, μόνο 200 δραχμές ήταν αρκετές τον «χρυσό» 20ό αιώνα για να έρθεις τετ-α-τετ με το λαχταριστό σουβλάκι σου.

Οι κακεντρεχείς ίσως πουν ότι εκείνα τα χρόνια βέβαια είχαμε ένα θεματάκι με την ποσότητα, καθώς τα σουβλάκια (ειδικά στην Αθήνα) δεν διέθεταν και κάνα σοβαρό εκτόπισμα και ήταν κάπως… καχεκτικά, αλλά με 200 δραχμές το ένα έτρωγες ένα… κοπάδι από δαύτα και σου έμενε και κάβα για να προμηθευτείς αναψυκτικό.

Σουβλάκι με δραχμές

Στον συλλεκτικό τιμοκατάλογο που δημοσιεύτηκε στην αγαπημένη σελίδα Νοσταλγοί Ογδόντα Ενενήντα μπορείτε να δείτε τις τιμές σε δραχμές που θα κάνουν την τσέπη σας να… δακρύσει από συγκίνηση, κάτι που φυσικά μπορείτε να κάνετε και με παλιά σας χαρτονομίσματα.