29 Μαρτίου, 2024

Πύρινη “κόλαση” στη Νέα Σμύρνη: Σώθηκαν την τελευταία στιγμή μητέρα με το μωράκι της! «Πυροβόλησαν τα τζάμια και πέταξαν γκαζάκια» – Μαρτυρία-σοκ για τη φωτιά στο εστιατόριο

Πύρινη “κόλαση” στη Νέα Σμύρνη: Σώθηκαν την τελευταία στιγμή μητέρα με το μωράκι της! «Πυροβόλησαν τα τζάμια και πέταξαν γκαζάκια» – Μαρτυρία-σοκ για τη φωτιά στο εστιατόριο

Η φωτιά έχει προκαλέσει ολική καταστροφή στο εστιατόριο ενώ επεκτάθηκε και σε άλλα διαμερίσματα

Συναγερμός σήμανε τα ξημερώματα της Παρασκευής (24/3) στην Πυροσβεστική Υπηρεσία μετά από φωτιά που εκδηλώθηκε σε γνωστό εστιατόριο στη Νέα Σμύρνη με τις πρώτες πληροφορίες να κάνουν λόγο για εμπρησμό.

Σε βίντεο που κατέγραψε κάτοικος της περιοχής και μετέδωσε το Open έχουν καταγραφεί οι πρώτες στιγμές μετά την εκδήλωση της φωτιάς στο εστιατόριο που βρίσκεται στο ισόγειο τετραώροφης πολυκατοικίας. Ενώ, τραγική κατάληξη είχε φωτιά που ξέσπασε σε εγκαταλελειμμένο κτήριο στην περιοχή της Καλαμαριάς στη Θεσσαλονίκη, καθώς κατά τη διάρκεια της κατάσβεσης από την πυροσβεστική, εντοπίστηκε η σορός ενός ανθρώπου, πιθανότατα άνδρα.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, η φωτιά ξέσπασε στις 04:30 τα ξημερώματα και αμέσως σήμανε συναγερμός στην Πυροσβεστική. Στο σημείο έφτασαν ισχυρές δυνάμεις με 10 πυροσβέστες και 4 οχήματα, ενώ έχουν έσπευσαν και ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ.

Βίντεο ντοκουμέντο από τα πρώτα λεπτά της φωτιάς

Το εστιατόριο ανακαινίστηκε πριν από μερικούς μήνες, σύμφωνα με πληροφορίες των κατοίκων της περιοχής.

Ένας τραυματίας και τέσσερις απεγκλωβισμοί

Αυτόπτης μάρτυρας που εργαζόταν στο εστιατόριο εκείνη την ώρα, μίλησε στο Open, λέγοντας ότι είδε δύο ή τρία άτομα να πετούν κάτι μέσα στο εστιατόριο, προφανώς άφλεκτο υλικό ή μολότοφ, σπάζοντας το τζάμι.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, έχουν απεγκλωβιστεί τέσσερις άνθρωποι από την πολυκατοικία, ο ένας με αναπνευστικά προβλήματα, ενώ όπως μετέδωσε η ΕΡΤ, απεγκλωβίστηκε μια μητέρα με το μωρό της από τον τέταρτο όροφο, που είναι καλά στην υγεία τους. Ένας τραυματίας μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο νοσοκομείο.

Λόγω της φωτιάς στο εστιατόριο κλειστή είναι η Ελευθερίου Βενιζέλου και στα δύο ρεύματα στο ύψος του εστιατορίου.

«Πυροβόλησαν τα τζάμια και πέταξαν γκαζάκια μέσα στο εστιατόριο»

Ο κ. Γιώργος που μένει απέναντι περίεγραψε επίσης στο Mega πώς έγινε το γεγονός. «Καθόμουν στο δωμάτιό μου, και ξαφνικά άκουσα μικρούς πυροβολισμούς, αλλά ήταν σαν να ακούς το απορριμματοφόρο που έρχεται κάθε πρωί. Σε κάποια στιγμή πιο μετά ακούσαμε τα πυροσβεστικά και καταλάβαμε ότι κάτι έγινε», ανέφερε αρχικά.

«Κατέβηκα κάτω, είχαν κάψει το μαγαζί που δείξατε, σας έστειλα και το βίντεο, είχε πάρει φωτιά και όλη η πολυκατοικία από πάνω. Αυτό που έμαθα και άκουσα, ήταν ότι εκείνη την ώρα στο κατάστημα ήταν κάποια άτομα που δούλευαν, που καθάριζαν και πέρασαν κάποιοι, έριξαν πυροβολισμούς στο παράθυρο και πέταξαν γκαζάκια. Ήταν περίπου 2 με 3 άτομα αυτά που έριξαν τα γκαζάκια από ό,τι άκουσα», συμπλήρωσε ο κ. Γιώργος.

«Ήταν σαν κρότος αυτό που ακούστηκε, ήταν περίπου κατά τις 4 η ώρα. Είναι ή 4όροφη ή 5όροφη η πολυκατοικία. Είχε κατέβει κάτω μία ένοικος της πολυκατοικίας και πάνω είχε μείνει ο άντρας της. Έπειτα είδα το ασθενοφόρο να μεταφέρει ένα άτομο ημιλιπόθυμο, δεν ξέρω εάν ζούσε. Η κυρία είχε κατέβει κάτω εσπευσμένα χωρίς το κινητό της και έλεγε «τι να κάνω, τι να κάνω, είναι ο άνδρας μου επάνω», συνέχισε.

«Τη φωτιά ενώ την έσβηναν εκείνη άναβε πάλι. Έχει μπει μέσα στα διαμερίσματα η φωτιά στο κέντρο της Νέας Σμύρνης. Το μαγαζί ανήκει σε 2 επώνυμες κυρίες, και το μαγαζί υπάρχει χρόνια. Από δουλειά κάθε μέρα είναι σαν να είναι πάρτι. Απ΄έξω έχει μπράβους και στο μαγαζί αυτό πάει «ένας και ένας», σίγουρα γίνονται και άλλα πράγματα», είπε κλείνοντας.