«Πυρά» Ζαχάροβα κατά Μητσοτάκη: «Έχει αντιρωσική στάση, απίστευτο να συγκρίνει τους Μεσολογγίτες με το τάγμα Αζόφ»

«Πυρά» Ζαχάροβα κατά Μητσοτάκη: «Έχει αντιρωσική στάση, απίστευτο να συγκρίνει τους Μεσολογγίτες με το τάγμα Αζόφ»

Νέα επίθεση εναντίον της ελληνικής κυβέρνησης και του Κυριάκου Μητσοτάκη εξαπέλυσε η Μαρία Ζαχάροβα, με την εκπρόσωπο του Υπουργείου Εξωτερικών της Ρωσίας να απαντά στην ομιλία του πρωθυπουργού στο αμερικανικό Κογκρέσο.

Η Ζαχάροβα σε υψηλούς τόνους, ανέφερε πως «τα πρόσφατα σχόλια της Ελλάδας είναι προσπάθειες να βρει δικαιολογίες για την αντιρωσική της στάση» με αφορμή τον πόλεμο στην Ουκρανία.

Το «ξέσπασμα» Ζαχάροβα για τον Μητσοτάκη

«Ο Κυριάκος Μητσοτάκης προσέφερε “μια περίεργη επιλογή ιστορικών αναλογιών”», είπε η διπλωμάτης και συνέχισε: «Ο αγώνας των Ελλήνων για την ανεξαρτησία που χρονολογείται πριν από 200 χρόνια εξισώθηκε με τα εγκλήματα που διέπραξε το καθεστώς του Κιέβου, το οποίο διεξάγει πόλεμο εναντίον των ίδιων των πολιτών του στο Ντονμπάς εδώ και οκτώ χρόνια».

«Απίστευτο, οι ήρωες, που υπερασπίστηκαν το φρούριο του Μεσολογγίου το 1825-1826 συγκρίνονται με τους Ναζί από το τάγμα Azov», επισήμανε η ίδια. Πρόκειται για «άλλη μια προσπάθεια της Αθήνας να δικαιολογήσει τη βαθιά λανθασμένη απόφασή της να ενταχθεί στο αντιρωσικό μέτωπο της Δύσης, μεταξύ άλλων με την προμήθεια στο Κίεβο όπλων, τα οποία χρησιμοποιούνται για καθημερινά πλήγματα κατά ειρηνικών πολιτών στο Ντονμπάς», τόνισε η Ζαχάροβα.

«Αντιμετωπίζοντας πολυάριθμες κατηγορίες, η Ρωσία δεν είναι σε θέση να προσφέρει μια εναλλακτική οπτική, καθώς όλα τα ρωσικά μέσα ενημέρωσης έχουν αποκλειστεί από τον ελληνικό χώρο πληροφόρησης», σημείωσε η διπλωμάτης. Τα σχόλια της Ελλάδας αποτελούν επίδειξη πίστης στους κανόνες που επιβάλλουν οι ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ», πρόσθεσε η ίδια.

Loading

Total Views: 2 ,
.