24 Απριλίου, 2024

Πυλαία: Απίστευτο κάζο της ΑΕΚ από την φοβερή Πυλαία – Την υπέταξε με 21-10 και σήκωσε την κούπα

Πυλαία: Απίστευτο κάζο της ΑΕΚ από την φοβερή Πυλαία – Την υπέταξε με 21-10 και σήκωσε την κούπα

ΑΕΚ – Πυλαία: Ιστορικές στιγμές για την Πυλαία. Μετά τον νικηφόρο ημιτελικό επί του ΠΑΟΚ, πέτυχε… νέο άθλο επικρατώντας της ΑΕΚ 21-20 στον τελικό του Final-4 στο χάντμπολ των ανδρών και κατάκτησε για πρώτη φορά στην ιστορία της το Κύπελλο Ελλάδα.

Μία από τις μεγαλύτερες εκπλήξεις στην ιστορία του ελληνικού χάντμπολ πέτυχε ο ΑΕΣΧ Πυλαίας, κατακτώντας το κύπελλο Ελλάδας για την περίοδο 2021-22, το πρώτο της ιστορίας της.

Η ομάδα της Θεσσαλονίκης πήγε στο final-4 της Κοζάνης ως το απόλυτο αουτσάιντερ, νίκησε αρχικά τον περσινό φιναλίστ ΠΑΟΚ και στον τελικό… έκανε το “μπαμ”, επικρατώντας και της κατόχου του τροπαίου ΑΕΚ με 21-20 (ημίχρονο 12-9).

Με αμιγώς ελληνική σύνθεση, πολλά νέα παιδιά και σαφώς λιγότερες εναλλακτικές λύσεις από την Ενωση, το συγκρότημα του Μπάμπη Ανανιάδη αγωνίστηκε με τρομερό πάθος στην άμυνα, όπου και πάλι δέσποζε ο τερματοφύλακας Μπαμπατζανίδης, επέβαλε αργό ρυθμό και ήταν συνεχώς μπροστά στο σκορ, αντέχοντας και στην τελική αντεπίθεση του «Δικεφάλου».

ΑΕΚ (Δημήτρης Δημητρούλιας): Στεφάνοβιτς , Τζηράς , Σεβέλεφ, Νικολαΐδης, Λέμος , Άντζελιτς, Μυλωνάς , Ηλιόπουλος, Μπουκοβίνας, Πλάθα , Μόγια , Κοτσιώνης, Παπαδιονυσίου , Ουγκάλντε , Καλόμοιρος, Κεδέρης.