29 Μαρτίου, 2024

Πτώση ελικοπτέρου στην Σάμο: Ζωντανός ο Ρουμάνος πιλότος – Βρέθηκαν άλλα δύο μέλη του πληρώματος (video)

Πτώση ελικοπτέρου στην Σάμο: Ζωντανός ο Ρουμάνος πιλότος – Βρέθηκαν άλλα δύο μέλη του πληρώματος

Πηγή: samos24.gr

Το ελικόπτερο που κατέπεσε το απόγευμα της Τετάρτης (13/07) στη Σάμο, είχε απογειωθεί από το νησί στις 16:39 και το ατύχημα συνέβη στις 17:55. Στην περιοχή που επιχειρούσε κατάσβεση επικρατούν άνεμοι πάνω από 6 μποφόρ. Το πλήρωμα του ελικοπτέρου ήταν ένας Ρουμάνος, δύο Μολδαβοί και ένας Έλληνας μεταφραστής.

Στην περιοχή ξεκίνησε άμεσα έρευνες το δεύτερο Mi8 και έχει φθάσει και το πλοίο του λιμενικού. Λίγο μετά τις 18:40, βρέθηκε ο πιλότος από το λιμενικό και ένα ακόμα μέλος του πληρώματος ενώ συνεχίστηκε η έρευνα για τα υπόλοιπα μέλη.

Στην επιχείρηση της έρευνας και διάσωσης συμμετέχει και μη επανδρωμένο αεροσκάφος της Πολεμικής Αεροπορίας, το οποίο απογειώθηκε άμεσα από τη Σκύρο και έσπευσε στο σημείο.

Εντοπίστηκε σώος ο κυβερνήτης

Ο κυβερνήτης που εντοπίστηκε σώος και συνομίλησε με τους ανθρώπους που διεξάγουν την έρευνα, φέρεται να είπε πως είδε όλα τα μέλη του πληρώματος να βγαίνουν στην επιφάνεια της θάλασσας.

Μια εξέλιξη ιδιαίτερα σημαντική, καθώς αν τους είχε παρασύρει στον βυθό το ελικόπτερο, θα ήταν λιγοστές οι ελπίδες να εντοπιστούν σώοι.

Μάλιστα, ο πιλότος επιβιβάστηκε στη συνέχεια στο Super Puma της Πολεμικής Αεροπορίας, το οποίο είχε απογειωθεί από τη Χίο, όπου έδινε πληροφορίες

Βρέθηκε και δεύτερο μέλος του πληρώματος

Την ίδια στιγμή, το Λιμενικό Σώμα, ανακοίνωσε τη περισυλλογή και δεύτερου μέλους του πληρώματος, το οποίο όμως όπως μετέδωσε το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Alpha δεν είχε τις αισθήσεις του. Οι άνδρες του Λιμενικού Σώματος κάνουν ΚΑΡΠΑ στο μέλος του πληρώματος που βρέθηκε, προσπαθώντας να τον επαναφέρουν στη ζωή.