«Πρότεινα το πιστοποιητικό για το εμβόλιο γιατί…» – Αποκάλυψη από τον Κυριάκο Μητσοτάκη για τον κορωνοϊό

 «Πρότεινα το πιστοποιητικό για το εμβόλιο γιατί…» – Αποκάλυψη από τον Κυριάκο Μητσοτάκη για τον κορωνοϊό

Σε μια αποκάλυψη προχώρησε σχετικά με το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού ο Κυριάκος Μητσοτάκης, με τον πρωθυπουργό της χώρας να απαντά σχετικά με τους εμβολιασμούς και το λόγο, που πρότεινε την έκδοση πιστοποιητικού για όποιον εμβολιάζεται.

Ο πρωθυπουργός, μιλώντας στον Νίκο Χατζηνικολάου, είπε ότι για την πανδημία έγινε ό,τι ήταν δυνατόν. Απέρριψε, παράλληλα, την πρόταση Τσίπρα για σύγκληση του συμβουλίου πολιτικών αρχηγών, λέγοντας «γιατί να συζητήσουμε πίσω από τις κλειστές πόρτες, ενώ μπορούμε να συζητήσουμε ανοικτά στη Βουλή;».

Απαντώντας στην κριτική που δέχεται η κυβέρνηση για τους χειρισμούς της πριν το δεύτερο lockdown, ο πρωθυπουργός υποστήριξε ότι δεν αψήφησε τους κινδύνους που υπήρχαν και ενίσχυσε το ΕΣΥ. «Γνωρίζαμε ότι ερχόταν δεύτερο κύμα και όπως αποδείχτηκε ήταν πιο βίαιο» είπε συγκεκριμένα, σημειώνοντας πως η Ελλάδα τα πήγε σχετικά καλύτερα από άλλες χώρες».

Κορωνοϊός – Κυριάκος Μητσοτάκης: «2 εκατ. εμβολιασμοί μέχρι το Μάρτιο – Δεν είχαμε καμία πρόταση για lockdown στη Θεσσαλονίκη»

Ο κ. Μητσοτάκης διευκρίνισε ότι η επιτροπή λοιμωξιολόγων «ουδέποτε μας εισηγήθηκε κλείσιμο της Θεσσαλονίκης πριν τις 26 Οκτωβρίου» σχολιάζοντας έτσι την σχετική δήλωση του Άδωνι Γεωργιάδη πως σχετικές επιστημονικές εισηγήσεις είχαν δοθεί αλλά η κυβέρνηση δεν προχώρησε στο κλείσιμο της συμπρωτεύουσας σεβόμενη το θρησκευτικό αίσθημα.

Για τις «κατηγορίες» από το Politico σε βάρος της Ελλάδας ότι μπορούσε, αλλά δεν το έκανε, να αγοράσει άλλα δύο εκατ. εμβόλια, ο κ. Μητσοτάκης είπε ότι ήταν επιτυχία της Ευρώπης το ότι αγοράσαμε τα εμβόλια μαζί. Αποκάλυψε δε ότι η Ελλάδα έχει προαγοράσει ήδη 25 εκατ. δόσεις εμβολίων. Θα υπάρχει επάρκεια, ενώ θα έχουμε και περισσότερα εμβόλια από τον Απρίλιο.

Ο πρωθυπουργός τόνισε ότι σύντομα θα έχουμε τέσσερα εκατομμύρια δόσεις εμβολίου, άρα θα έχουμε εμβολιάσει δύο εκατομμύρια κατοίκους.

«Τον Μάρτιο θα είμαστε σε πολύ καλύτερη κατάσταση. Από Μάρτιο-Απρίλιο θα μπούμε στη διαδικασία μαζικών εμβολιασμών. Μέσα στο Φεβρουάριο θα δημιουργήσουμε πολύ μεγαλύτερα από τα ήδη υπάρχοντα κέντρα εμβολιασμών ώστε να έχουμε τη δυνατότητα να εμβολιάζουμε 20.000 την ημέρα» σημείωσε μεταξύ άλλων.

Κορωνοϊός: Η απάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη για το πιστοποιητικό του εμβολίου

Ο Νίκος Χατζηνικολάου, παράλληλα, ρώτησε τον πρωθυπουργό για το λόγο που πρότεινε να εκδίδεται πιστοποιητικό εμβολιασμού, αναφέροντας πως ίσως κάτι τέτοιο καθιστά υποχρεωτικό το εμβόλιο.

Ο κ. Μητσοτάκης επεσήμανε, ότι «καταλαβαίνω πως χώρες και επιχειρηματίες θα επιθυμούν στις συναλλαγές τους να έχουν μερικές διαβεβαιώσεις».

 64 total views,  2 views today

RSS
Follow by Email