20 Απριλίου, 2024

Power Pass Υπό Εκκαθάριση: Ανακοίνωση για ημερομηνία πληρωμής. Ποιοι παίρνουν νέα επιδότηση

Power Pass Υπό Εκκαθάριση: Ανακοίνωση για ημερομηνία πληρωμής. Ποιοι παίρνουν νέα επιδότηση

Έκλεισε η πλατφόρμα του Power Pass μέσα από το vouchers.gov.gr/powerpass και ακολουθεί η πληρωμή.

Όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, οι πληρωμές Power Pass θα έχουν γίνει μέχρι τις 15 Ιουλίου.

Το ίδιο είχε ανακοινώσει και ο Γενικός Γραμματέας Πληροφοριακών Συστημάτων Δημόσιας Διοίκησης, Δημοσθένης Αναγνωστόπουλος, τονίζοντας πως δεν θα δοθεί νέα παράταση, καθώς όσο πιο γρήγορα ολοκληρωθεί η διαδικασία, τόσο γρηγορότερα οι δικαιούχοι θα λάβουν τα χρήματα τους.

Η διορία για την υποβολή της αίτησης Power Pass λήγει στις 5 Ιουλίου, και συγκεκριμένα τα μεσάνυχτα.

Τι σημαίνει η ένδειξη Power Pass υπό εκκαθάριση

Είναι σημαντικό να κάνετε τακτικά έναν επανέλεγχο της αίτηση σας μέσω του vouchers.gov.gr/powerpass :

Σημειώνεται ότι το Power Pass καλύπτει μόνο τους μήνες Ιανουάριο-Μάιο 2022, οπότε προσφέρει μόνο πρόσκαιρη ανακούφιση από το κόστος ηλεκτρικού ρεύματος. Για ακόμα μεγαλύτερη εξοικονόμηση, οι καταναλωτές εκμεταλλεύονται τις προσφορές μεγάλων παρόχων που ανακοινώνονται αυτή την περίοδο, όπως ο ΗΡΩΝ, που ηγείται στην Ελληνική αγορά και ανακοίνωσε έκπτωση 45% και η Protergia του ομίλου Μυτιληναίος που προσφέρει ως 50% έκπτωση. Κάντε κλικ στους αντίστοιχους συνδέσμους για να πάρετε τις προσφορές ΗΡΩΝ και Protergia χωρίς καμία δέσμευση.

Όσοι έχουν υποβάλει την αίτηση, βλέπουν την ένδειξη Power Pass υπό εκκαθάριση. Κληθείς να εξηγήσει, ο κ. Αναγνωστόπουλος είπε ότι σε αυτήν την περίπτωση η αίτηση έχει υποβληθεί ορθά και σύντομα θα λάβουν ενημέρωση και για το τελικό ποσό που θα λάβει ο δικαιούχος.

Μέχρι και χθες το βράδυ οι αιτήσεις που είχαν υποβληθεί ξεπερνούσαν τα 2.750.000 και μέχρι τα μεσάνυχτα αναμένεται να υποβληθούν αρκετές ακόμη.

Τις επόμενες μέρες, μπορείτε να μπαίνετε ξανά με τους κωδικούς Taxisnet στην ηλεκτρονική πλατφόρμα, όπου θα ενημερώνεστε για το στάδιο στο οποίο βρίσκεται η αίτησή σας.

Αναλυτικά:

«Υπό εκκαθάριση»: Για όσες αιτήσεις είναι σε αυτή την κατάσταση, έχουν ολοκληρωθεί οι έλεγχοι και περιμένουν από 1η Ιουλίου 2022 να εκτελεστούν οι εκκαθαρίσεις για να αποφασιστεί το ποσό της επιστροφής.

«Προς αποστολή στο τραπεζικό ίδρυμα»: Το ποσό επιστροφής (για πληρωμή, μέσω ΔΙΑΣ) θα αποσταλεί στην επιλεγμένη τράπεζα.

«Προς επεξεργασία από τραπεζικό ίδρυμα»: Η εντολή για το ποσό επιστροφής έχει αποσταλεί στην επιλεγμένη τράπεζα μέσω ΔΙΑΣ και αναμένεται από την τράπεζα να κάνει την πληρωμή.

«Εγκριθείσα»: Σημαίνει ότι έχουμε λάβει απάντηση από το επιλεγμένο Χρηματοπιστωτικό Ίδρυμα ότι εκτέλεσε επιτυχώς την πληρωμη. Ο/Η δικαιούχος μπορεί να ελέγξει το λογαριασμό του/της.

Πώς κάνετε αίτηση για Power Pass

Αρχικά πρέπει να μπείτε στην ηλεκτρονική πλατφόρμα, πατώντας ΕΔΩ, χρησιμοποιώντας τους προσωπικούς σας κωδικούς Taxisnet.

Βεβαιώνετε ή επικαιροποιείτε τα στοιχεία για τη κύρια κατοικία, τον μετρητή κατανάλωσης ηλεκτρικού ρεύματος και το ποσοστό συνιδιοκτησίας.

Διορθώνετε τυχόν λάθη ή παραλείψεις στα στοιχεία για την κύρια κατοικία.

Γράφετε τον αριθμό του τραπεζικού σας λογαριασμού (IBAN).

Πιστοποιείτε την ορθότητα των στοιχείων και να οριστικοποιείτε την υποβολή της αίτησης.

Ποιοι παίρνουν επιπλέον επιδότηση για το ρεύμα

την ίδια ώρα, με το βάρος της εκτίναξης των τιμών φυσικού αερίου που ακολουθούν ένα νέο ξέφρενο ράλι που προσεγγίζει τα 170 ευρώ η μεγαβατώρα, η κυβέρνηση αυξάνει τις επιδοτήσεις για τον μήνα Ιούλιο τόσο για τους οικιακούς χρήστες, όσο και για τους επαγγελματίες.

Όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Κώστας Σκρέκας, για τον τρέχοντα μήνα η κυβέρνηση θα επιδοτήσει οριζόντια όλους τους οικιακούς χρήστες με 200 ευρώ την μεγαβατώρα (0,20 ανά κιλοβατώρα), χωρίς εισοδηματικά κριτήρια και χωρίς όριο στην κατανάλωση απορροφώντας έως και το 80% της αύξησης. Συνολικά για την στήριξη των καταναλωτών θα διατεθούν 722 εκατ. ευρώ σημειώνοντας αύξηση κατά 300 εκατ. σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα.

Για τους δικαιούχους του κοινωνικού τιμολογίου, η επιδότηση θα ανέλθει σε 240 ευρώ η μεγαβατώρα καλύπτοντας το 100% της αύξησης.
Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-cl7j4gbj5dld)

Για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις (ψιλικά, φούρνους κομμωτήρια κ.α), η επιδότηση διαμορφώνεται στα 192 ευρώ ανά μεγαβατώρα, απορροφώντας έως το 82% της αύξησης. Αντίστοιχα, στα αγροτικά τιμολόγια η στήριξη είναι 213 ευρώ ανά μεγαβατώρα καλύπτοντας έως και το 90% της αύξησης.

Για τους επαγγελματικούς και βιομηχανικούς καταναλωτές η επιδότηση ανέρχεται σε 148 ευρώ. Σε 30 ευρώ ανά θερμική μεγαβατώρα διαμορφώνεται επίσης η στήριξη για το φυσικό αέριο.

Κλείσιμο
Ο υπουργός ανέφερε ότι έως τα τέλη Ιουλίου οι συνολικές επιδοτήσεις για την ελάφρυνση του ενεργειακού κόστους θα φτάσουν τα 5 δισ.

Ο υπουργός αναφέρθηκε και στην δεύτερη παρέμβαση για τα ελληνικά νοικοκυριά, η οποία αφορά την κατάργηση της ρήτρας αναπροσαρμογής από τον Αύγουστο. Πρόκειται για μια ρύθμιση που όπως τόνισε θα επιτρέψει την δυνατότητα επιλογής προμηθευτή από τους καταναλωτές και μάλιστα αζημίως αφού θα ξέρουν εκ των προτέρων τα τιμολόγια των παρόχων.