20 Απριλίου, 2024

Ποιους 206 γιατρούς επιστράτευσαν: Τι κοινό έχουν, δείτε το φύλλο πορείας που έλαβαν σπίτι. Έξαλλοι

Ποιους 206 γιατρούς επιστράτευσαν: Τι κοινό έχουν, δείτε το φύλλο πορείας που έλαβαν σπίτι. Έξαλλοι

Τι κοινό έχουν οι 206 ιατροί που επιστρατεύθηκαν από την κυβέρνηση; Ποια απόφαση τους οδήγησε στο να λάβουν φύλλο πορείας;

Στη λύση της επιστράτευσης ιατρών οδηγήθηκε η κυβέρνηση, καθώς δεν υπήρχε ανταπόκριση στο κάλεσμα προς τους ιδιώτες γιατρούς, προκειμένου να συνδράμουν σε αυτήν τη μεγάλη μάχη που δίνεται στα νοσοκομεία, στην κορύφωση, όπως φαίνεται, της πανδημίας.

Ανακοινώθηκε ότι η κυβέρνηση προχωρά σε επιστράτευση 206 ιδιωτών γιατρών, συγκεκριμένων ειδικοτήτων, για έναν μήνα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, δόθηκαν από το υπουργείο Υγείας τα φύλλα πορείας επίταξης των 206 υγειονομικών.

Διαβιβάστηκαν στις αστυνομικές διευθύνσεις της Αττικής, προκειμένου οι αστυνομικοί να τα επιδώσουν έως το τέλος της ημέρας με ταυτοπροσωπία ή θυροκόλληση.

Το φύλλο πορείας για την επιστράτευση των γιατρών

Ποιοι 206 γιατροί επιστρατεύθηκαν

Σύμφωνα με πληροφορίες, το υπουργείο επέλεξε να επιστρατεύσει γιατρούς παθολόγους, πνευμονολόγους και γενικούς γιατρούς.

Οι ηλικίες τους είναι κάτω των 60 ετών.

Και μάλιστα όλοι έχουν ένα κοινό, είναι συμβεβλημένοι με τον ΕΟΠΥΥ, γεγονός που έκανε πολλούς έξαλλους, καθώς δεν πίστευαν ότι αυτή η απόφαση θα οδηγούσε στην επιστράτευση τους.

Πελώνη: Αν δεν συμμορφωθούν, θα υπάρξουν οι προβλεπόμενες κυρώσεις

Μιλώντας στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών και αναφερόμενη στο ζήτημα της επιστράτευσης των ιδιωτών γιατρών, η κυρία Πελώνη τόνισε ότι όλοι πρέπει να αναλάβουν τις ευθύνες τους και χαρακτήρισε τη μάχη με την πανδημία «πόλεμο της γενιάς μας».

Σημείωσε, παράλληλα, ότι γίνεται μια μεγάλη εθνική προσπάθεια και κάλεσε όλους και ειδικά γιατρούς και υγειονομικούς να αναλάβουν τις ευθύνες που τους αναλογούν.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, η κυβερνητική εκπρόσωπος τόνισε ότι σε περίπτωση που κάποιοι γιατροί δεν συμμορφωθούν με την επιστράτευση, θα υπάρξουν οι προβλεπόμενες, από το Σύνταγμα, κυρώσεις.