20 Απριλίου, 2024

Πληρώνετε πραγματικά φθηνό ρεύμα; Μην είστε και τόσο σίγουροι

Πληρώνετε πραγματικά φθηνό ρεύμα; Μην είστε και τόσο σίγουροι

Φτηνό ρεύμα: Σε κουίζ για δυνατούς λύτες εξελίσσεται η αγορά του ηλεκτρικού ρεύματος, με τους παρόχους να δίνουν διαρκώς νέα πακέτα στους καταναλωτές. Πώς μπορείτε να επιλέξετε αυτό που σας συμφέρει καλύτερα;

Φτηνό ρεύμα: Χρεώσεις ανά KW

Οι χρεώσεις του ρεύματος ανά KW διαφέρουν από εταιρεία σε εταιρεία και ανάλογα πιο πρόγραμμα θα επιλέξετε.

Η χρέωση της ΔΕΗ είναι περίπου 0.11€ / KW (καθαρά και μόνο για το σκέλος του ρεύματος, προ ΦΠΑ).

Αντίστοιχα, ο ποιο οικονομικός εναλλακτικός πάροχος μπορεί να σας προσφέρει μια τιμή ακόμα και κοντά στο 0.055€ / KW – δηλαδή περίπου μισή τιμή σε σχέση με το κόστος της ΔΕΗ.

Σε κάθε περίπτωση, θα πρέπει να βλέπετε αναλυτικά τις χρεώσεις του παρόχου που θα υπογράψετε καθώς και τις ενδεχόμενες επιπλέον χρεώσεις όπως η ρήτρα ΟΤΣ ή τα ετήσια κόστη συνδρομής.

Φτηνό ρεύμα: Διαδικασία αλλαγής παρόχου

Η διαδικασία που ακολουθείτε για να αλλάξετε πάροχο ρεύματος είναι πολύ εύκολη. Αφού αποφασίσετε με ποια εταιρεία θέλετε να συνεργαστείτε ώστε να εξοικονομήσετε χρήματα από το λογαριασμό ρεύματος, τότε αποστέλλετε ηλεκτρονικώς τα απαραίτητα έγγραφα όπως ταυτότητα και έναν τωρινό λογαριασμό ρεύματος και η διαδικασία ολοκληρώνεται μέσα σε μερικές ημέρες.

Η νέα σας εταιρεία θα σας στείλει να υπογράψετε ηλεκτρονικά τα συμβόλαια ώστε να γίνει η αλλαγή του παρόχου.

Φτηνό ρεύμα: Θα μείνω χωρίς ρεύμα μέχρι να ολοκληρωθεί η αλλαγή;

Σε καμία περίπτωση! Η αλλαγή ρεύματος είναι μια λογιστική μόνο αλλαγή που σε καμία περίπτωση δε θα σας αφήσει χωρίς ρεύμα.

Ο ρυθμιστής δικτύου παραμένει ο ΔΕΔΔΗΕ και αλλάζει μόνο ο λογιστικός πάροχος που θα σας τιμολογεί πλέον με τις νέες – μειωμένες – τιμές.

Φτηνό ρεύμα: Πώς να επιλέξω την κατάλληλη εταιρεία ρεύματος;

Την εταιρεία που θα σας τιμολογεί, θα την επιλέξετε με μοναδικό κριτήριο την τελική αξία ρεύματος – πόσο δηλαδή θα σας κοστίζει μηνιαίως το ρεύμα, σε σχέση με τον προηγούμενο πάροχο που είχατε.

Επιλέξτε δηλαδή τη φθηνότερη εταιρεία ρεύματος, με μοναδικό κριτήριο την τιμή.

Δεν πρόκειται να αλλάξει κάτι στις υπηρεσίες του δικτύου ή να μείνετε χωρίς ρεύμα – η μόνη αλλαγή που θα δείτε είναι στην τιμολόγηση και στην -πιθανή- εξοικονόμηση αρκετών χρημάτων.

Βρείτε έναν πάροχο που δεν θα έχει ρήτρα ΟΤΣ – ή θα είναι μικρό το ρίσκο να την περάσει η χονδρική τιμή KW – καθώς και όσο το δυνατόν πιο χαμηλή τιμή ανά KW.

Επίσης, σημαντικός παράγοντας είναι και το ετήσιο κόστος ή αλλιώς η συνδρομή που έχουν αρκετές εταιρείες.

Θα πρέπει να υπολογίσετε όλα τα κόστη και να δείτε ποια εταιρεία ρεύματος σας συμφέρει να επιλέξετε!

Δείτε επιλεγμένες ιστοσελίδες που σας επιτρέπουν να πάρετε προσφορές για φθηνότερο ρεύμα χωρίς καμία δέσμευση:

Revma Prosfora – Τo revmaprosfora βοηθά τους χρήστες να συγκρίνουν και να αλλάξουν πάροχο ηλεκτρικής ενέργειας και να πληρώνουν οικονομικότερο λογαριασμό ρεύματος μέσα από τα ανταγωνιστικά προγράμματα του Ομίλου ΗΡΩΝ.

Revma Deal – To revmadeal βοηθά τους χρήστες να συγκρίνουν και να αλλάξουν πάροχο ηλεκτρικής ενέργειας και να πληρώνουν οικονομικότερο λογαριασμό ρεύματος μέσα από τα ανταγωνιστικά προγράμματα της Protergia.

Energy Market – Η μεγαλύτερη online πλατφόρμα σύγκρισης παρόχων ηλεκτρικής ενέργειας που σε βοηθάει να εξοικονομήσεις έως 30% στον λογαριασμό του ρεύματός σου.

Allazorevma.gr – Το site allazorevma.gr είναι ο πρώτος και μοναδικός διαδικτυακός τόπος στην Ελλάδα που συγκρίνει τα τιμολόγια ΟΛΩΝ των παρόχων ρεύματος.