19 Μαρτίου, 2024

Πέτρος Φιππίδης: Ολοκληρώνεται η κατάθεση της πρώτης καταγγέλλουσας – Η σοκαριστική μαρτυρία

Πέτρος Φιλιππίδης

Πέτρος Φιππίδης: Ολοκληρώνεται η κατάθεση της πρώτης καταγγέλλουσας – Η σοκαριστική μαρτυρία

Κεκλεισμένων των θυρών συνεχίζεται και σήμερα (16.05.2022) η διαδικασία στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας που δικάζει την υπόθεση του Πέτρου Φιλιππίδη για τις κατηγορίες του βιασμού και της απόπειρας βιασμού.

Ωστόσο, πιθανότητα εντός της ημέρας να ολοκληρωθεί η κατάθεση της πρώτης γυναίκας που κατήγγειλε τον Πέτρο Φιλιππίδη η οποία εδώ και τέσσερις συνεδριάσεις καταθέτει κεκλεισμένων των θυρών μετά από από αίτημα του νομικού της εκπροσώπου στο δικαστήριο το οποίο και έγινε ομόφωνα αποδεκτό από το δικαστήριο.

Η ανατριχιαστική μαρτυρία

Η καταγγέλλουσα αποδίδει στον Πέτρο Φιλιππίδη πως την βίασε δύο φορές το 2008. Σύμφωνα με πληροφορίες η καταγγέλλουσα περιέγραψε στο δικαστήριο όσο είχε αναφέρει και στη μήνυσή της, εξηγώντας πως τον Σεπτέµβριο του 2008 της επιτέθηκε σεξουαλικά μέσα στο καµαρίνι του θεάτρου «Ήβη», ενώ τον είχε επισκεφθεί για επαγγελµατικό ραντεβού.

Σύμφωνα με την μαρτυρία της, ο Πέτρος Φιλιππίδης προχώρησε σε ασελγείς πράξεις σε βάρος της, ενώ δύο μήνες νωρίτερα, την είχε καλέσει σε γραφείο θεατρικής εταιρείας και είχε προβεί και πάλι σε πράξεις που συνιστούν βιασμό. Η γυναίκα είχε περιγράψει ότι το Σεπτέμβριο του 2008, στο θέατρο, ο ηθοποιός της επιτέθηκε και τελικά την εξανάγκασε σε πράξεις που στοιχειοθετούν το αδίκημα του βιασμού.

Εφόσον, ολοκληρωθεί σήμερα η κατάθεση της νεαρής γυναίκας τότε εντός της ημέρας θα αρχίσει, με ανοικτές της πόρτες πλέον, η εξέταση της δεύτερης καταγγέλλουσας η οποία και δεν υπέβαλε αίτημα να καταθέσει κεκλεισμένων των θυρών.

«Τσάμπα δεν είναι κανείς στο θέατρο»

Η δεύτερη καταγγέλλουσα έχει καταθέσει πως δέχθηκε σεξουαλική επίθεση το 2010 στο θέατρο Μουσούρη.

Ενώ βρισκόταν στο καμαρίνι του ηθοποιού για να συζητήσουν για ενδεχόμενη επαγγελματική συνεργασία εκείνος, όπως λέει, της επιτέθηκε σεξουαλικά. Εκείνη αντιστάθηκε, πάλεψαν για αρκετή ώρα και τελικά η γυναίκα κατάφερε να ξεφύγει. Στην κατάθεσή της περιέγραψε: «Μου όρμησε, με φιλούσε στο λαιμό και ήθελε να φτάσει στα χείλη μου. Προσπαθώντας να ξεφύγω του έλεγα «σας παρακαλώ σταματήστε, δεν θέλω να το κάνουμε αυτό, δεν αισθάνομαι καλά, αφήστε με, με πονάτε». Τότε εκείνος μου απάντησε «μη φωνάζεις τσάμπα, δεν είναι κανείς στο θέατρο».