29 Μαρτίου, 2024

Πέτρος Φιλιππίδης: Θα δημοσιοποιήσει τις δικές του θέσεις για όσα του καταλογίζονται

Πέτρος Φιλιππίδης: Θα δημοσιοποιήσει τις δικές του θέσεις για όσα του καταλογίζονται

«Σπάει» τη σιωπή του

Έτοιμος να σπάσει τη σιωπή του είναι ο Πέτρος Φιλιππίδης.

Ο προφυλακισμένος ηθοποιός, που κατηγορείται για ένα βιασμό και δύο απόπειρες βιασμού, σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας «Μπαμ», φέρεται αποφασισμένος πλέον να δημοσιοποιήσει τις δικές του θέσεις για όσα του καταλογίζονται.

Στις φυλακές της Τρίπολης, όπου κρατείται από τις 28 Ιουλίου, ο Φιλιππίδης, παρά το αρχικό σοκ της απόφασης ανακριτή και εισαγγελέα για την προφυλάκισή του, καθώς έλεγε τότε πως «δεν το πιστεύει» και ότι ποτέ δεν φανταζόταν πως θα κατέληγε στη φυλακή, φέρεται να έχει προσαρμοστεί εδώ και αρκετές ημέρες στην καινούργια του ζωή.

Είναι αλήθεια, βέβαια, πως καταβάλλει προσπάθειες προκειμένου να αποφυλακιστεί με όρους μέχρι τη δίκη του.

Ωστόσο, μένοντας πια, από τη βίλα του Ψυχικού, σε ένα κελί με άλλους 18-20 κρατούμενους – μεταξύ των οποίων και ο συνάδελφός του, επίσης κατηγορούμενος για βιασμούς, Δημήτρης Λιγνάδης – ο ηθοποιός φαίνεται πως κατάφερε να ανακτήσει την ψυχραιμία του και ενώ, μέχρι στιγμής, τηρούσε απόλυτη σιγή – πέραν των όσων υποστήριξε στις καταθέσεις του, το περιεχόμενο των οποίων έγινε γνωστό – θέλει πλέον να μιλήσει.«Πόρτα» από τον Φιλιππίδη στον Λιγνάδη

Η «πολιορκία» Λιγνάδη που τον θέλει… πρωταγωνιστή

Δημήτρης Λιγνάδης και Πέτρος Φιλιππίδης βρίσκονται στις ίδιες φυλακές και μοιράζονται πια και το ίδιο κελί.

Μάλιστα, οι πληροφορίες λένε πως περνούν αρκετό χρόνο μαζί καθώς, πέρα από τις κατηγορίες για βιασμό και απόπειρες βιασμού, για τις οποίες διώκονται αμφότεροι, προέρχονται και οι δύο από το καλλιτεχνικό στερέωμα και έχουν αρκετά κοινά.

Τώρα, επιδιώκουν να περάσουν πιο… δημιουργικά τον χρόνο τους στις φυλακές. Όπως είχαν κάνει γνωστό τα «Νέα Σαββατοκύριακο», εδώ και πολλές εβδομάδες ο Δημήτρης Λιγνάδης έστησε θεατρική ομάδα μέσα στις φυλακές, για να ανεβάσει παράσταση. Μάλιστα, έχουν ήδη ξεκινήσει οι πρόβες.

Ο Λιγνάδης, από την πρώτη στιγμή ήθελε στη συγκεκριμένη ομάδα να συμμετέχει και ο Πέτρος Φιλιππίδης. Άλλωστε, οι δυο τους μοιράζονται τον ίδιο θάλαμο με τον αριθμό 3. Τους χωρίζει μόλις ένα κρεββάτι και περνούν πολλές ώρες της ημέρας μαζί. Όμως, ο Φιλιππίδης δεν έχει αποδεχθεί την πρόταση του πρώην καλλιτεχνικού διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου. Να σημειώσουμε ότι οι δυο τους δεν είχαν συνεργαστεί ούτε έξω από τα κάγκελα της φυλακής.

Μέχρι τώρα, 10 άτομα συμμετέχουν στη θεατρική ομάδα που έχει δημιουργήσει ο Λιγνάδης, μεταξύ των οποίων, σύμφωνα με πληροφορίες, συμμετέχει και ο Τριαντάφυλλος Αποστόλου. Πρόκειται για τον προπονητή ιστιοπλοΐας, που είναι κατηγορούμενος για τον βιασμό της – τότε – 11χρονης πρωταθλήτριας στην ιστιοπλοΐα.

Οι πληροφορίες λένε ότι η θεατρική παράσταση που ετοιμάζεται θα έχει σχέση με τη συμπλήρωση των 200 χρόνων από την Επανάσταση του 1821.

Όσο για τον Πέτρο Φιλιππίδη, ίσως να ελπίζει πως θα έχει αποφυλακιστεί υπό όρους μέχρι την έναρξη των παραστάσεων…«Κόλαση» για τον Πέτρο Φιλιππίδη: Τον γλίτωσε τελευταία στιγμή από την αυτοκτονία η σύζυγός του!

Οι επόμενες κινήσεις της Ελπίδας Νίνου

Με τον Πέτρο Φιλιππίδη να παραμένει στη φυλακή, η σύζυγός του, Ελπίδα Νίνου, που μέχρι τον έχει στηρίξει απόλυτα, ακόμη και με την κατάθεσή της, καλείται να πάρει άμεσα κάποιες αποφάσεις.

Το μέλλον του γνωστού ηθοποιού βρίσκεται στα χέρια των δικαστικών λειτουργών και κανείς δεν ξέρει ακόμη πώς θα εξελιχθούν τα πράγματα.

Η νομοθεσία, βέβαια, δίνει νομικά εργαλεία στους κατηγορούμενους, προκειμένου να κερδίσουν κάποια οφέλη, όπως για παράδειγμα η αίτηση αντικατάστασης της προφυλάκισης – αποφυλάκιση μέχρι να γίνει η δίκη – κάτι που ζητά ο Πέτρος Φιλιππίδης, ωστόσο, στην υπόθεσή του δεν είναι και τόσο εύκολο.

Η σύζυγός του, λοιπόν, φέρεται να περιμένει αυτήν ακριβώς την εξέλιξη και κατόπιν να αποφασίσει για το μέλλον της.

Αν παραμείνει προφυλακισμένος ο σύζυγός της, είναι πολύ πιθανό να φύγει από την Αθήνα για την ιδιαίτερη πατρίδα της, την Κέρκυρα, ενώ δεν αποκλείεται ακόμη και να εγκαταλείψει τη χώρα μαζί με τον γιό της και να επιστρέψουν την περίοδο της ακροαματικής διαδικασίας.

Τις επόμενες ημέρες, οι δικαστές θα αποφανθούν για την τύχη του Φιλιππίδη και τότε θα κριθούν όλα για την Ελπίδα Νίνου.