Παραίτηση βόμβα μετά τις καταγγελίες σeξουαλικής κακοποίησης στη Δικαιοσύνη: Σχέση με κορυφαίο πολιτικό

Παραίτηση βόμβα μετά τις καταγγελίες σeξουαλικής κακοποίησης στη Δικαιοσύνη: Σχέση με κορυφαίο πολιτικό

Την παραίτηση του υπέβαλε στον υπουργό Δικαιοσύνης, Κώστα Τσιάρα ο πρόεδρος της Αρχής Εξέτασης Προδικαστικών Προσφυγών (ΑΕΠΠ) και πρώην πρόεδρος Εφετών των Διοικητικών Δικαστηρίων.

Αφορμή οι καταγγελίες για βι@σμό μίας γυναίκας δικαστή, αλλά και καταγγελίες για σεξουαλική παρενόχληση άλλων γυναικών , θέμα που είχε αποκαλύψει το dikastikoreportaz.gr

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρώην πρόεδρος Εφετών παραιτήθηκε από τη θέση του προέδρου της ΑΕΠΠ, όπως αναφέρει στο έγγραφο το οποίο κατέθεσε στον υπουργό Δικαιοσύνης, Κωνσταντίνο Τσιάρα.

Στην επιστολή του, φέρεται να χαρακτηρίζει «κατασκευασμένα» όσα του καταλογίζονται. Μάλιστα, κάνει λόγο για προσπάθεια πλήξης της προσωπικότητας και του κύρους του.

Μετά την παραίτηση, καθήκοντα προέδρου αναλαμβάνει ο αρχαιότερος αντιπρόεδρος της ΑΕΠΠ, ενώ αναμένεται με Πράξη του Υπουργικού Συμβουλίου να γίνει δεκτή η αίτηση παραίτησης του προέδρου της ανεξάρτητης Αρχής.

Σύμφωνα με πληροφορίες, σημαίνοντα ρόλο στην επαγγελματική…ανέλιξη του γνωστού και μη εξαιρετέου «μπουμπουκιού» της Αρχής Εξέτασης Προδικαστικών Προσφυγών (ΑΕΠΠ) ο οποίος τελικά παραιτήθηκε έχει παίξει ο καθηγητής ποινικού δικαίου και πρώην γραμματέας του υπουργικού Συμβουλίου στην κυβέρνηση Κώστα Καραμανλή, Αργύρης Καρράς.

Τοποθέτηση

Από την έρευνα προκύπτει ότι ο “μεσάζων” για την κατάληψη της θέσης, καθηγητής του ποινικού δικαίου ο οποίος ένα φεγγάρι (2002-2004) είχε διατελέσει και μέλος του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης, κ. Καρράς γνωρίζεται πολύ-καλά θα έλεγα, με τον πρώην πρόεδρο Εφετών των διοικητικών δικαστηρίων.

Η γνωριμία εκκινεί πριν από αρκετά χρόνια όταν ο πρώην δικαστής ήταν ακόμη εν ενεργεία. Τότε λοιπόν, σύμφωνα με καθόλα αξιόπιστες «πηγές» ο πρώην στενός συνεργάτης του Κώστα Καραμανλή έπεσε στην… ανάγκη του. Η γνωριμία έγινε σε χρόνο dt. Και όσοι γνωρίζουν τον τρόπο σκέψης αλλά και δράσης του νυν μεγαλοστελέχους της Αρχής από την περίοδο που ήταν ενεργός δικαστικός λειτουργός, λένε ότι σπάνια αφήνει αυτές τις ευκαιρίες να πάνε χαμένες.

Τα χρόνια κύλησαν, οι σχέσεις των δυο ανδρών συσφίχθηκαν ακόμη περισσότερο και κάποια στιγμή το 2017 (επί ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ) ο πρώην πρόεδρος Εφετών ο οποίος είχε αποχωρήσει στο μεταξύ από το Σώμα καθώς ουδέποτε κατάφερε να προαχθεί σε Σύμβουλο της Επικρατείας, χρειάστηκε, όπως μαθαίνω, ένα δυνατό χτύπημα στην…πλάτη από τον κ. Καρρά.

Όπερ εγένετο καθώς, πρόσωπα που γνωρίζουν το παρασκήνιο εκείνης της περιόδου όσο κανείς μου λένε ότι ο πρώην στενός συνεργάτης του Κώστα Καραμανλή το μόνο που είχε να κάνει ήταν να πει «δυο-τρία καλά λόγια» στον τότε πρόεδρο της Δημοκρατίας, επίσης Καραμανλικό, Προκόπη Παυλόπουλο. Ω του θαύματος ο μετρίων δυνατοτήτων πρώην δικαστικός λειτουργός επιλέγει ως ένα από τα μεγαλοστελέχη της Ανεξάρτητης Αρχής η οποία, μεταξύ μας, έχει αρκετή «ύλη» αρκεί να έχεις όρεξη για…δουλειά.

Η συνέχεια είναι άκρως απολαυστική καθώς έχει αναδειχθεί τόσο μέσω των δημοσιευμάτων της «Μ» αλλά πλέον και μέσω των καταγγελιών στελεχών της ΑΕΠΠ και όχι μόνο που βλέπουν το φως της δημοσιότητας. Η διαπλοκή που στήθηκε σε χρόνο μηδέν μου λένε ότι δύσκολα συναντάται ακόμη και σε μια χώρα που δικαίως αποκαλείται από πολλούς ως η «Κολομβία των Βαλκανίων».

Υποθέσεις που χρεώνονταν σε συγκεκριμένα εκλεκτά πρόσωπα του μεγαλοστελέχους, υπάλληλοι της ΑΕΠΠ οι οποίοι εξοστρακίστηκαν επειδή δεν συμφωνούσαν με τις τακτικές του και φυσικά συγκεκριμένα δικηγορικά γραφεία τα οποία σάρωναν όλες τις δουλειές έχοντας ως πελάτες συγκεκριμένους επιχειρηματίες οι οποίοι προσέφευγαν στην Ανεξάρτητη Αρχή.

Η λίστα είναι ατελείωτη.

Τα δικηγορικά γραφεία και οι πανεπιστημιακοί οι οποίοι όμως φέρονται να έχουν συντελέσει στο να στηθεί αυτό το «πανηγύρι» είναι μετρημένοι στα δάκτυλα των δυο χεριών. Θα έχει λοιπόν ενδιαφέρον κάποια στιγμή να μας πει την άποψή του περί αυτών όλων που ακούγονται, διαρρέονται και γράφονται και ο κ. Καρράς…

Σε όλα αυτά να αξίζει να προστεθεί ότι το «δεξί χέρι» του συγκεκριμένου μεγαλοστελέχους που πλέον καταγγέλλεται και για βιασμό, η Σταυρούλα Κουρή, επιστήθια φίλη του Νίκου Παππά, η οποία έδωσε τα ρέστα της λίγο πριν τις εκλογές του 2019 προκειμένου να γίνει το χατίρι του υπουργού Σπίρτζη για το θέμα των ηλεκτρονικών διοδίων στους αυτοκινητόδρομους, βρίσκεται εδώ και περίπου δυο μήνες σε αναρρωτική άδεια.

Την ίδια στιγμή ο ένας μετά τον άλλον τα «πρωτοπαλίκαρα» του συγκεκριμένου «παράγοντα» της ΑΕΠΠ παραιτούνται.

Και μέσα σε όλα ο Άρειο Πάγος έχει καλέσει για κατάθεση υπάλληλο της Αρχής το όνομα της οποία φιγουράριζε σε καταγγελία κατά του πρώην προέδρου Εφετών, με την ίδια στη συνέχεια να αναφέρει ότι χρησιμοποιήθηκε εν αγνοία της!

Πρόκειται, αν μη τι άλλο, για μια πολύ ωραία και προπαντώς καθαρή ατμόσφαιρα!

 1,872 total views,  6 views today

.