20 Απριλίου, 2024

ΠΑΟΚ – Άρης 0-1: Μεγάλη νίκη οι Κίτρινοι, μεγάλο πισωγύρισμα για τον Δικέφαλο!

ΠΑΟΚ – Άρης 0-1: Μεγάλη νίκη οι Κίτρινοι, μεγάλο πισωγύρισμα για τον Δικέφαλο!

Το ντέρμπι της Θεσσαλονίκης μεταξύ του ΠΑΟΚ και του Άρη ήταν εξαιρετικό ποδοσφαιρικά αλλά στιγματίστηκε από την εισβολή μιας μερίδας οπαδών, που προκάλεσαν μια καταστροφική διακοπή που γύρισε πολλά χρόνια πίσω τον Δικέφαλο.

Στις καθυστερήσεις του αγώνα, κι ενώ ο Άρης νικούσε 0-1 με γκολ του Μαντσίνι, οπαδοί του ΠΑΟΚ μπήκαν στο γήπεδο. Ο διαιτητής διέκοψε το ματς, οι ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια και ακολούθησε ένταση με τη αστυνομία και ρίψη αντικειμένων και βεγγαλικών. Πέρασαν περίπου 40 λεπτά για να αδειάσει το γήπεδο και να επανέλθουν οι ομάδες στο χορτάρι προκειμένου να παιχθούν οι καθυστερήσεις του αγώνα. Τα δύο λεπτά του έξτρα χρόνου παίχθηκαν σε άδειες κερκίδες αλλά το 0-1 παρέμεινε υπέρ του Άρη που πανηγύρισε μια πολύ σημαντική νίκη μετά τη συντριβή που υπέστη προ εβδομάδας στην έδρα του από τον ΠΑΣ Γιάννινα με 0-5.

Αντιθέτως, ο ΠΑΟΚ πέραν της ήττας, έχει να διαχειριστεί και μια εξαιρετικά δύσκολη κατάσταση μετά το «ντου» των οπαδών και τη διακοπή, γεγονότα που απειλούν τον Δικέφαλο με βαριά τιμωρία.

Το χρονικό της διακοπής

90’+1′ Οι οπαδοί του ΠΑΟΚ εισέβαλλαν στον αγωνιστικό χώρο στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων του αγώνα, διακόπτοντας το παιχνίδι.

90’+2′ Με εντολή του Σκωτσέτζου ρέφερι Μάντεν, οι δύο ομάδες αναχώρησαν άμεσα στα αποδυτήρια, οι δυνάμεις της αστυνομίας εισέβαλλαν στο γήπεδο και ακολούθησαν σκηνές έντασης. Υπήρξε ρίψη αντικειμένων, κροτίδων, με τον μεγαλύτερο όγκο του κόσμου να αποχωρεί από το γήπεδο και ορισμένους εξ αυτών να αποδοκιμάζουν έντονα τα όσα προηγήθηκαν και επέφεραν τη διακοπή.

21:30 Οι δυνάμεις των ΜΑΤ παρέμειναν στο γήπεδο εν αναμονή της απόφασης για το μέλλον του αγώνα, σε μία εξαιρετικά δύσκολη βραδιά για τον ΠΑΟΚ.

21:39 Οι αξιωματούχοι του αγώνα και οι αποστολές των δύο ομάδων παρέμειναν στα αποδυτήρια, την ώρα που ο αγωνιστικός χώρος είχε αρκετά αντικείμενα.

21:41 Στον αγωνιστικό χώρο εμφανίστηκε ο τέταρτος διαιτητής προκειμένου να έχει εικόνα από το γήπεδο για να αποφασιστεί η τύχη του αγώνα. Ανθρωποι του ΠΑΟΚ, καθάρισαν τον αγωνιστικό χώρο.

21:45 Η ένταση εκτονώθηκε περίπου είκοσι λεπτά μετά την εισβολή, με ελάχιστους πλέον οπαδούς να μένουν στις κερκίδες του γηπέδου. Ο αγωνιστικός χώρος ήταν πλέον καθαρός.

21:47 Ο τέταρτος διαιτητής Διαμαντόπουλος πήγε στο σημείο όπου έπεσαν τα περισσότερα αντικείμενα και αποχώρησε και πάλι με κατεύθυνση τα αποδυτήρια, συνομιλώντας με τους αξιωματούχους της αστυνομίας.

21:51 Οι staff του ΠΑΟΚ πήραν ξανά τη θέση τους.

21:55 Σύμφωνα με τον κανονισμό που λέει ότι αν υπάρξει εκκένωση εντός 60 λεπτών, το παιχνίδι συνεχίζεται, ο Μάντεν αποφάσισε να συνεχιστεί ο αγώνας.

21:58 Ζήτησε εκκένωση ο Μάντεν, η οποία και έγινε. Ο διαιτητής επιθεώρησε τον αγωνιστικό χώρο και οι δύο ομάδες αποφασίστηκε να βγουν στο γήπεδο.

22:00 Μέσα στο γήπεδο η διαιτητική ομάδα, έλεγξε τις εστίες.

22:02 Οι ομάδες μπήκαν στο γήπεδο.

22:04 Ο Μάντεν σφυρίζει τη συνέχεια της αναμέτρησης.

22:06 Λήξη του αγώνα. ΠΑΟΚ – Άρης 0-1.

Η εικόνα του ματς

Ως προς το αγωνιστικό σκέλος, ο Άρης απείλησε για πρώτη φορά στο 5′ με μακρινό σουτ του Μαντσίνι, ο οποίος ανάγκασε τον Πασχαλάκη σε εκτίναξη. Ο ΠΑΟΚ είχε τη δική του καλή στιγμή στο 13′ με τον Σβιντέρσκι, ενώ ο Άρης είχε σημαντική ευκαιρία και στο 17′ με τον Καμαρά να σουτάρει ελάχιστα άουτ.

Αμέσως μετά ανταπάντησε ο ΠΑΟΚ με τη σημαντικότερη ευκαιρία του καθώς στο 19′ η θαυμάσια εκτέλεση φάουλ του Κούρτιτς σταμάτησε στο χέρι του Κουέστα και στο δοκάρι! Ο Άρης έφτασε και πάλι κοντά στο γκολ στο 38′ με τον Πασχαλάκη να πραγματοποιεί εκπληκτική επέμβαση σε εξ’ επαφής κεφαλιά του Ματέο Γκαρσία έπειτα από σέντρα του Καμαρά.

Τελικά οι Κίτρινοι βρήκαν το γκολ στο 41′. Ο Εντιαγιέ έκλεψε και κουβάλησε την μπάλα, ενώ την κατάλληλη στιγμή έβγαλε τρομερή πάσα για τον Μαντσίνι, ο οποίος σημάδεψε εύστοχα την αριστερή γωνία του Πασχαλάκη γράφοντας το 0-1.

Ο Άρης ήταν εκείνος που απείλησε και στο ξεκίνημα του β’ ημιχρόνου καθώς στο 47′ ο Πασχαλάκης αναγκάστηκε σε ακόμη μια σημαντική επέμβαση στην προσπάθεια του Σάσα. Ο ΠΑΟΚ απάντησε στο 51′ με τον Μπίσεσβαρ, ο οποίος με σέντρα-σουτ έστειλε την μπάλα στην πάνω πλευρά του δοκαριού, ενώ στο 68′ ο Κουέστα απέτρεψε το γκολ σε κεφαλιά του Κούρτιτς.

ΠΑΟΚ: Πασχαλάκης, Τέιλορ (82′ Λύρατζης), Βαρέλα, Μιχαηλίδης, Σίντκλεϊ, Κούρτιτς, Σβαμπ (61′ Μιτρίτσα), Μουργκ (46′ Ελ Καντουρί), Μπίσεσβαρ, Αντρ. Ζίβκοβιτς, Σβιντέρσκι (61′ Άκπομ).

Άρης:  Κουέστα, Σούντγκρεν, Γκάνεα, Φαμπιάνο, Μπράμπετς, Τζέγκο, Εντιαγέ (73′ Ματίγια), Σάσα, Μαντσίνι (66′ Γκάμα), Ματέο Γκαρσία (), Καμαρά (73′ Μάνος).