29 Μαρτίου, 2024

Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων: Έκανε την έκπληξη η Αλ Χιλάλ, απέκλεισε τη Φλαμένγκο κι έφυγε για τελικό

Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων: Έκανε την έκπληξη η Αλ Χιλάλ, απέκλεισε τη Φλαμένγκο κι έφυγε για τελικό

Όταν παίζει η νικήτρια του Copa Libertadores με την κάτοχο του Champions League Ασίας το αδιαμφισβήτητο φαβορί είναι η ομάδα της Νότιας Αμερικής. Κι όμως η Αλ Χιλάλ έσπασε το… κατεστημένο και κατόρθωσε να αποκλείσει τη Φλαμένγκο. Η ομάδα της Σαουδικής Αραβίας επικράτησε 3-2 των Βραζιλιάνων και πήρε το εισιτήριο για τον τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου Συλλόγων (Σάββατο 11/2, 21.00) στο Ραμπάτ, όπου περιμένει τον νικητή του ζευγαριού Ρεάλ Μαδρίτης – Αλ Αχλί (Τετάρτη 08/02, 21.00).

Η Αλ Χιλάλ με προπονητή τον Αργεντινό Ραμόν Ντίας έγραψε ιστορία καθώς έγινε η πρώτη ομάδα απ’ τη Σαουδική Αραβία που παίρνει το εισιτήριο για τον τελικό της διοργάνωσης, ενώ έγινε κι ο πρώτος ασιατικός σύλλογος μετά το 2016 και την ιαπωνική Καζίμα Άντλερς που φτάνει στο ματς του τίτλου.

Μπορεί στον προημιτελικό η Αλ Χιλάλ να χρειάστηκε τη διαδικασία των πέναλτι για να αποκλείσει την Wydad Casablanca απ’ το Μαρόκο, όμως στα ημιτελικά ήταν εντυπωσιακή κάνοντας τη μεγάλη έκπληξη. Οι Σαουδάραβες προηγήθηκαν και στη συνέχεια εκμεταλλεύτηκαν το αριθμητικό πλεονέκτημα στέλνοντας στον μικρό τελικό την ομάδα του Βίτορ Περέιρα.

Στο 4’ ο Σαλέμ Αλ Νταουσάρι, μεγάλο αστέρι της Σαουδικής Αραβίας στο πρόσφατο Μουντιάλ, σκόραρε με πέναλτι, αλλά στο 20’ ο Πέδρο με καταπληκτικό πλασέ ισοφάρισε για τους Βραζιλιάνους (1-1). Ωστόσο, ο Ζέρσον έμελλε να είναι ο μοιραίος για τη «Φλα» καθώς αποβλήθηκε στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους.

Ο Αλ Νταουσάρι ήταν ξανά εύστοχος από τα 11 βήματα και έστειλε την Αλ Χιλάλ με προβάδισμα (2-1) στα αποδυτήρια. Στο 70’ ο Βιέτο με τρομερό τελείωμα, αξιοποίησε την ασίστ του MVP Αλ Νταουσάρι για το 3-1, ενώ το μόνο που κατάφερε η Φλαμένγκο ήταν να βρει στο 91’ ακόμα ένα γκολ με τον Πέδρο για το τελικό 3-2.

Φλαμένγκο (Περέιρα): Σάντος, Ματεουζίνιο, Νταβίντ Λουίζ, Λέο Περέιρα (46’ Φαμπρίτσιο Μπρούνο), Άιρτον Λούκας, Έβερτον Ριμπέιρο (68’ Εβερτον), Τιάγκο Μάια (81’ Βιδάλ), Ζέρσον, Ντε Αρασκέτα (46’ Πούλγκαρ), Γκαμπριέλ Μπαρμπόσα, Πέδρο.

Αλ Χιλάλ (Ντίας): Αλ Μουαϊούφ, Αμπντουλχαμίντ, Χιούν Σου, Αλ Μπολεαχί, Κ. Αλ Νταουσάρι (66’ Ν. Αλ Νταουσάρι), Καρίγιο, Κουέγιαρ, Σ. Αλ Νταουσάρι, Μαρεγκά, Ίγκαλο (57’ Μάικλ), Βιέτο (88’ Τζαφαλί).