Ο σεναριογράφος της μίνι διαδικτυακής σειράς «Όταν έμεινα σπίτι» και οι ηθοποιοί Σίμος Τσιάκκας και Φρειδερίκη Μενελάου, μιλάνε για την επιτυχία της σειράς! Μας παραχώρησαν μια μίνι συνέντευξη …..

 

Ανδρέας Αριστοτέλους (ηθοποιός)

Πώς νιώθεις που το αποτέλεσμα σας δικαιώνει, και υπάρχει απήχηση στον κόσμο;

Νιώθω πολύ χαρούμενος. Είναι μια πολύ όμορφη στιγμή. Ξεκινήσαμε δειλά δειλά, και βλέπουμε ότι ο κόσμος αγκάλιασε την προσπάθεια μας. Έγινε για να νιώσουμε δημιουργικοί μέσα από το σπίτι μας εμείς και φυσικά να δώσουμε κάτι καινούριο και φρέσκο στον κόσμο! Είναι πολύ ιδιαίτερη διαδικασία, πρωτόγνωρη για όλους, αλλά γίνεται με τόσο κέφι και αγάπη για αυτή την δουλειά. Δεν είχα βλέψεις. Δεν ήξεραν καν αν θα το δουν, ή αν θα περνούσες απαρατήρητο. Άρα φυσικά και τα σχόλια και οι προβολές μας δείχνουν ότι απέκτησε το κοινό του και αγαπήθηκε! Αυτό είναι ότι καλύτερο για εμάς.

Στη σειρά παίζουν αρκετοί κύπριοι ηθοποιοί. Αυτό είναι κάτι το ιδιαίτερο. Τόσοι επαγγελματίες ηθοποιοί να είναι στην πρώτη διαδικτυακή σειρά.

Φυσικά και είναι. Εμένα είναι μεγάλη μου τιμή ότι τόσοι πολλοί επαγγελματίες και καταξιωμένοι ηθοποιοί δώσανε τον χρόνο τους και το ταλέντο τους απλόχερα σε αυτή την πρώτη μας προσπάθεια. Σε προσωπικό επίπεδο μερικούς δεν τους ήξερα, άρα το να σε εμπιστευτούν και να αφεθούν στο κείμενο σου είναι πολύ τιμητικό. Με κάποιους γνωριζόμασταν πολύ λίγο και με κάποιους άλλους είμαστε χρόνια φίλοι ή συνεργάτες που εκεί ήταν πιο εύκολο. Αλλά αφιερώνουν πολύ χρόνο στην δημιουργία κάθε σκηνής. Γίνονται ο ενδυματολόγος, ο ηχολήπτης ο κάμερμαν του εαυτού τους. Χαίρομαι όταν μου λένε πόσο το διασκεδάζουν. Γιατί αυτός ήταν και ο σκοπός μας. Μέσα από αυτό εγώ γνώρισα πολύ όμορφους ανθρώπους και κέρδισα κάποιες νέες επαφές και σχέσεις με εξαιρετικούς επαγγελματίες κύπριους ηθοποιούς.

Εσύ ζεις στην Αθήνα, κάνεις θέατρο πολλά χρόνια. Με την Κύπρο τι σχέσεις κρατάς;

Η Κύπρος είναι η χώρα που μεγάλωσα. Όταν πηγαίνω νιώθω μια ηρεμία, μια ιδιαίτερη γαλήνη. Μπορεί να ζω πολλά χρόνια στην Αθήνα, αλλά κρατώ επαγγελματικές σχέσεις και επαφές στην Κύπρο. Άλλωστε τέσσερα χρόνια δουλεύω παράλληλα και εκεί άρα είμαι μοιρασμένος. Στην Αθήνα έφτιαξα μια ζωή που δύσκολα μπορώ να την αφήσω. Τώρα και με το ProjectR και με την  Replica  που έχουν πάρει τον δρόμο τους δεν είναι εύκολο να τα αφήσω. Είναι δύο μεγάλα και σημαντικά κεφάλαια μέσα μου. Με τον Γιάννη έχουμε την Replica εννέα χρόνια. Άρα αυτό σημαίνει πολλές θεατρικές παραστάσεις και εύχομαι να έρθουν άλλες τόσες, αν μας αφήσει φυσικά το κράτος με την νέα χρόνια. Η δημιουργία δεν σταματά ούτε εδώ ούτε στην Κύπρο.

Πόσοι άνθρωποι δουλεύουν για να βγει ένα επεισόδιο;

Σίγουρα όλοι αυτοί οι ηθοποιοί που κάνουν τα γυρίσματα με το κινητό τους στο σπίτι. Κάποιοι έχουν και βοήθεια με τα λόγια. Ας υπολογίσουμε και αυτούς σαν βοηθούς σκηνοθέτες !!!! Φυσικά το μοντάζ το κάνει η αγαπημένη μου φίλη και συνεργάτης Αγάπη Καλογιάννη που δένει εξαιρετικά τις σκηνές και ξέρω ότι είναι δύσκολο το έργο της. Την γενική επιμέλεια την έχει η επίσης φίλη και χρόνια συνεργάτης Λουκία Πική, που οργανώνει την διαδικασία όλη. Έτσι είμαστε αρκετοί τελικά. Και κάθε Πέμπτη και Κυριακή είμαστε έτοιμοι για τα νέα επεισόδια!

 

Σίμος Τσιάκκας (ηθοποιός)

Πώς είναι η εμπειρία να γυρίζετε μόνοι σας τις σκηνές από το σπίτι;

Πολύ όμορφη και ενδιαφερουσα εμπειρία γιατί πρέπει να δουλεύει η φαντασία σου συνεχώς προσπαθώντας να κτίσεις τον δικό σου χαρακτήρα αλλά και να φανταστείς την ερμηνεία του συναδέλφου που υποτίθεται ότι βρίσκεται στην οθόνη. Σε αυτό φυσικά βοηθά και το πανέξυπνο σενάριο του Αντρέα Αριστοτέλους που όταν το διαβάζεις ζωντανεύει τους χαρακτήρες στο μυαλό σου.

Ποια είναι η αποδοχή του κόσμου για το πρώτο   web σήριαλ στην Κύπρο;

Ο κόσμος το αγκάλιασε περνούμε πολύ όμορφα μηνύματα και περιμένουν με αγωνιά το επόμενο επεισόδιο. Είναι με ιδιαίτερη χαρά που μαθαίνω ότι το αγάπησε και ο κόσμος στην Αθήνα αφού ένα 20 τοις εκατό του κοινού που το παρακολουθεί είναι από Αθήνα και τους ευχαριστούμε πάρα πολύ για τα καλά τους λόγια.

Πώς είναι η συνεργασία εξ αποστάσεως με τους υπόλοιπους συντελεστές της σειράς;

Από όσο βλέπω το αποτέλεσμα η συνεργασία βγαίνει άψογη και θέλω να συγχαρώ τους συναδέλφους μου για αυτό. Όλοι αγάπησαν και πήρα σοβαρά το όλο εγχείρημα και αυτό δείχνει τον επαγγελματισμό τους. Επίσης θέλω να συγχαρώ και τους ανθρώπους που κάνουν το μοντάζ για το δύσκολο έργο που έχουν προσπαθώντας να ενώσουν τις σκηνές και να έχουμε αυτό το όμορφο αποτέλεσμα.

Τι να περιμένουμε στα επόμενα επεισόδια;

Πολλές ανατροπές πολύ γέλιο και πολλές ίντριγκες. Δεν σας κρύβω ότι γελώ διαβάζοντας τις σκηνές και περιμένω με αγωνία το επόμενο σενάριο….. Σας ευχαριστώ για την συνέντευξη και στέλνω την αγάπη μου σε όλη την Ελλάδα.

 

Φρειδερίκη Μενελάου (ηθοποιός)

Ποιες δυσκολίες έχει η συγκεκριμένη σειρά για να βγει στον αέρα;

Οι δυσκολίες είναι ομολογουμένως πολλές. Όταν δεν υπάρχει σκηνοθέτης, τεχνικό προσωπικό αλλά ούτε οι συνάδελφοι σε πραγματικό χρόνο για να υπάρχει δράση – αντίδραση

Τι ακούτε από τον κόσμο; Τι σχόλια έχετε για την σειρά;

Τα σχόλια είναι πολύ θετικά και ενθαρρυντικά. Κόσμος μας στέλνει και σχολιάζει κάθε φορά τους χαρακτήρες, σαν να τους έχουν φίλους. Είναι οι παρατηρητές της κλειδαροτρυπας. Μπαίνουν στο σπίτι των χαρακτήρων με άνεση χωρίς μάσκες και αντισηπτικά, σε μια δύσκολη περίοδο που όλα είναι ρευστά. Ένα μεγάλο ποσοστό μας στέλνει και ζητά πιο μεγάλα σε διάρκεια επεισόδια και άλλοι θέλουν να έχουν μακρά διάρκεια οι ιστορίες και να συνεχίσουμε και μετά την λήξη της καραντίνας. Ένα σχόλιο που αγάπησα διαβάζοντας το είναι όταν μία νεαρή μητέρα μου έστειλε ότι χαίρεται που υπάρχει η σειρά αυτή που την κάνει να γελάει, μπορεί να την βλέπει οπότε θέλει και όσες φορές επιλέξει η ίδια.

Τι κοινό έχετε εσείς με τον που ενσαρκώνετε;

Την Νατάσα θα μπορούσα να την είχα κόρη μου, έλα εντάξει μικρή είμαι χαχα.. Φίλη μου πάλι, αν μου τύχαινε και την είχα, τι να κάνω θα την αγαπούσα. Το κοινό λοιπόν που θεωρώ πως έχω με την Νατάσα είναι το πόσο δυνατά αγαπάμε τους συντρόφους μας.

Πόσα επεισόδια θα κάνετε;

Μμμ, εδώ γελάω γιατί είναι που κάθε φορά που μιλάμε με τον Ανδρέα Αριστοτέλους που είναι ο σεναριογραφος και εμπνευστής του σήριαλ κάνουμε ένα παιχνίδι μεταξύ μας περί του θέματος. Αυτό που θα ήταν ιδανικό είναι να μην έχει σύντομο τέλος γιατί όλη η ιδέα αγαπήθηκε από εμένα, τους συναδέλφους και το κοινό. Αν ήταν στο χέρι μας λοιπόν μπορεί να μην τελείωνε ποτέ, καλά δόση υπερβολής, σίγουρα δεν θα τελείωνε σύντομα. Πόσα επεισόδια είναι πραγματικά τον τελευταίο λόγο τον έχει ο αγαπημένος μας Ανδρέας

 

-Ένα μεγάλο ευχαριστώ για το χρόνο σας και για την μίνι συνέντευξη που μας δώσατε .

-Εμείς σας ευχαριστούμε που πάντα μας στηρίζετε !!!

 

 1,164 total views,  2 views today

.