29 Μαρτίου, 2024

Οργή ανεμβολίαστων: Πώς την πάτησαν, θα πληρώνουν 44€ τη βδομάδα. Ξεπερνούν τους φόβους και…

Οργή ανεμβολίαστων: Πώς την πάτησαν, θα πληρώνουν 44€ τη βδομάδα. Ξεπερνούν τους φόβους και…

Γιατί οι ανεμβολίαστοι είναι πια σε δύσκολη θέση; Τι θα κάνουν από Σεπτέμβριο και πώς ξεπερνούν τους φόβους τους για να εμβολιαστούν;

Δύο τεστ την εβδομάδα θα πρέπει να κάνουν, με δικά τους έξοδα, όλοι οι ανεμβολίαστοι εργαζόμενοι στον δημόσιο και ιδιωτικό τομέα προκειμένου να προσέρχονται στην εργασία τους.

Σε δεινή θέση βρίσκονται όσοι επέλεξαν -μέχρι στιγμής- να μην κάνουν το εμβόλιο του κορωνοϊού, τη μόνη επιστημονικά αποτελεσματική και ασφαλή λύση για την πανδημία.

Μέσα στις επόμενες ημέρες αναμένεται να υπογραφεί η Κοινή Υπουργική Απόφαση για τους δημοσίους και ιδιωτικούς υπαλλήλους.

Το μέτρο με τα δύο εργαστηριακά – rapid ή μοριακά τεστ – θα ισχύει για όλους τους εργαζόμενους που δεν έχουν εμβολιαστεί.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με πληροφορίες, δύο τεστ την εβδομάδα θα πρέπει να κάνουν, με δικά τους έξοδα, όλοι οι ανεμβολίαστοι εργαζόμενοι στον δημόσιο και ιδιωτικό τομέα προκειμένου να προσέρχονται στην εργασία τους – Τα τεστ θα πρέπει να είναι μοριακά ή rapid.

Το κόστος υπολογίζεται σε τουλάχιστον 44 ευρώ την εβδομάδα, ενώ ο κάθε ανεμβολίαστος θα υποχρεώνεται να κάνει δύο δειγματοληψίες από μεγάλο βάθος μέσα στη μύτη την εβδομάδα, αν θέλει να διατηρήσει τη δουλειά του.

Το ίδιο ισχύει για τους εκπαιδευτικούς, όπως ήδη έχει ανακοινωθεί.

Τη Δευτέρα 13 Σεπτεμβρίου θα ανοίξουν τα σχολεία σε όλη τη χώρα, γνωστοποιεί το υπουργείο Παιδείας, επισημαίνοντας παράλληλα ότι οι εκπαιδευτικοί οφείλουν να προσέρχονται στην εργασία τους με πιστοποιητικό εμβολιασμού, βεβαίωση παρελθούσας νόσησης από κορωνοϊό (τελευταίου εξαμήνου) ή βεβαίωση αρνητικού εργαστηριακού τεστ, το οποίο θα πρέπει να πραγματοποιείται δύο φορές την εβδομάδα με ευθύνη του εργαζομένου.

Σημειώνεται ότι οι ίδιες προϋποθέσεις θα ισχύσουν και για το εκπαιδευτικό προσωπικό και τους φοιτητές στα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων, αναφορικά με την έναρξη της νέας σχολικής και ακαδημαϊκής χρονιάς 2021-2022 και μετά από σχετική εισήγηση της Επιτροπής Ειδικών, ανακοινώνει:

Τα σχολεία θα ανοίξουν σε όλη τη χώρα, τη Δευτέρα, 13 Σεπτεμβρίου.

Οι εκπαιδευτικοί οφείλουν να προσέρχονται στην εργασία τους με πιστοποιητικό εμβολιασμού, βεβαίωση παρελθούσας νόσησης από κορωνοϊό (τελευταίου εξαμήνου) ή βεβαίωση αρνητικού εργαστηριακού τεστ, το οποίο θα πρέπει να πραγματοποιείται δύο φορές την εβδομάδα με ευθύνη του εργαζομένου. Οι ίδιες προϋποθέσεις θα ισχύσουν και για το εκπαιδευτικό προσωπικό και τους φοιτητές στα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα.

Οι μαθητές θα προσέρχονται στη σχολική μονάδα με πιστοποιητικό εμβολιασμού (για τους μαθητές 12 ετών και άνω) ή βεβαίωση παρελθούσας νόσησης (τελευταίου εξαμήνου) ή δήλωση αρνητικού αυτοδιαγνωστικού τεστ, το οποίο θα πραγματοποιείται επίσης δύο φορές την εβδομάδα.

Τα νέα αναλυτικά πρωτόκολλα λειτουργίας των εκπαιδευτικών δομών θα ανακοινωθούν λεπτομερώς πλησιέστερα στην ημερομηνία έναρξης του σχολικού και ακαδημαϊκού έτους, λαμβανομένων υπόψιν πάντοτε των συστάσεων της Επιτροπής των Ειδικών και αναλόγως της πορείας της πανδημίας στη χώρα. Επίσης, το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής θα στείλει οδηγίες προς τους εκπαιδευτικούς σχετικά με τον οδικό χάρτη της νέας σχολικής χρονιάς, οδηγίες για τη διαχείριση της ύλης, τις απαραίτητες επαναλήψεις, την ψυχοσυναισθηματική υποστήριξη των μαθητών και άλλες κατευθυντήριες γραμμές.

Παροτρύνουμε τα μέλη της εκπαιδευτικής κοινότητας που δεν έχουν ακόμη εμβολιαστεί να σπεύσουν να αξιοποιήσουν αυτήν την ασπίδα προστασίας από τον κορωνοϊό, πριν την έναρξη της νέας σχολικής και ακαδημαϊκής χρονιάς. Στόχος όλων μας, η προστασία της ατομικής και δημόσιας υγείας και η απρόσκοπτη λειτουργία των εκπαιδευτικών μας δομών».

Το twitter γλεντά τους ανεμβολίαστους, που αποτελούν πια μειοψηφία του Ελληνικού πληθυσμού.

Πολλοί ανεμβολίαστοι φαίνεται πάντως να ξεπερνούν τους φόβους τους και κλείνουν ραντεβού για εμβόλιο αφού δεν αντέχουν το οικονομικό κόστος από τη μια, αλλά δεν μπορούν να χάσουν και τις δουλειές τους από την άλλη: