28 Μαρτίου, 2024

«Ώρα μηδέν» για Μαλένα και Ίριδα: Τι δείχνει το πόρισμα των ιατροδικαστών για το θάνατό τους (Video)

«Ώρα μηδέν» για Μαλένα και Ίριδα: Τι δείχνει το πόρισμα των ιατροδικαστών για το θάνατό τους

Επιβεβαιώνει πως οι θάνατοι οφείλονται σε ανθρωποκτονία

Νεκρά παιδιά στην Πάτρα: Το πόρισμα των ιατροδικαστών Νίκου Καλόγρηα και Νίκου Καρακούκη φέρεται να επιβεβαιώνει πως οι θάνατοι της Μαλένας και της Ιριδας οφείλεται σε ανθρωποκτονία, σύμφωνα με το MEGA. «Δεν έχουν προκύψει ιστοπαθολογικά ευρήματα τα οποία να αναδεικνύουν κάποιο παθολογικό αίτιο θανάτου, θεωρώ ότι οι δύο θάνατοι, της Μαλένας και της Ίριδας θα αποδοθούν σε ανθρωποκτονία», δήλωσε ο ιατροδικαστής Δημήτρης Γαλεντέρης.

Τα νέα στοιχεία, η επανεξέταση ιστοπαθολογικών ευρημάτων και οι νέες τοξικολογικές εκθέσεις, στις οποίες δεν ανιχνεύθηκαν ύποπτες ουσίες, εξετάστηκαν ενδελεχώς, συνδυαστικά και υπό νέο πρίσμα από τους έμπειρους ιατροδικαστές. Τα επόμενα 24ωρα, ίσως ακόμα και αύριο (15/6), θα κατατεθεί το ιατροδικαστικό πόρισμα που θα ανοίξει νέο κύκλο ερευνών και καταθέσεων για την υπόθεση των τριών παιδιών από την Πάτρα. «Εφόσον οι τοξικολογικές είναι αρνητικές, οι ιστοπαθολογικές θα έχουν βγει ήδη οπότε, το να καταλήξουμε στο συμπέρασμα είναι θέμα ημερών και φυσικά το πόρισμα το θεωρούμε πανέτοιμο τα επόμενα 24άωρα», συμπλήρωσε ο κ. Γαλεντέρης.

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του Live News, το πόρισμα των ιατροδικαστών Νίκου Καρακούκη και Νίκου Καλογριά θα κάνει λόγο για:

  1. Για κοινή αιτία θανάτου στα δυο κοριτσάκια
  2. Για αρνητικές τοξικολογικές εξετάσεις
  3. Για μη παθολογικά αίτια
  4. Ενώ τα ιστοπαθολογικά ευρήματα που έριξαν φως στις αιτίες θανάτου της Μαλένας και της Ιρίδας, καταδεικνύουν ασφυκτικό θάνατο.

«Ο μηχανισμός έτσι όπως τον βλέπω εγώ, στα ιστοπαθολογικά τα μέχρι τώρα, ο ασφυκτικός θάνατος ταιριάζει πάρα πολύ για τον θάνατο της Ίριδας. Της Μαλένας θεωρώ ότι περιμένουμε να δούμε τα καινούργια ιστοπαθολογικά τα οποία ενδεχομένως να προστεθούν στα προηγούμενα και να καταλήξουμε και εκεί σε κάποιο παρόμοιο συμπέρασμα», δήλωσε ο ιατροδικαστής.