Οι ακροδεξιοί και οι αντιεμβολιαστικές συγκεντρώσεις: Από «υγειονομικούς» μέχρι την Propatria

Οι ακροδεξιοί και οι αντιεμβολιαστικές συγκεντρώσεις: Από «υγειονομικούς» μέχρι την Propatria

Ανησυχία από τις επιθέσεις των τελευταίων ημερών – Πώς λειτουργούν και πώς προσπαθούν να διεισδύσουν ξανά στην κοινωνία

Βαθύ προβληματισμό στην ελληνική κοινή γνώμη έχουν προκαλέσει αθέατες -μέχρι πρότινος- πτυχές της δράσης ακροδεξιών ομάδων, οι οποίες φαίνεται να δραστηριοποιούνται έντονα το τελευταίο διάστημα, με όχημα επαναφοράς τους στο προσκήνιο τις κινητοποιήσεις κατά του εμβολιασμού.

Με αφετηρία τη συγκέντρωση των αντιεμβολιαστών τον περασμένο Ιούλιο στο Σύνταγμα, ολοένα και πιο συχνά μέλη ακροδεξιών οργανώσεων κυρίως της νέας γενιάς, κάνουν δημόσια και συντεταγμένα την εμφάνισή τους σε ανάλογες εκδηλώσεις, εντείνοντας τους φόβους για αναβίωση του φαινομένου της Χρυσής Αυγής. Μπροστά σε αυτό το ενδεχόμενο, η «ΕΛ.ΑΣ. είναι εδώ, δραστηριοποιείται με σχέδιο για την αντιμετώπιση του φαινομένου αναβίωσης της εγκληματικής οργάνωσης» τόνισε χθες ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος με φόντο και τις επιθέσεις στα ΕΠΑΛ της Θεσσαλονίκης, προειδοποιώντας προς πάσα κατεύθυνση ότι καμία «βία δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή».

«Ακροδεξιοί υγειονομικοί»

Η απόπειρα εκμετάλλευσης των όποιων κοινωνικών κραδασμών, ιδίως από την υποχρεωτικότητα των εμβολιασμών σε συγκεκριμένους επαγγελματικούς κλάδους, όπως οι γιατροί και οι νοσηλευτές, είχε ως αποτέλεσμα την απερίφραστη καταδίκη από πλευράς της ΠΟΕΔΗΝ των όσων συνέβησαν την περασμένη Παρασκευή στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, αναβιώνοντας μνήμες της Επταετίας.

«Καταδικάζουμε με τον πιο κατηγορηματικό αποτρόπαιο τρόπο, συγκεντρώσεις Αντιεμβολιαστών Ακροδεξιών νοσταλγών της Χούντας που αυτοαποκαλούνται Υγειονομικοί» ανέφερε χθες η Ομοσπονδία σε ανακοίνωσή της, με φόντο την παράσταση διαμαρτυρίας που πραγματοποίησαν αντιεμβολιαστές “Υγειονομικοί” έξω από τα γραφεία της 3ης και 4ης ΥΠΕ στην πλατεία Αριστοτέλους, «υπό τους ήχους χουντικών εμβατηρίων». «Τέτοιες συμπεριφορές προκαλούν θυμό και οργή. Εκμεταλλεύονται την ανάγκη συναδέλφων που τέθηκαν σε αναστολή εργασίας και βρέθηκαν στο δρόμο χωρίς ευρώ μισθό για να προωθήσουν τις φασιστικές ιδέες και αποτρόπαιες πράξεις» τονίζει, μεταξύ άλλων, η ΠΟΕΔΗΝ, καταλήγοντας πως «οι .φασίστες και οι νεοναζί δεν έχουν καμία θέση στο υγειονομικό κίνημα».

Propatria στα βουνά

Την ίδια ώρα, στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών οδηγήθηκε χθες 30χρονος ακροδεξιός και αντιεμβολιαστής, ο οποίος συνελήφθη νωρίς τα ξημερώματα της Δευτέρας στα Άνω Λιόσια για την επίθεση που σημειώθηκε στην πλατεία του Νέου Ηρακλείου, εναντίον μελών της ΚΕΕΡΦΑ. Ο νεαρός άντρας διώκεται για διατάραξη κοινής ειρήνης, επικίνδυνη σωματική βλάβη κατά συρροή φθορά ξένης ιδιοκτησίας και οπλοκατοχή, ενώ είναι γνώριμος των Αρχών, αφού είχε προσαχθεί τον περασμένο Ιούλιο για επεισόδια σε διαδήλωση αντιεμβολιαστών στην Αθήνα και τον Μάρτιο του 2019 στην παρέλαση, καθώς ο ίδιος ανήκει, σύμφωνα με πληροφορίες, στην ακροδεξιά ομάδα Propartia. Η τελευταία είναι μια από τις πιο ενεργές ομάδες του χώρου, έχοντας εντάξει στις τάξεις της νεαρά στην πλειοψηφία της άτομα, με σημείο αφετηρίας την εκπαίδευση στις πολεμικές τέχνες.

 782 total views,  4 views today

.