29 Μαρτίου, 2024

Ο ΟΣΕ έστελνε εξώδικα στους εργαζόμενους που διαμαρτύρονταν για την ασφάλεια

Ο ΟΣΕ έστελνε εξώδικα στους εργαζόμενους που διαμαρτύρονταν για την ασφάλεια

Από την πρώτη στιγμή μετά την τραγωδία στα Τέμπη οι εργαζόμενοι των τρένων επεσήμαναν πως συνεχώς, το προηγούμενο διάστημα, διαμαρτύρονταν για τις τραγικές ελλείψεις στο σιδηροδρομικό δίκτυο της χώρας και την ασφάλεια.

Ωστόσο, οι φωνές τους όχι μόνο δεν εισακούστηκαν αλλά όπως αποκαλύφθηκε η εργοδοσία του ΟΣΕ έστελνε εξώδικα στα σωματεία των εργαζομένων που διαμαρτύρονταν, με αποτέλεσμα σήμερα να θρηνούμε τον θάνατο τουλάχιστον 57 συνανθρώπων μας μετά την σύγκρουση των τρένων στα Τέμπη.

Συγκεκριμένα, όπως αποκαλύφθηκε στην τηλεόραση του Open, ένα από τα σωματεία που ανήκουν στην ομοσπονδία του ΟΣΕ, η Πανελλήνια Ένωση Προσωπικού Έλξης που αποτελείται από τους οδηγούς, είχε στείλει εξώδικα αναφέροντας τα προβλήματα στην ασφάλεια των σιδηροδρόμων και στις 31 Οκτωβρίου του 2022.

Το εξώδικο έγραφε μεταξύ άλλων: «Ζητάμε την άμεση αποκατάσταση της σιδηροδρομικής υποδομής, τηλεδιοίκηση, φωτοσήματα, etcs και της ασφάλειας του δικτύου η οποία έχει καταστεί εδώ και χρόνια προβληματική».

Ωστόσο, όπως αποκάλυψε ο εργατολόγος Γιάννης Καρούζος, σε αυτά τα αιτήματα, ο ΟΣΕ απάντησε με εξώδικα στους εργαζόμενους αναφέροντας ότι όλα όσα υποστηρίζουν είναι συκοφαντικά και ότι θα υποστούν τις συνέπειες.