19 Απριλίου, 2024

Ο κύβος ερρίφθη: Τι ανακοινώνει αύριο η κυβέρνηση πριν το γενικό lockdown

Για δύο σερί ημέρες το υπουργείο Υγείας ανακοινώνει τετραψήφιο αριθμό νέων κρουσμάτων κορωνοϊού. Τόσο την Τρίτη όσο και την Τετάρτη καταγράφηκαν πάνω από 1.000 νέα περιστατικά της νόσου στην Ελλάδα.

Το γεγονός αυτό έχει προβληματίσει τόσο τις Αρχές όσο και την κυβέρνηση. Οι λοιμωξιολόγοι αλλά και οι κυβερνώντες ψάχνουν να βρουν τρόπους περιορισμού της διασποράς του ιού.

Στο τραπέζι είναι εδώ και μέρες το ολικό lockdown τύπου Μαρτίου.

Ωστόσο πριν η κυβέρνηση αποφασίσει να παίξει το… βαρύ χαρτί της υπάρχει και εναλλακτικό σχέδιο προκειμένου να αποκοπεί η πορεία του φονικού ιού. Οι αρμόδιοι προσπαθούν να βρουν τη λύση στον γρίφο αυτό που θα αφορά τρεις άξονες.

Ο κύβος ερρίφθη: Τι ανακοινώνει αύριο η κυβέρνηση πριν το γενικό lockdown

Ο πρώτος αφορά την πιστή εφαρμογή των μέτρων που έχουν αποφασιστεί αλλά και αυστηροποίηση των ελέγχων. Στο κάρδο είναι ακόμη η απαγόρευση της κυκλοφορίας να ξεκινά νωρίτερα σε κάποιες περιοχές της χώρας, ενώ θα παραμείνουν οι περιορισμοί τοπικού χαρακτήρα.

Το μεγάλο πρόβλημα εντοπίζεται στην Αττική που εδώ και εβδομάδες δίνει τριψήφιο αριθμό νέων περιστατικών. Μάλιστα την Τετάρτη τα μισά από τα κρούσματα που ανακοινώθηκαν καταγράφηκαν στη μεγαλύτερη πληθυσμιακή περιφερειακή ενότητα της χώρας.

Αυτό που προβληματίζει ακόμη τις Αρχές είναι η κατάσταση στην Πάτρα και την Θεσσαλονίκη. Στη συμπρωτεύουσα τα λύματα δείχνουν αύξηση του ιικού φορτίου, γεγονός που εχει σημάνει συναγερμό.

«Πιάτσα» κορωνοϊού στη Χαλκίδα: Ταξιτζής έσπασε την καραντίνα και έπαιρνε κούρσες

«Πιάτσα» κορωνοϊού στη Χαλκίδα με ταξιτζή να σπάει την καραντίνα και να παίρνει κανονικά κούρσες! Συγκεκριμένα, ένα απίστευτο περιστατικό καταγράφηκε το μεσημέρι της Τετάρτης 3 Φεβρουαρίου στη Χαλκίδα, από αστυνομικούς. Μετά από καταγγελία, οι αστυνομικοί διαπίστωσαν ότι 48χρονος οδηγός ταξί ο οποίος ήταν επιβεβαιωμένο κρούσμα, όχι απλά είχε βγει από το σπίτι του, αλλά έπαιρνε και κανονικά κούρσες σαν να μη συμβαίνει τίποτα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο αυτοκινητιστής ήταν υποχρεωμένος να παραμείνει σπίτι του μέχρι και την Παρασκευή 5 Φεβρουαρίου, ωστόσο «έσπασε» την καραντίνα και πήγε για δουλειά.

Ταξιτζής έσπασε την καραντίνα και έπαιρνε κούρσες

Σε βάρος του 48χρονου κινήθηκε η διαδικασία αυτοφώρου με την υποχρέωση επιστροφής στο σπίτι του, ενώ του επιβλήθηκε και διοικητικό πρόστιμο 5.000 ευρώ. Παράλληλα, εναλλακτικά σενάρια και μέτρα για όλα τα ενδεχόμενα μελετούν οι επιστήμονες μετά την υπέρβαση του ψυχολογικού φράγματος των 1.000 κρουσμάτων ημερησίως στη χώρα, ανεβάζοντας τα επίπεδα πίεσης στο εθνικό σύστημα υγείας.