10 Δεκεμβρίου, 2023

Ντόναλντ Τραμπ: Δήλωσε αθώος και αφέθηκε ελεύθερος – Οι κατηγορίες που αντιμετωπίζει

Ντόναλντ Τραμπ: Δήλωσε αθώος και αφέθηκε ελεύθερος – Οι κατηγορίες που αντιμετωπίζει

Χωρίς περιοριστικούς όρους!

Από Ανθή Κουρεντζή

Ο τέως πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος συνελήφθη νωρίτερα στο ομοσπονδιακό δικαστήριο στο Μαϊάμι όπου του απαγγέλθηκαν 37 κατηγορίες για τον τρόπο που διαχειρίστηκε διαβαθμισμένα έγγραφα μετά την αποχώρησή του από τον Λευκό Οίκο αφέθηκε ελεύθερος από τον ομοσπονδιακό δικαστή μετά από σύντομη ακροαματική διαδικασία σύμφωνα με το Reuters.

O Τραμπ δήλωσε αθώος και ο δικαστής αποφάσισε δεν υπάρχει κίνδυνος να διαφύγει, ενώ δεν καταβλήθηκε εγγύηση. Ωστόσο, ο δικαστής απεφάνθη ότι ο Τραμπ δεν επιτρέπεται να επικοινωνεί με πιθανούς μάρτυρες στην υπόθεση.

Ο Τραμπ κατηγορείται, μεταξύ άλλων, για την κατοχή διαβαθμισμένων εγγράφων σχετικά με την εθνική ασφάλεια των ΗΠΑ, καθώς και ότι είπε ψέματα σε αξιωματούχους που προσπάθησαν να τα ανακτήσουν.

H απαγγελία κατηγοριών έγινε χωρίς παρουσία καμερών, ενώ πριν από αυτό ο Τραμπ έδωσε δακτυλικά αποτυπώματα.

Δεν μίλησε ο Τραμπ, κοιτούσε το πάτωμα

Μόλις του απαγγέλθηκαν οι κατηγορίες που τον βαραίνουν από τον δικαστή Τζόναθαν Γκούντμαν, ο οποίος προεδρεύει της υπόθεσης, ο Τραμπ δήλωσε αθώος, μέσω του δικηγόρου του (όπως αναμενόταν) και για τις 37 κατηγορίες.

Ο Τραμπ ήταν συνοφρυωμένος καθόλη τη διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας, και κοίταζε προς το πάτωμα στο μεγαλύτερο μέρος της αναφέρει το ABC.

 

Ύμνοι της κόρης του Τραμπ για την Αθήνα: «Ένιωσα δέος! Η θέα που μου έκοψε την ανάσα ήταν…»

Η κόρη του πρώην προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, Ιβάνκα, βρίσκεται στην Αθήνα και υμνεί την Ελλάδα, τον αρχαίο ελληνικό πολιτισμό και τις ομορφιές της. Μετά την επίσκεψή της στην Ακρόπολη, συνοδευόμενη από τον σύζυγό της Τζάρεντ Κούσνερ, με ανάρτησή της στο Instagram ανέφερε πως ένιωσε δέος και ανέβασε σειρά φωτογραφιών.

«Εξερευνώντας την Ακρόπολη στην Αθήνα! Η Ακρόπολη είναι μια απόδειξη των απίστευτων επιτευγμάτων του αρχαίου ελληνικού πολιτισμού και της διαρκούς κληρονομιάς τους. Είναι ένα μέρος όπου η ιστορία ζωντανεύει, μεταφέροντάς σας πίσω στο χρόνο σε μια εποχή μύθων, φιλοσοφίας και πολιτιστικής λαμπρότητας.

Στεκόμενη στην κορυφή αυτής της αρχαίας Ακρόπολης, περιτριγυρισμένη από εμβληματικά κτίρια, όπως ο Παρθενώνας και το Ερέχθειο, ένοιωσα δέος από την απίστευτη δύναμη της ανθρώπινης εφευρετικότητας.

 

Η πανοραμική θέα της Αθήνας από την Ακρόπολη μου έκοψε την ανάσα, προσφέροντας ένα μαγευτικό μείγμα αρχαίου και σύγχρονου αστικού τοπίου. Είναι ένα θέαμα που θα μείνει για πάντα χαραγμένο στη μνήμη μου» έγραψε στην ανάρτησή της η Ιβάνκα Τραμπ. Στο τέλος της ανάρτησης πρόσθεσε και 4 emoji καρδιές γεμισμένες στα χρώματα της Ελλάδας.