19 Απριλίου, 2024

Νίκος Δρόσος : Θα το ζήσω

Νίκος Δρόσος : Θα το ζήσω 

 

Ο Νίκος Δρόσος γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Ηράκλειο Κρήτης. Ο πατέρας του με καταγωγή από μικρασιάτικη οικογένεια και η μητέρα του με καταγωγή από τον Φουρφουρά, ένα χωριό στους πρόποδες του Ψηλορείτη. Ο Νίκος Δρόσος κατάγεται από μουσική οικογένεια, καθώς ο μεγαλύτερος του αδερφός Αντώνης ήταν ένας πολύ καταξιωμένος μπουζουξής (δυστυχώς έφυγε πρόωρα από ένα ατυχές γεγονός).

Είχε καταλάβει το μεγάλο ταλέντο του αδερφού του και την σπουδαιότητα της φωνής του σαν τραγουδιστής και τον έπαιρνε μαζί του σε διάφορες δουλειές. Σε μία από τις πολλές συνεργασίες με καταξιωμένους καλλιτέχνες, τον άκουσε ο αείμνηστος Μπάμπης Τσετίνης και του ανέφερε χαρακτηριστικά «Να ασχοληθείς επαγγελματικά με το τραγούδι, είσαι πολύ ταλαντούχος». Τα λόγια του ήταν το μεγαλύτερο πτυχίο για τον Νίκο Δρόσο, ακούγοντας τα από έναν από τους μεγαλύτερους λαϊκούς τραγουδιστές της χώρας μας.

Στάθηκε τυχερός στο ξεκίνημα της καριέρας του, γιατί βρέθηκε στο πλευρό καταξιωμένων καλλιτεχνών, όπως Πόλυ Πάνου, Βίκυ Μοσχολιού, Ρίτα Σακελλαρίου και πολλούς άλλους, κάνοντας φωνητικά και παίρνοντας μικρό χρόνο συμμετοχής στα προγράμματα. Αργότερα, κατάφερε να σταθεί μόνος, κάνοντας μία σπουδαία πορεία, τραγουδώντας σε γνωστά μαγαζιά σε όλη την Ελλάδα.

Δεν άργησε να έρθει η πρώτη δισκογραφία το 2001(με τίτλο λαϊκές επιστροφές), διασκευές σπουδαίων τραγουδιών από την General Music και την πολύτιμη βοήθεια του Ανδρέα Σταματελάτου, που εκτιμώντας την καλλιτεχνική του αξία, επένδυσε πάνω του με καταξιωμένους μουσικούς, όπως Μανώλης Καραντίνης, Θανάσης Βασιλόπουλος κ.α. καθώς και την γνωστή τραγουδίστρια Καίτη Αμπάβη.

Αργότερα, ήρθαν και άλλες δισκογραφίες από την ίδια εταιρεία, όπως «Το άδειο μαξιλάρι», «Το καπάκι», «Κάτω απ’ του φεγγαριού το φως», «Δυο σταγόνες», «Ποια φωνή», «Τελευταία φορά» και πολλά άλλα. Στο επόμενο βήμα, ήρθε μια νέα συνεργασία με την Real Music, κυκλοφορόντας όμορφα λαϊκά τραγούδια, όπως το «Δεν θα δεχτώ», «Δώσε πόνο», «Γύρνα πίσω επειγόντως», «Νύχτα» και άλλα όμορφα τραγούδια φτάνοντας στο σήμερα με ένα πολύ ωραίο ζεϊμπέκικο με τίτλο «Θα το ζήσω», σε στίχους και μουσική του George Mahattos, τραγούδι που τα πρώτα του στοιχεία δείχνουν ότι θα αγαπηθεί πολύ από τον κόσμο. Στην πορεία, θα υπάρξουν και άλλες δισκογραφικές δουλειές, όπως και πολλές εμφανίσεις σε πολλά μέρη της Ελλάδας.