19 Απριλίου, 2024

Νεφέλη Μεγκ: Ποια είναι η youtuber που «στρίμωξε» τον Kυριάκο Μητσοτάκη;

Νεφέλη Μεγκ: Ποια είναι η youtuber που «στρίμωξε» τον Kυριάκο Μητσοτάκη;

Παράτησε τη Νομική, έχει δικό της podcast και vidcast το «Μπούκλα 99» και δεκάδες χιλιάδες ακολούθους στο instagram

Η 25χρονη Νεφέλη Μεγκ (Nefeli Meg) είναι ουσιαστικά παραγωγός περιεχομένου (content creator). Kατάφερε και εξασφάλισε συνέντευξη από τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη – λογικό, αφού έχει διείσδυση στους νέους ως influencer και σε αυτούς θέλει να απευθυνθεί ο κ. Μητσοτάκης – και ρώτησε πράγματα με την δική της οπτική -μάλλον κεντροδεξιά, φιλελεύθερη- που ίσως έμπειροι και κλασσικοί δημοσιογράφοι των mainstream media δεν θα ρωτούσαν τόσο απλά – παιδικά, όπως είπε η ίδια – αλλά διεισδυτικά.

Οι ερωτήσεις που «στρίμωξαν» τον Μητσοτάκη

Πιστεύετε ότι ο κ. (Κώστας) Καραμανλής αξίζει να παραμείνει στην πολιτική, ρώτησε και ξαναρώτησε. Επτά ερωτήσεις έκανε για τον πρώην υπουργό Μεταφορών σημειώνοντας ότι «εντάξει, δεν θα του στήσουμε και ανδριάντα όμως που παραιτήθηκε» όταν ο κ. Μητσοτάκης επέμεινε ότι θα τον βάλει στα ψηφοδέλτια, βγάζοντας την πρώτη είδηση.

Νεφέλη Μεγκ: Ποια είναι η youtuber που «στρίμωξε» τον Kυριάκο Μητσοτάκη;

Γιατί είνα χάλια οι συγκοινωνίες, γιατί ο ηλεκτρικός είναι σαράβαλο, γιατί όταν έχουν απεργία στα Μέσα δεν υπάρχει προσωπικό ασφαλείας να πάω στη δουλειά μου ήταν μερικές από τις ερωτήσεις. Όπως και γιατί οι αστυνομικοί είναι βίαιοι με τους διαδηλωτές, γιατί δεν τιμωρούνται, γιατί δεν αξιολογούνται. Τα ίδια για την Πανεπιστημιακή αστυνομία, την φορολογία και την προκαταβολή φόρου που υποχρεώνονται να δώσουν οι επιχειρήσεις – εδώ μάλλον έβγαλε τη δεύτερη είδηση ότι προεκλογικά θα ανακοινωθεί μάλλον νέα μείωση – για τους μετακλητούς στα υπουργεία, για την μη αξιοποίηση του Μητρώου στελεχών της ΝΔ. Όπως τον ρώτησε και γιατί δεν κάνει κυβέρνηση συνεργασίας, τη γνώμη του για την οικογενειοκρατία, γιατί θεωρεί τον εαυτό του μεταρρυθμιστή και για την ελευθερία του Τύπου.

Φυσικά, θα πει κάποιος υπήρχαν και πολλές άλλες που δεν έγιναν. Αλλά πάντα έχουν αξία οι ερωτήσεις που γίνονται και ας μην απαντώνται. Οι απαντήσεις αξιολογούνται, κυρίως.

Ποιά είναι η Νεφέλη Μεγκ

Έχει λογαριασμό στο instagram με 72,5 χιλιάδες ακολούθους, στο YouTube με 23 χιλιάδες subscribers, στο TikTok με 82 χιλιάδες ακολούθους ενώ ασχολείται και με το standup comedy. Έχει συνεργαστεί με τον Κώστα και τον Αλέξανδρο Μαλιάτση σε περιοδεία, ενώ είχε λάβει μέρος σε online stand up το οποίο συγκέντρωσε χρήματα που δόθηκαν στην Ιωάννα Παλιοσπύρου ώστε να αποπληρώσει τις ιατρικές διαδικασίες για την αποκατάσταση της υγείας της. Έχει τη δική της σειρά Podcasts με τίτλο “Μπούκλα 99” που δημοσιεύονται κάθε Τρίτη με μεγάλη δόση χιούμορ. Πιθανώς, τα μπουκλωτά μαλλιά της να αποτέλεσαν την έμπνευση για τον τίτλο των podcast, ενώ χαρακτηριστικά είναι τα γυαλιά της που διαμορφώνουν μια persona.

Κατάγεται από την Έδεσσα, ενώ σπούδασε στη Νομική του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, από το οποίο αποφοίτησε το 2020.Έδωσε εξετάσεις και μπήκε στον Δικηγορικό Σύλλογο, ενώ λίγο αργότερα πήρε την απόφαση να αφήσει στην άκρη το επάγγελμα το οποίο σπούδασε και να ασχοληθεί με το stand up comedy. Μίλησε για τις νομικές της γνώσεις στη συνέντευξη με τον πρωθυπουργό και τις επικαλέστηκε σε σχετικά ερωτήματα. Όπως, για παράδειγμα για τις διερευνητικές εντολές και τις άθλιες συνθήκες στις φυλακές.

Μέχρι και την υπόθεση Πάτση επεξήγησε νομικά.

Η μάχη με τη νευρική ανορεξία

Σε συνέντευξή της στη LiFO, η Νεφέλη Μεγκ είχε μιλήσει για τη νευρική ανορεξία από την οποία έπασχε στο παρελθόν:

«Ο λόγος ήταν ένας γκόμενος. Βασικά, είχα κομπλεξ, οπότε βρήκε το πάτημα. Το σώμα αλλάζει από την εφηβεία και μετά, ε, εμένα έγινε πιο γυναίκας και δεν μπορούσα να το δεχτώ αυτό. Μου είχε πει “είσαι chubby αλλά από τις αδύνατες”. Έχασα 10 κιλά. Θερμιδομετρούσα τις τροφές, έκανα γυμναστική για να κάψω θερμίδες, μια τρέλα. Δεν το καταλαβαίνει κανείς, αν δεν το έχει ζήσει. Μια μέρα ένας φίλος μου μού είπε ότι έχω πρόβλημα αλλά δεν το βλέπω. Μπορεί να είσαι αδύνατη, αλλά βλέπεις τον εαυτό σου τεράστιο. Πλέον το έχω ξεπεράσει. Ώρες ώρες όταν δεν έχω τον έλεγχο στη ζωή μου ξεσπάω στο φαγητό, αλλά στο τέλος σκέφτομαι ότι η ζωή είναι ωραία και ότι αύριο μπορεί να μη ζω, έτσι το ξεχνάω».

Πάντως, η ιντερνετική περσόνα εντάχθηκε και στα mainstream media. Από το Σάββατο 18 Μαρτίου συμμετέχει στην εκπομπή της Ελίνας Παπίλα, στον ΑΝΤ1Νεφέλη που έβγαλε τον Μητσοτάκη από το Μαξίμου
Όπως προκύπτει από τα credentials που δίνει η ίδια στο κανάλι του YouTube η συνέντευξη έγινε στο Noisy King που αυτοπροσδιορίζεται ως ένας boutique χώρος για μουσικές πρόβες και ηχογραφήσεις. Το σκηνικό είναι πιο νεανικό και άνετο από το βαρύ Μέγαρο Μαξίμου. Πιο φιλικό για το νεανικό μάτι.

Πάντως, η ιντερνετική περσόνα εντάχθηκε και στα mainstream media. Από το Σάββατο 18 Μαρτίου συμμετέχει στην εκπομπή της Ελίνας Παπίλα, στον ΑΝΤ1.