28 Μαρτίου, 2024

Νέα Σμύρνη: «Δεχθήκαμε επίθεση από 30 άτομα», απαντά η ΕΛΑΣ

Νέα Σμύρνη: «Δεχθήκαμε επίθεση από 30 άτομα», απαντά η ΕΛΑΣ για τα επεισόδια – Αντιδράσεις και ΕΔΕ για την αστυνομική βία

Συγκλονιστικό το βίντεο-ντοκουμέντο του ξυλοδαρμού ενός ανυπεράσπιστου πολίτη στην πλατεία της Νέας Σμύρνης από αστυνομικούς της ομάδας ΔΙΑΣ, που έκανε το γύρο του διαδικτύου, με την ΕΛΑΣ να επιχειρεί να δώσει εξηγήσεις και να ανακοινώνει τη διενέργεια ΕΔΕ για τους αστυνομικούς που πρωταγωνιστούν στο αποτροπιαστικό περιστατικό.

Πιο συγκεκριμένα, όλα ξεκίνησαν όταν άνδρες της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. έφτασαν στην πλατεία της Νέας Σμύρνης, όπου υπήρχαν αναφορές για συνωστισμό.

Στη θέα των αστυνομικών που έκοβαν πρόστιμα για παραβίαση των μέτρων κατά της διασποράς του κοροναϊού προκλήθηκε αναστάτωση και μικροσυμπλόκες, με τους παριστάμενους αστυνομικούς να ζητούν ενισχύσεις από δυνάμεις των ΔΙΑΣ και των ΟΠΚΕ.

Τότε ξεκίνησαν επεισόδια, από τα οποία τραυματίστηκε ελαφρά στο χέρι ένας αστυνομικός, ενώ οι Αρχές προχώρησαν σε οκτώ συνολικά προσαγωγές.

Μέσα στην αναταραχή, οι αστυνομικοί επιτέθηκαν και τραυμάτισαν έναν νεαρό άνδρα, καθώς τον χτυπούσαν συνεχόμενα με γκλομπ κι ενώ περαστικοί τους φώναζαν να σταματήσουν να τον χτυπούν.

Πορεία στην Νέα Σμύρνη

Εξάλλου, αυθόρμητη πορεία πραγματοποίησαν πολίτες της Νέας Σμύρνης το απόγευμα της Κυριακής μετά τα γεγονότα που εκτυλίχθηκαν νωρίτερα στην πλατεία της περιοχής.

Υπό τον ήχο χειροκροτημάτων από τα μπαλκόνια, περίπου 1.000 πολίτες πραγματοποίησαν πορεία από την πλατεία Νέας Σμύρνης έως το αστυνομικό τμήμα της περιοχής.

Στο ύψος του ΑΤ, περίμεναν κλούβα με άνδρες των ΜΑΤ. Η πορεία, τότε, γύρισε πίσω προς την πλατεία υπό το βλέμμα των αστυνομικών.

Άνδρες της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. ακολούθησαν από πίσω την πορεία και όταν αυτή γύρισε στην πλατεία, την διέλυσαν χρησιμοποιώντας χημικά και κρότου λάμψης.

Διατάχθηκε ΕΔΕ – Τι απαντά η ΕΛΑΣ

Ανακοίνωση για όσα διαδραματίστηκαν στη Νέα Σμύρνη το μεσημέρι της Κυριακής εξέδωσε η Ελληνική Αστυνομία.

Η ΕΛ.ΑΣ. παρουσιάζει τη δική της εκδοχή σχετικά με το πώς ξεκίνησαν τα επεισόδια, αναφέροντας ότι ομάδα αστυνομικών «δέχθηκε απρόκλητα επίθεση από ομάδα (30) περίπου ατόμων».

Όσον αφορά στα βίντεο που δείχνουν αστυνομική βία, γνωστοποίησε ότι έχει διαταχθεί ΕΔΕ.

Αναλυτική η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ.:

«Την 14.50 ώρα σήμερα (7-3-2021) Ομάδα ΔΙ.ΑΣ. μετέβη στην Πλατεία της Νέας Σμύρνης, προκειμένου να διενεργήσει ελέγχους για την εφαρμογή των μέτρων αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κορωνοϊού.

Σημειώνεται ότι για την ανωτέρω Πλατεία υπάρχει πλήθος καταγγελιών για παραβίαση των μέτρων κατά του κορωνοϊού.

Κατά τη διάρκεια των ελέγχων η ομάδα των αστυνομικών δέχθηκε απρόκλητα επίθεση από ομάδα (30) περίπου ατόμων με αποτέλεσμα τον τραυματισμό δύο αστυνομικών.

Στη συνέχεια οι αστυνομικές δυνάμεις που έσπευσαν στο σημείο προσήγαγαν (11) άτομα από την ομάδα που επιτέθηκε στους αστυνομικούς.

Σχετική δικογραφία σχηματίζεται από τη Διεύθυνση Ασφάλειας Αττικής.

Σχετικά με βίντεο που έχουν αναρτηθεί σε διάφορες ιστοσελίδες και εμφανίζουν αστυνομικούς να συμπλέκονται με πολίτες έχει διαταχθεί Διοικητική Έρευνα».