28 Μαρτίου, 2024

Νέα μέτρα απελευθέρωσης για πλήρως εμβολιασμένους: Ανακοινώσεις, έξαλλοι οι ανεμβολίαστοι [video]

Νέα μέτρα απελευθέρωσης για πλήρως εμβολιασμένους: Ανακοινώσεις, έξαλλοι οι ανεμβολίαστοι

Ανακοινώσεις την Τετάρτη για εμβολιασμένους και ανεμβολίαστους αναμένεται να κάνει η κυβέρνηση, όπως είπαν οι ειδικοί κατά την ενημέρωση του υπουργείου Υγείας.

Σύμφωνα με τις έως τώρα πληροφορίες, η κυβέρνηση και οι ειδικοί ετοιμάζουν κατάργηση των όποιων περιορισμών για τους πλήρως εμβολιασμένους.

Ανάμεσα στα μέτρα που έχουν πέσει στο τραπέζι είναι οι πλήρως εμβολιασμένοι να μπορούν να απολαμβάνουν μουσική στην εστίαση και στις χαρακτηρισμένες «κόκκινες περιοχές», κάτι που δεν συνέβαινε ως τώρα, και η απαγόρευση αφορούσε άπαντες, -εμβολιασμένους και ανεμβολίαστους.

Αρμόδιες πηγές αναφέρουν ότι οι πλήρως εμβολιασμένοι θα έχουν ελευθερία κινήσεων και κανέναν περιορισμό. Μερικές σκέψεις που έχουν πέσει επίσης στο τραπέζι είναι να μπορούν, για παράδειγμα, να κυκλοφορούν χωρίς περιορισμό στο ωράριο ή να επισκέπτονται τον οδοντίατρο χωρίς rapid test.

Ταυτόχρονα, η κυβέρνηση θα εντείνει τις προσπάθειες πειθούς των ανεμβολίαστων. Είναι χαρακτηριστικό ότι χθες (Κυριακή) έγιναν μόνο 390 εμβολιασμοί σε όλη τη χώρα.

Την εξέλιξη είχε προαναγγείλει και ο γενικός γραμματέας Συντονισμού της κυβέρνησης Θανάσης Κοντογεώργης, μιλώντας στο Open. Όπως είπε, τις επόμενες μέρες η ηγεσία του υπουργείου Υγείας σε συνεννόηση με την Επιτροπή Ειδικών θα αξιολογήσουν όλα τα δεδομένα, ενώ θα υπάρξουν οι σχετικές ανακοινώσεις για θέματα δημόσιας υγείας και διαχείρισης της πανδημίας σε σχέση με την πλήρη αποκατάσταση των δικαιωμάτων των εμβολιασμένων πολιτών, αλλά και των μέτρων που πρέπει να υπάρχουν για να προστατευθούν οι πολίτες που δεν εμβολιάζονται.

Βίντεο: «Έρχεται σχέδιο για τους εμβολιασμένους», λέει ο υπουργός Υγείας

Εξάλλου, ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, δήλωσε ότι έρχεται σχέδιο για τους εμβολιασμένους «σε σημείο κανονικότητας».

Στη βόρεια Ελλάδα συγκεντρώνονται τα νέα κρούσματα

Την ίδια ώρα, η διασπορά του κορωνοϊού συγκεντρώνεται στις περιφέρειες της βόρειας Ελλάδας, όπως δείχνει ο πίνακας κατανομής νέων κρουσμάτων του ΕΟΔΥ.

Συγκεκριμένα, ενώ ο αριθμός περιφερειακών ενοτήτων που καταγράφουν κρούσματα είναι μειωμένος (απουσιάζουν πολλά νησιά που το καλοκαίρι σημείωναν αυξημένη διάδοση), ορισμένες περιοχές, όπως η Θεσσαλονίκη, η Λάρισα και άλλες πόλεις στη βόρεια Ελλάδα καταγράφουν αυξημένη διάδοση.

Συγκεκριμένα, η Θεσσαλονίκη κατέγραψε το τελευταίο 24ωρο 390 νέα κρούσματα κορωνοϊού, την ώρα που στο σύνολο των Περιφερειακών Ενοτήτων της Αττικής διαπιστώθηκαν 419. Εξ αυτών, 107 περιστατικά εντοπίζονται στο κέντρο της Αθήνας, 63 στα δυτικά προάστια και 55 στην ανατολική Αττική.

Στα ύψη η διάδοση κορωνοϊού στη Λάρισα

Ανησυχητική παραμένει η διάδοση του κορωνοϊού στη Λάρισα, που το τελευταίο 24ωρο κατέγραψε 144 νέα κρούσματα. Θυμίζουμε πως η ΠΕ της κεντρικής Ελλάδας έχει ενταχθεί σε επίπεδο 4 (κόκκινο) στον χάρτη επιδημιολογικής επιτήρησης.

Στη βόρεια Ελλάδα, 58 περιστατικά καταγράφει η Δράμα, 50 η Ημαθία, 61 η Καβάλα, 43 το Κιλκίς, 71 η Πιερία και 46 η Πέλλα.